Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Έξαρση εθνικισμού και μίσους κατά των Ελληνοκυπρίων στα Κατεχόμενα


Του Κώστα Βενιζέλου

Η τουρκική πλευρά επιμένει, εξήντα χρόνια μετά, να αναπαράγει ψέματα για τα γεγονότα που ονομάστηκαν “Ματωμένα Χριστούγεννα” το 1963.

Έξαρση εθνικισμού και μίσους, για μια ακόμη φορά, από την  κατοχική πλευρά με αφορμή την επέτειο της τουρκοανταρσίας, που εκδηλώθηκε την 21η Δεκεμβρίου 1963, με στόχο την υπονόμευση και διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η συμπλήρωση εξήντα χρόνων από τότε, οδήγησε τους Τούρκους σε πολλές αναφορές και εκδηλώσεις, εθνικιστικού χαρακτήρα.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ, αναφέρει πως «πριν από 60 χρόνια σαν σήμερα, εκατοντάδες Τουρκοκύπριοι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των σφαγών, που έμειναν στην ιστορία ως ‘’Ματωμένα Χριστούγεννα’’ και διέπραξε η ελληνοκυπριακή τρομοκρατική οργάνωση ΕΟΚΑ. Με σεβασμό τιμούμε όλους τους μάρτυρες μας».

Αλλά και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας προέβη σε σχετική ανακοίνωση. Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΑΜ, αντιναύαρχος Ζεκί Ακτούρκ, ανέφερε ότι «οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας, που λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιβίωση του κράτους μας και την ειρήνη και ασφάλεια των πολιτών μας, υπηρετούν με επιτυχία στο Αζερμπαϊτζάν, τη Λιβύη, το Κόσοβο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κατάρ, τη Σομαλία και πολλές άλλες περιοχές, ιδιαίτερα στην Κύπρο και συνεχίζουν να υποστηρίζουν τους δίκαιους σκοπούς των αδελφικών, φιλικών και συμμαχικών εθνών».

Με αυτήν την ευκαιρία, είπε, «καταδικάζουμε για άλλη μια φορά τα αιματηρά Χριστούγεννα, κατά τα οποία οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί και αδελφές μας σφαγιάστηκαν ανελέητα από την ελληνοκυπριακή τρομοκρατική οργάνωση ΕΟΚΑ πριν από 60 χρόνια σαν σήμερα. Καταδικάζουμε όσους διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με βάρβαρες και βάναυσες δολοφονίες».

Οι αναρτήσεις συνοδεύονται με φωτογραφίες. Μεταξύ αυτών και η γνωστή φωτογραφία με το «έγκλημα στην μπανιέρα». Πρόκειται για τη φωτογραφία, που διαχρονικά αποτελούσε το βασικό όπλο προπαγάνδας της Τουρκίας εναντίον των Ελληνοκυπρίων. Μέσα από το έγκλημα αυτό αναδείκνυαν, δήθεν, την ελληνική βαρβαρότητα. Αυτή η ιστορία, όμως, ήταν ένα μεγάλο ψέμα.

Η συνέχεια: ΕΔΩ

Ανάρτηση από: https://slpress.gr/