Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Αγαπητοί αναγνώστες, καλημέρα σας


Είμαι ο Νίκος Παπαδογιάννης και αναζητώ έναν καλό οφθαλμίατρο, για να στείλω σούμπιτους όσους δεν μπορούν να δουν ότι ζούμε σε καθεστώς κοινοβουλευτικής δικτατορίας. Από τη στιγμή που καταλύθηκαν και πέρασαν στα χέρια μίας αδυσώπητης σπείρας σχεδόν όλες οι εξουσίες, από την πρώτη μέχρι την τέταρτη και όλες τις ενδιάμεσες, το επιχείρημα περί «εκλογών που στοιχειοθετούν Δημοκρατία» είναι κίβδηλο.

Όταν κλείνεται στο παραβάν της κάλπης, ο πολίτης πρέπει να αποφασίζει ανεπηρέαστος και καλά πληροφορημένος. Χωρίς να φοβάται μη τυχόν πέσει στα χέρια κάποιου αλλήθωρου δικαστή και χωρίς να τρέμει την ατιμωρησία ενός μπάτσου με αιματοβαμμένα χέρια. Κάπου ανάμεσα στον εκμαυλισμό της Δικαιοσύνης, στην ασυδοσία της Αστυνομίας, στην αναλγησία της Πολιτείας και στον εξανδραποδισμό του Τύπου, η Δημοκρατία εξανεμίστηκε και τα κεφαλαία γράμματα έχασαν το νόημά τους.

Το «άλφα» της Αστυνομίας εξελίσσεται γοργά σε «ωμέγα» βγαλμένο από τον πάτο του βαρελιού όπου ζουν οι κατσαρίδες, το «δέλτα» θυμίζει μόνο τους πραιτωριανούς που αλλάζουν όνομα αλλά ποτέ προβιά, το «ταυ» μοιάζει με τον σταυρό του μαρτυρίου που όλοι κουβαλάμε στις πλάτες, το «πι» με το ορθοπεδικό εξάρτημα που χρειάζονται οι δυστυχείς θαμώνες των διαλυμένων νοσοκομείων.

Το μόνο που μας λείπει για να συμπληρωθεί το αλφάβητο είναι ένα «Ζ» σαν αυτό του Πούτιν, για να καμουφλάρουμε ευκολότερα τη σβάστικα που τόσο λάτρεψαν ορισμένοι υπουργοί της παρούσας κυβέρνησης.  Τι να τα κάνουμε τα κεφαλαία, όταν η ζωή μας είναι τόσο πεζή; Μεροδούλι μεροφάι και τα ρέστα στη ΔΕΗ, μη τυχόν και λιμοκτονήσει αυτός ο Στάσσης, με τον μισθό πείνας που του έλαχε.

Πρώτοι στους δείκτες του τιμάριθμου, τελευταίοι στους δείκτες της πανδημίας, πρώτοι σε διαφθορά, τελευταίοι σε ποιότητα ζωής, ρέκορντμεν Ευρώπης στην κακοποίηση των μειονοτήτων, ρέκορντμεν Κόσμου σε κοινωνικό και πολιτικό αναλφαβητισμό: αδέλφια, νικάμε. Όλοι στον εβδομο ουρανό!

Και αν τυχόν τολμήσει κανείς να σηκώσει κεφάλι για να διαμαρτυρηθεί για τον εκφασισμό της κοινωνίας, τρώει το ξύλο της αρκούδας, για να μάθει να βγάζει τον σκασμό και να καταπίνει το δακρυγόνο του αδιαμαρτύρητα. Ο φον Θεοδωρικάκος και η φράου Κεραμέως ίδρυσαν πανεπιστημιακή αστυνομία υπό το ενθουσιώδες χειροκρότημα των φρίτσηδων ψηφοφόρων, με αποτέλεσμα να πίπτει φονική ράβδος σε χώρους όπου θα έπρεπε να πίπτει μόνο λόγος.

 

Πιάσε τρεις οκάδες

Έστησε μάλιστα και καυγά ο υπουργός Προστασίας της κυβέρνησης γόνου Αποστασίας, με τον ανεψιό γόνου Αποστασίας, σύζυγο ανκοργούμαν και δήμαρχο Αθηναίων, ποιος θα έχει το δικαίωμα να ρίξει την πρώτη κλωτσιά.

«Η Αθήνα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα παραβατικότητας», δήλωσε από το γυάλινο πύργο του στο Γκάζι ο Κώστας Μπακογιάννης, χαϊδεύοντας τα αυτιά των ξενόφοβων κυρ-Παντελήδων.

«Πρόβλημα με τους μετανάστες που παραείναι πολλοί και παραείναι σκούροι» εννοούσε, αλλά δεν μπορούσε να το πει ευθέως. «Πρέπει να βρούμε δικαιολογία για να τους πετάξουμε στη θάλασσα όπως κάνουν οι Μηταράκηδες στο Αιγαίο», ήταν το υποδόριο μήνυμα, αλλά άντε μετά να ξεμπλέξεις από τις ενοχλητικές διεθνείς οργανώσεις.

Φυσικά, η δημαρχάρα θέλει περισσότερους αστυνομικούς, να μαζέψει και κανένα ψηφαλάκι ρουσφετολογώντας, βρε αδερφέ. Είναι, λέει, υποστελεχωμένη η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, επειδή από τα 1.150 στελέχη του 2014 αριθμεί σήμερα μόλις 400–450 δημοτικούς αστυνομικούς. Πιάσε κυρ Στέφανε τρεις οκάδες μπάτσους, γιατί έτσι που μας έκανε ο ΣυΡιζΑ θα τα χάσουμε τα Εξάρχεια και θα τρέχει πάλι αξημέρωτα ο Πλεύρης να καμωθεί τον καμικάζι, με κίνδυνο να γίνει τουλούμι από τους αναρχικούς.

«Αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση που είχαμε εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες», κατέληξε ο Μπακογιάννης σε ένα αμετροεπές οικογενειοκρατικό ντελίριο. «Και πιστεύω πραγματικά ότι αυτός είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός που είχαμε εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες». Αλκοτέστ προβλέπεται στην έξοδο του δημαρχιακού μεγάρου ή να σερβίρω άλλη μία γύρα τσίπουρο Ευρυτανίας;

Αποφασισμένοι να πανηγυρίσουν με ξανάστροφες κατραπακιές τη δικαστική απόφαση που άφησε ατιμώρητους τους ένστολους κατηγορούμενους της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, οι τραμπούκοι των ΜΑΤ έκαναν ντου στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, με δύσοσμα χημικά, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και ό,τι άλλο βρήκαν στο πλούσιο οπλοστάσιό τους .

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών φοιτητικών οργανώσεων και συλλόγων στον προαύλιο χώρο της Σχολής ενάντια στην παρουσία αστυνομικών εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος, ενώ οι εργασίες στο Βιολογικό ήταν σε εξέλιξη. Στην πορεία που διοργανώθηκε, φοιτητές κινήθηκαν από την πλατεία Χημείου προς τη Σχολή Θετικών Επιστημών, ενώ άλλοι βρίσκονταν από νωρίς στην είσοδο της Σχολής.

Αφορμή για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις αποτέλεσε η απόφαση του εργολάβου να τοποθετήσει σεκιούριτι στην είσοδο της φοιτητικής λέσχης προκειμένου να ελέγχονται τα διαπιστευτήρια (κάρτα σίτισης) των φοιτητών, καθώς και η καουμπόικη παρέμβαση στο Στέκι του Βιολογικού, όπου επί σειρά ετών λειτουργούσε κατάληψη φοιτητών.

 

Μόνο εμένα ενοχλεί;

Για τους τυχόν αδαείς, το ΑΠΘ δεν είναι κάποιο μπαρ στο Λόφο του Στρέφη, αλλά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τη φωνή των νοικοκυραίων ανέλαβε να λανσάρει με είκοσι λέξεις στη δημόσια σφαίρα η περπατημένη στα αστυνομικά στέκια ρεπόρτερ Μίνα Καραμήτρου. Την καταγράφω verbatim, αφού πρώτα πεταχτώ στον κουβά που κρατάω πρόχειρο για να βγάζω με ρουκέτες εμετού τα σωθικά μου:

«Μόνο εμένα ενοχλεί ότι στη χώρα μου για να χτιστεί μια βιβλιοθήκη μέσα σε πανεπιστήμιο, χρειάζεται να περιφρουρείται από ΜΑΤ;»

Η απάντηση κατέφτασε μέσα σε λίγα λεπτά, πάλι μέσω Twitter, με μεγαλοπρεπές πατσαβούριασμα από την ανήσυχη νομικό Όλγα Κουμ., της οποίας το επιδέξιο χέρι εύχομαι να αγιάσει το συντομότερο δυνατό:  

«Εμένα με ενοχλεί που κάτι κυράτσες πέρασαν το αφήγημα του ασύλου ανομίας, ενώ ο νόμος επέτρεπε την επέμβαση των αρχών σε περίπτωση τέλεσης κακουργημάτων και αυτοφώρων.

Εμένα με ενοχλεί που όταν λέγαμε για τις ετοιμόρροπες βιβλιοθήκες των ΑΕΙ και όταν ζητούσαμε να μην μας κόψει συγγράμματα ο Σαμαράς, να εμπλουτιστούν οι βιβλιοθήκες και να δίνονται επιχορηγήσεις για την συμμετοχή μας σε διεθνείς διαγωνισμούς και εικονικές δίκες μας κολλήσατε την ταμπέλα των "μπαχαλάκηδων" για να την χάψει ο κάθε νοικοκυραίος που δεν έχει πατήσει ποτέ σε πανεπιστήμιο.

Εμένα με ενοχλεί που η Κεραμέως έχει εξομοιώσει πτυχίο νομικής με 60 μαθήματα με κωλοχαρτο κολεγίου 20 μαθημάτων και όχι μόνο κάνατε τουμπεκί αλλά βάλατε και διαφήμιση των κολεγίων στα κωλοκάναλα σας.

Εμένα με ενοχλεί που όταν ζητούσαμε χορηγίες από τα κωλο-πετσωμενα κανάλια σας για να συμμετέχουμε σε διεθνείς διαγωνισμούς, πέρα από μπαχαλακηδες μας αντιμετωπίζατε σαν μαϊμούδες και ζητούσατε να κάνουμε τούμπες για να μας δώσετε μια χορηγία 100 (wow!) ευρώ και να δημοσιοποιήσετε τις διακρίσεις μας.

Εμένα τέλος με ενοχλεί που πάλι περνάτε το αφήγημα περί δήθεν χτισίματος βιβλιοθήκης, όταν θέλετε να δημιουργήσετε μια ψεύτικη εικόνα ανομίας για να εγκαθιδρύσετε την ΟΠΠΙ, που θα λειτουργεί σαν χαφιές για όποιον φοιτητή ζητά δωρεάν συγγράμματα-σίτιση και στέγαση ούτως ώστε οι Κεραμέως-Μητσοτάκης να οδηγήσουν στην πλήρη απαξίωση μέσω της υποχρηματοδότησης των δωρεάν ελληνόφωνων προπτυχιακών και να νομιμοποιήσουν τα αγγλόφωνα προπτυχιακά των 15.000€/έτος (βλ. Ιατρική) παραβιάζοντας δια του πλαγίου το Σύνταγμα και οδηγώντας σε ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ».

Προστασία από τους προστάτες

Για τους ένστολους τραμπουκισμούς μέσα στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και για τα πειστήρια που κατέγραψε κάμερα κινητού τηλεφώνου (να αγιάσει το χέρι και εκείνου που τις εφηύρε), τα έγραψε πολύ καλύτερα από μένα ο συνάδελφος, εδώ στο Documento, Μάριος Αραβαντινός:

 «Σε βίντεο που έχει διαρρεύσει στα ΜΜΕ εμφανίζονται τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί των ΜΑΤ, χωρίς διακριτικά φυσικά, να σέρνουν βίαια στις σκάλες έναν νεαρό άνδρα και να τον ξυλοκοπούν ενώ τους φωνάζει ότι πονάει. Μπροστά σ' αυτή την εικόνα, είναι παντελώς αδιάφορο αν ο συγκεκριμένος παρανόμησε.

Διότι ακόμη κι αν πράγματι συνέβη κάτι τέτοιο, το μόνο που όφειλαν να κάνουν οι πραιτοριανοί του Τάκη Θεοδωρικάκου ήταν να του περάσουν χειροπέδες, πράγμα πολύ εύκολο αν αναλογιστεί κανείς πρώτον ότι είναι πλήρως εξοπλισμένοι και ένοπλοι ενώ εκείνος όχι, δεύτερον ότι είναι τουλάχιστον πέντε ενώ εκείνος ένας και τρίτον ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας γύρω τους που να εμποδίζει με οποιονδήποτε τρόπο τη σύλληψη.

Τι τους δυσκόλευε επομένως να του περάσουν χειροπέδες χωρίς να τον δείρουν; Τίποτα απολύτως φυσικά, πέρα ίσως από το γεγονός ότι έχουν μάθει να λειτουργούν σαν κοινοί μπράβοι. Τους ξέραμε και τους ξέρουμε.

Πριν συζητήσουμε λοιπόν για τις καταλήψεις και τη βία στα πανεπιστήμια, ας συζητήσουμε για την υπέρμετρη βία που ασκούν τα όργανα του κράτους απέναντι σε άοπλους ανθρώπους, για τον βασανισμό τους, για τα κατηγορητήρια που στήνουν φορτώνοντάς τους ακόμη και με κακουργήματα τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις υποβαθμίζουν οι εισαγγελείς, σε άλλες όμως, όπως στην περίπτωση του Ινδιάνου, οδηγούν αδίκως ανθρώπους στη φυλακή για μήνες, χωρίς ποτέ οι υπεύθυνοι γι' αυτό να διερευνώνται και να διώκονται.

Πριν από την πάταξη της παραβατικότητας ή της εγκληματικότητας στα πανεπιστήμια, πρέπει ως κοινωνία να διεκδικήσουμε την πάταξη της κρατικής εγκληματικότητας που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του».

 

Ο φονιάς του Κένεντι

Ο «Ινδιάνος», στον οποίο αναφέρεται ο Μάριος, δεν είναι κάποιος Απάτσι Τζερόνιμο από τη φουρτουνιασμένη απέναντι ακτή του Ατλαντικού, αλλά ο ατυχής Έλλην νέος που κρατήθηκε επί 7 ολόκληρος μήνες ως ύποπτος τέλεσης αδικημάτων στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, μολονότι η αθωότητά του έβγαζε μάτι.

Αλλά ξέχασα, η δικαιοσύνη τα έχει ήδη βγαλμένα τα ματάκια της και δηλώνει τυφλή, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. βλέπει τα πάντα με το γουρουνίσιο βλέμμα του μίσους. Ο «Ινδιάνος» δεν βρισκόταν καν στον τόπο των επεισοδίων, αλλά η ρημάδα αλήθεια δεν αρκεί για να χαλάσει ένα ωραίο αφήγημα.

Ο άνθρωπος που ψευδομαρτύρησε εις βάρος του ψευδοϋπόπτου ομολόγησε αργότερα στο Documento ότι είπε όσα είπε καθ’ υπόδειξη των αστυνομικών! Οι τίτλοι των λίγων ΜΜΕ που καταδέχθηκαν να ασχοληθούν με το θέμα μίλησαν για «φιάσκο», αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται περί σκανδάλου, αφού ένας αθώος άνθρωπος στιγματίστηκε εσκεμμένα από τις αρχές που υποτίθεται είναι ταγμένες στην υπηρεσία της αλήθειας και της δικαιοσύνης.

Και τι μ’ αυτό; Σάμπως θα λογοδοτήσει ποτέ κανείς; Σάμπως λογοδότησε ποτέ κανείς για την αντίστοιχη περιπέτεια της Ηριάννας και του Περικλή; Μάλλον προαγωγή σαν τους γαλονάδες του Ματιού θα λάβουν οι υπαίτιοι, παρά ψόγο και κοσμία διαγωγή.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι –εκτός απροόπτου- η οδυνηρή περιπέτεια του «Ινδιάνου» έφτασε στο τέλος της. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών υιοθέτησε την εισαγγελική του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Διονύση Πολυζωγόπουλου και αποφάσισε να παύσουν οι κατηγορίες σε βάρος του κρατούμενου.

Σε βάρος του 31χρονου άνδρα είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις  για τα αδικήματα της «απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», της «έκρηξης κατά συναυτουργία», της «κατασκευής, προμήθειας, κατοχής εκρηκτικών βομβών με πρόκληση κινδύνου στους ανθρώπους», της «διατάραξης της κοινής ειρήνης», της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή» και της «εξύβρισης από κοινού». Λίγο ακόμη και θα του χρέωναν τη δολοφονία του Τζον Κένεντι, οι αδέκαστοι δικαστάδες.

Μία ακόμη πινελιά σχετική με την αστυνομοκρατία, από τον ακοίμητο συνδικαλιστή των νοσοκομειακών γιατρών Παναγιώτη Παπανικολάου: «Σήμερα άλλη μια μέρα που η μαφία των συμβολαίων θανάτου έμεινε ανενόχλητη από τους Ήρωες της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι ανδραγάθησαν πλακώνοντας στο ξύλο τους φοιτητές στο ΑΠΘ και εμποδίζοντας τους εκπροσώπους ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ να παραδώσουν ένα ψήφισμα στο θυρωρείο της Βουλής».

Αλήθεια, σε ποια φυλακή κρατούνται οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ και ο οδηγός που σκότωσε τον Ιάσονα έξω από τη Βουλή; Α, συγγνώμη, δεν έχουν συλληφθεί ακόμη. Ίσως να παραδοθούν κάποια στιγμή αυτοβούλως, χαχανίζοντας για την ανικανότητα των διωκτικών αρχών, όπως έπραξε κάποτε ο Κουφοντίνας.

 

Να κόψουμε το φαΐ

Εάν δεν το προσέξατε από την τρύπα στο πορτοφόλι σας, ο πληθωρισμός έφτασε διόλου αισίως σε διψήφιο νούμερο για πρώτη φορά μετά 27 χρόνια: 10,2 τοις εκατό τον Απρίλιο, νούμερο περίπου ίσο με τη θρυλούμενη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣύΡιζΑ στις μαϊμού δημοσκοπήσεις των πετσωμένων καναλιών.

Οι δείκτες που καταγράφονται από την ΕΛ.ΣΤΑΤ., σε σύγκριση με τους αντίστοιχους του 2021, προκαλούν, με τυχαία σειρά, τρόμο, ίλιγγο, οργή και απογοήτευση: +122,6% το φυσικό αέριο, +88,8% ο ηλεκτρισμός, +65,1% το πετρέλαιο θέρμανσης, +29% τα καύσιμα και λιπαντικά, +22% τα έλαια και λίπη, +14,1% τα κρέατα, +13,8% τα λαχανικά, +11,7% τα γαλακτοκομικά και αυγά, +10% το ψωμί και τα δημητριακά, +8,6% τα φρούτα, +7,1% ο καφές και το τσάι, +5,6% τα λοιπά τρόφιμα, +3,8% τα αναψυκτικά και οι χυμοί, +3,4% η ζάχαρη και τα γλυκά, +3,2% τα ψάρια.

Τα κέρδη του ενεργειακού καρτέλ από τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής έχουν τρυπήσει το ταβάνι και το γκουβέρνο χτυπάει τους χαρωπά το ντέφι, απειλώντας να φορολογήσει εμάς για να εκδικηθεί τους Μυτιληναίους και τους Λάτσηδες. Μόνο οι μισθοί και οι συντάξεις της πλεμπάγιας δεν αυξάνονται με καμία δύναμη.

Ευτυχώς για τον αλαλιασμένο ελληνικό λαό, ο Άρης Πορτοσάλτε έχει μία απάντηση για κάθε ερώτημα: «Ένα πράγμα που είναι ακριβό το αντιμετωπίζεις με έναν τρόπο, μειώνοντας την κατανάλωσή του. Το κάνει κάθε λογικός άνθρωπος, αλλιώς αν έχεις χρήματα κάνε αντίσταση και πλήρωνε. Είσαι εσύ και το πορτοφόλι σου».

Μα ναι, πώς δεν το είχαμε σκεφτεί; Από σήμερα κιόλας, κόβω το φαγητό για να εξοικονομώ φράγκα να πληρώνω το φυσικό αέριο. Δεν θα ξαναβγώ ποτέ από το σπίτι, οπότε πάπαλα οι βενζίνες. Θα τρώω μόνο ακρίδες σαν τους Βεδουίνους της ερήμου και όταν διψάω θα πίνω τα κάτουρά μου, όπως κάνουν οι εγκλωβισμένοι ορειβάτες.

Και όταν φτάσει η ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας, θα ξαναψηφίσω τον πολυχρονεμένο Κυριάκο και το κόμμα που χρωστάει 434 εκατομμύρια ευρώ, για να τους ευχαριστήσω που μου διδάσκουν στην πράξη να είμαι λιτοδίαιτος, ολιγαρκής και αυτάρκης. Το μόνο που θα ανησυχεί, είναι να πώς βρω κρυψώνα για την ημέρα που θα αρχίσει να πέφτει το ξύλο.

Διαβάστε εδώ τα μαντάτα για το σκάνδαλο με το σχετικό με τη Novartis πρόστιμο των 1,4 εκ ευρώ (που παγώνει) του συζύγου της Ελένης Ράικου, γιατί εγώ δεν έχω άλλο κουράγιο. Να προσέχετε την υγεία σας διότι ο κορονοϊός θερίζει και να τρέχετε μακριά όποτε βλέπετε ροπαλοφόρο με κράνος και δίχως διακριτικά.

Το email μας είναι το γνωστό, hellodocumento@gmail.com  και περιμένει αδημόνως τα μηνύματά σας. Θα τα ξαναπούμε αύριο το πρωί.

Ανάρτηση από: https://www.documentonews.gr/

Ευχαριστώ τον φίλο Χρήστο Κ.