Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Κατονομάζουν Ουκρανή ως δολοφόνο οι ρωσικές αρχές – Βίντεο με την δολοφόνο

Τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας κατηγορεί η Μόσχα για την δολοφονία της Ντούγκινα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax. Ως αυτουργό η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας FSB κατονομάζει μία 43χρονη Ουκρανή, που μετακόμισε τέλη Ιουλίου στην Μόσχα, με την 12χρονη κόρη της. Η ύποπτη γυναίκα, κατά την FSB έχει διαφύγει στην Εσθονία. Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε λόγο για «κατάπτυστο έγκλημα»  αναφερόμενος στον θάνατο της Ντάρια Ντούγκινα

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) εξιχνίασε τη δολοφονία της δημοσιογράφου κόρης του Ντούγκιν, όπως ανέφερε η διοίκηση της υπηρεσίας. «Διαπιστώθηκε ότι το έγκλημα προετοιμάστηκε και διαπράχθηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες. Ο δράστης είναι πολίτης της Ουκρανίας και ονομάζεται Vovk Natalya Pavlovna, γεννημένη το 1979», αναφέρει η ανακοίνωση. Η FSB διευκρίνισε ότι η Vovk, μαζί με τη 12χρονη κόρη της, έφτασε στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου και νοίκιασε ένα διαμέρισμα στο οίκημα όπου ζούσε η Ντούγκινα, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες γι’ αυτήν.

Την ημέρα της δολοφονίας, το Σάββατο, η Vovk και η κόρη της βρίσκονταν στο λογοτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ Tradition, όπου η Ντούγκινα ήταν παρούσα ως τιμώμενη καλεσμένη μαζί με τον πατέρα της. Το βράδυ η Vovk , όταν επέστρεψαν πυροδότησε τον μηχανισμό που είχε τοποθετήσει στο αυτοκίνητο που οδηγούσε η Ντούγκινα. Στη συνέχεια με το ανήλικο κορίτσι της έφυγε μέσω της περιοχής του Pskov για την Εσθονία.

Η συνέχεια του άρθρου: ΕΔΩ

Ανάρτηση από: https://slpress.gr/