Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Υψηλόβαθμο αξιωματικό του Ιράν σκότωσε το Ισραήλ στη Συρία – Με αντίποινα απειλεί η Τεχεράνη

Ο Σαγέντ Ραζί Μουσαβί, υπεύθυνος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν για τη στρατιωτική συμμαχία με τη Συρία, σκοτώθηκε από επίθεση του Ισραήλ κοντά στη Δαμασκό.

Σε ανακοίνωση του τη Δευτέρα  το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) αναφέρει:

«Το ιρανικό έθνος ενημερώνεται ότι πριν από λίγες ώρες, σε μια εγκληματική πυραυλική επίθεση του παιδοκτόνου σιωνιστικού καθεστώτος στη Δαμασκό, ο ταξίαρχος Sardar Sayyed Reza Mousavi, ένας από τους έμπειρους στρατιωτικούς συμβούλους του IRGC στη Συρία, πέτυχε τον υψηλό βαθμό του μαρτυρίου.

Ο μάρτυρας Mousavi ήταν σύντροφος του μάρτυρα στρατηγού Haj Qassem Soleimani και ήταν υπεύθυνος για την υποστήριξη του μετώπου αντίστασης στη Συρία

Τονίζεται ότι το σφετεριστικό και άγριο σιωνιστικό καθεστώς θα πληρώσει αναμφίβολα για αυτό το έγκλημα».

Ο Ιρανός Πρόεδρος Ebrahim Raeisi δήλωσε οτι το Ισραήλ «θα πληρώσει σίγουρα το τίμημα για την εγκληματική του πράξη της δολοφονίας ενός ανώτερου στρατιωτικού συμβούλου», κάνοντας λόγο για «σημάδι της απελπισίας του σφετεριστή σιωνιστικού καθεστώτος». 

Το Ιράν θα δώσει «έξυπνη» απάντηση στο Ισραήλ δήλωσε ο  εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Άμυνας Reza Talaei-Nik.

Τη δολοφονία καταδίκασαν επίσης παλαιστινιακές οργανώσεις, καθώς και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Εντωμεταξυ τουλάχιστον ένα μέλος ιρακινής φιλοϊρανικής οργάνωσης έχασε τη ζωή του και άλλα 24 τραυματίστηκαν τα ξημερώματα, καθώς οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τρεις εγκαταστάσεις στο Ιράκ, σε αντίποινα για τις επιθέσεις ενάντια σε αμερικανικές βάσεις.

Ανάρτηση από: https://thepressproject.gr/