Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

50 νεκροί την ημέρα και… greek love summer

H πολύ μικρή μείωση των δεικτών της πανδημίας, που παρατηρείται την εβδομάδα 1-7 Αυγούστου, από τη μια είναι αριθμητικά αμελητέα και από την άλλη μπορεί να είναι συγκυριακή ή να οφείλεται σε «μαϊμουδιές» του ΕΟΔΥ.

Οι νεκροί είναι 50 την ημέρα κατά μέσο όρο, οι νέες διασωληνώσεις είναι τουλάχιστον 47 κάθε μέρα, το σύνολο των διασωληνωμένων 120 και οι εισαγωγές 335 την ημέρα κατά μέσο όρο!

Ποιος ασχολείται, όμως; Τα παπαγαλάκια παίζουν καθημερινά το έργο «βουλιάζει η Ελλάδα από τον τουρισμό», ενώ κάποιες προειδοποιήσεις ελάχιστων γιατρών παρουσιάζονται σαν να έχουν… φιλολογικό χαρακτήρα. Ακόμα και το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ/ΚΥΠ, που δεν βολεύει βέβαια την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντικειμενικά βάζει κουκούλα πάνω από τους περισσότερους από 1.000 θανάτους που έχουμε κάθε τρεις εβδομάδες. Ουδέν κακόν αμιγές καλού για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την εγκληματική πολιτική της (με την ένοχη συναίνεση του υπόλοιπου αστικού πολιτικού κόσμου).

Ειδικότερα, για την εβδομάδα 1-7 Αυγούστου έχουμε:

  • Τα κρούσματα ήταν 103.059. Ημερήσιος μέσος όρος 14.723. Ο ΕΟΔΥ, για να μη χαλάσει την παράδοση της «μαϊμουδιάς», ανακοίνωσε 100.421 κρούσματα. «Εθαψε» 2.638 κρούσματα. Φυσικά, τα κρούσματα από τη μια «μαϊμουδίζονται» δεόντως και από την άλλη είναι τυχαία και δεν ακολουθούν κάποια τακτική ιχνηλάτησης, με αποτέλεσμα σε καμιά περίπτωση να μην μας δίνουν  ασφαλή ένδειξη για την πορεία της πανδημίας.
  • Οι εισαγωγές covid ασθενών στα νοσοκομεία ήταν 335 την ημέρα κατά μέσο όρο, έναντι 365 της προηγούμενης εβδομάδας. Τη μικρή μείωση δύσκολα την λες έστω και αρχή ύφεσης της πανδημίας. Θυμίζουμε ότι τον Ιούνη είχαμε πέσει στις 87 εισαγωγές την ημέρα, και από τον Ιούλη άρχισε η βαθμιαία άνοδος.

Σε ό,τι αφορά τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, την εβδομάδα 1-7 Αυγούστου έχουμε:

  • 347 νεκρούς ή 50 την ημέρα κατά μέσο όρο (έναντι 378 νεκρών ή 54 την ημέρα την προηγούμενη εβδομάδα)! Η παράδοση του «θαψίματος» συνεχίστηκε, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 314 νεκρούς. «Εθαψε» 33 νεκρούς (την προηγούμενη εβδομάδα είχε «θάψει» 23 νεκρούς).
  • Σύνολο διασωληνωμένων 120. Μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 31 Ιούλη, υπήρχαν 138 διασωληνωμένοι!
  • Ακριβή αριθμό νέων διασωληνώσεων δεν μπορούμε να υπολογίσουμε πια, γιατί δεν μας δίνουν αριθμό αποσωληνωθέντων. Ξέρουμε το σύνολο των διασωληνωμένων, ξέρουμε το σύνολο των θανόντων, δεν ξέρουμε όμως το σύνολο όσων αποσωληνώθηκαν και εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Μπορούμε, λοιπόν, να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι την εβδομάδα 1-7 Aυγούστου είχαμε τουλάχιστον 329 νέες διασωληνώσεις (347 θανόντες μείον 18 που μειώθηκε ο συνολικός αριθμός των διασωληνωμένων). Δηλαδή, τουλάχιστον 47 νέες διασωληνώσεις την ημέρα κατά μέσο όρο (έναντι 55 την προηγούμενη εβδομάδα). Σ’ αυτόν τον αριθμό πρέπει να προστεθεί ο αριθμός όσων αποσωληνώθηκαν και εξήλθαν από τις ΜΕΘ, για να έχουμε ακριβή αριθμό νέων διασωληνώσεων.
  • Σύνολο νεκρών από την αρχή της πανδημίας 31.722.

Οι μέσοι όροι του Αυγούστου διαμορφώνονται ως εξής:

  • Σύνολο θανάτων τον Αύγουστο: 347 (ο Ιούλης έκλεισε με 1.125 θανάτους και ο Ιούνης είχε κλείσει με 387 νεκρούς – Μιλάμε για τριπλασιασμό των νεκρών τον Ιούλη σε σχέση με τον Ιούνη)!
  • Μέσος ημερήσιος όρος θανάτων τον Αύγουστο: 50 (ο Ιούλης έκλεισε με ημερήσιο μέσο όρο θανάτων 36 και ο Ιούνης είχε κλείσει με ημερήσιο μέσο όρο 13 θανάτους).
  • Μέσος ημερήσιος όρος διασωληνώσεων τον Αύγουστο: τουλάχιστον 47 (ο Ιούλης έκλεισε με 38 και ο Ιούνης είχε κλείσει με ημερήσιο μέσο όρο 13 νέες διασωληνώσεις).

Επαναλαμβάνουμε ότι ο ακριβής αριθμός των νέων διασωληνώσεων είναι μεγαλύτερος, όμως δεν μας επιτρέπουν να τον υπολογίσουμε, γιατί δεν μας δίνουν τον αριθμό των ασθενών που αποσωληνώθηκαν και εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Αυτό το κάνουν σκόπιμα, για να μην αντιλαμβάνεται ο ελληνικός λαός ότι έχουμε σωρεία νέων διασωληνώσεων. Αναλυτικά γι’ αυτό το τεράστιο θέμα μπορείτε να διαβάσετε στο πρόσφατο άρθρο μας: Ελλάδα: πρώτη στον κόσμο σε νεκρούς και τρίτη σε κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

ΥΓ. Κάποια παπαγαλάκια ανακάλυψαν και το λένε με θαυμασμό, ότι «τον Ιούλιο είχαμε 1.100 νεκρούς». Σώωωωπα! Καταρχάς, οι νεκροί ήταν 1.125 και όταν πρόκειται για ανθρώπους που χάνονται δεν χωρούν στρογγυλοποιήσεις (και μάλιστα προς τα κάτω). Δεύτερον, πότε το κατάλαβαν αυτό τα παπαγαλάκια; Αν παρακολουθούσαν στοιχειωδώς την πορεία της πανδημίας, θα ήξεραν ότι εκεί θα φτάσει ο αριθμός των νεκρών τον Ιούλη. Τα πληροφορούμε ότι το ίδιο θα γίνει και τον Αύγουστο. Για να μην… πέσουν από τα σύννεφα πάλι στις αρχές Σεπτέμβρη.


Ανάρτηση από: https://eksegersi.gr/