Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Μετρό και Εξάρχεια

Του Γιώργου Αλεξάτου


Πόσο θλιβερό είναι να μη φροντίζει να ενημερωθεί ο άλλος για κάποιο ζήτημα και να σπεύδει να κάνει τον έξυπνο, με βάση το τι μαθαίνει από τα κανάλια!

Παθαίνω πλάκα με κόσμο που έχει ως δεδομένο ότι οι αντιδράσεις για το μετρό στα Εξάρχεια προκύπτουν από την άρνηση να υπάρξει εκεί σταθμός. Αυτά ακριβώς, δηλαδή, που του λέει ο Πορτοσάλτε και ο Ευαγγελάτος. 
 
Δεν μπήκε καν στον κόπο να διαβάσει ένα κείμενο από τα δεκάδες που κυκλοφορούν κι εδώ μέσα, όπου γίνεται σαφές πως η αντίθεση έγκειται στη δημιουργία σταθμού στη μοναδική πλατεία της συνοικίας, άρα στην κατάργησή της. 

Όταν υπάρχει η εναλλακτική λύση, ο σταθμός να πάει καμιά διακοσαριά μέτρα πιο πέρα, στην Τοσίτσα, όπου θα έχει άμεση ανταπόκριση με την πολυσύχναστη Πατησίων και με το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Σιγά μη διαβάσει και σιγά μην τον νοιάζει αν αυτά που λέει έχουν καμιά βάση! Και σιγά μην ενδιαφέρεται ο χλιμίτζουρας για το αν υπάρχουν ή όχι πλατείες! 
Αυτός τα απωθημένα του κατά του κόσμου των Εξαρχείων θέλει να βγάλει. Δείχνοντας και το πόσο άσχετος είναι με το κέντρο της Αθήνας, όταν ισχυρίζεται, χαφιέδικα και ασφαλίτικα, πως οι αντιδράσεις οφείλονται στη στήριξη του εμπορίου ναρκωτικών που θα το εξαφανίσει ο σταθμός του μετρό.

Και δεν πάει ο χλέμπουρας να δει το πάρτι που γίνεται στη Βικτώρια και στην Αττική!

Αλλά τι τον κόφτει τον μικροαστούλη εξυπνάκια; Είπαμε! Αυτός την εξυπνάδα του θέλει να πει, με βάση ακριβώς αυτά που μαθαίνει από τον Πορτοσάλτε και τον Ευαγγελάτο. 

Και επί τη ευκαιρία, να δείξει πως δεν είναι και απόλυτος. Να που αυτή τη φορά αναγνωρίζει ότι τα ΜΑΤ έχουν δίκιο!

ΠΗΓΗ: Γιώργος Αλεξάτου fb

Ανάρτηση από: http://geromorias.blogspot.com/