Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Ούτε ''νέα'' ούτε ''Αριστερά'' η Κοινοβουλευτική ομάδα των ''11''

Του Άρη Αρτινού

”Κουράστηκαν” πολύ , περίπου ”μαλιοτραβήχτηκαν” και στο τέλος κατέληξαν όπως-όπως να δώσουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ”11”, τον ατυχή , ψευδεπίγραφο και αναντίστοιχο με τις επιλογές τους τίτλο: ”Νέα Αριστερά”.

Και είναι ατυχής αλλά και αποπροσανατολιστικός ο τίτλος αυτής της περίεργης ,τεχνητής συγκόλλησης δύο πολιτικών ομάδων για τις ανάγκες της περίστασης, ομάδων που είναι και αυτές ανομοιογενείς, διότι ως προς το πολιτικό περιεχόμενο αυτή η τεχνητή ”συνεύρεση” ούτε ”νέα” είναι ούτε ”Αριστερά”.

Διότι δεν είναι ”νέα” ούτε ”Αριστερά” τα τρία μνημόνια που υιοθέτησαν και εφάρμοσαν καταστρέφοντας την χώρα.

Διότι δεν είναι ”νέα” ούτε ”Αριστερά” η εξουθένωση των συντάξεων , η υπερφορολόγηση των αδύνατων και μεσαίων στρωμάτων, η λιτότητα στους μισθούς και ο μισθολογικός ”ρατσισμός” στους νέους.

Διότι δεν είναι ”νέα” ούτε ”Αριστερά” τα ξεπουλήματα δημόσιων κερδοφόρων στρατηγικών επιχειρήσεων και υποδομών.

Διότι δεν είναι ”νέα” ούτε ”Αριστερά” οι χαριστικές ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών με κόστος δεκάδων δις σε βάρος του λαού.

”Νέοι”, όμως, είναι αλλά όχι ”αριστεροί” οι αθρόοι πλειστηριασμοί και πολύ παλιά τα ΜΑΤ και οι δικαστικές διώξεις σε βάρος αγωνιστών όπως ο Παν Λαφαζάνης ενώ καινοφανής είναι η μετάθεση των πλειστηριασμών στα  συμβολαιογραφεία για να χαθεί κάθε ”διαφάνεια” ακόμα και στη διεξαγωγή τους.

Ουτε ”νέα” ούτε ”Αριστερά” είναι ο στείρος ”ευρωκεντρισμός”, ο ”αντιρωσισμός” και ένας στρεβλός ”δικαιωματισμός” υπό την αιγίδα της αμερικανικής πρεσβείας.

Ουτε ”νέα” ούτε ”Αριστερά” είναι η Νατοϊκή νομιμοφροσύνη , η επέκταση των αμερικανικών βάσεων και η μετατροπή της χώρας σε αμερικανονατοϊκό και ισραηλινό στρατιωτικό οικόπεδο.

Αρκετά διασύρθηκε η Αριστερά από τον μεταλλαγμένο μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ. Πάνε τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τους Κασσελάκη-Τσίπρα και η ”Νέα Αριστερά” υπό τον Χαρίυση κλπ να δώσουν εκ των πραγμάτων τη χαριστική βολή.

Δεν θα το καταφέρουν ! Είναι το ”κύκνειο άσμα” τους και ο δικός τους διασυρμός.

Ανάρτηση από: https://iskra.gr/