Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Ο μίτος της Αριάδνης

Της Μαρίας Δανέξα
🔴 Για να μην εκπλαγείτε απ΄ αυτά που έρχονται μια υπενθύμιση άλλης μιας θεωρίας συνομωσίας: Tο νερό συμπεριλήφθηκε πριν από ένα χρόνο στη λίστα εμπορευμάτων που διαπραγματεύονται στη Wall Street, όπως ο χρυσός, το πετρέλαιο, ο χαλκός...
🔴 Από τον Δεκέμβριο του 2020, το νερό είχε μπει στη λίστα λίστα εμπορευμάτων του χρηματιστηρίου CME και από τότε υπήρχε « πρόβλεψη » πως «σχεδόν τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού αναμένεται να αντιμετωπίσουν ελλείψεις στην παροχή νερού μέχρι το 2025 ».
🔴 Ηδη στη Γαλλία ετοιμάζονται να πουν το νερό νεράκι. Από τις αρχές του έτους φθάνουν στους πολίτες λογαριασμοί που προκαλούν ανησυχία αυξημένοι από 6 έως 20% σε πρώτο χρόνο.
Οι αυξήσεις αποδίδονται στην αύξηση των τιμών της ενέργειας, στην Ουκρανία, στον Πούτιν, στην παρατεταμένη ξηρασία, την κλιματική αλλαγή... στους γνωστούς-άγνωστους με λίγα λόγια.
🔴 Για να μη μακρηγορώ, σκεφτείτε ποιοι κερδίζουν κι απ' αυτή την κρίση. Ισως είναι η αναλαμπή ή ο μίτος της Αριάδνης, στο λαβύρινθο της χειραγώγησης και του διαίρει και βασίλευε μέσα στην ψηφιοποιημένη μας στρούγκα!

Ανάρτηση από: Maria Denaxa