Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Τελικά ποιός κέρδισε;

Ετελείωσε και αυτό το εκλογικό πανηγύρι «με νίκες και θριάμβους» της δημοκρατίας, αυτής της γερασμένης αγελάδας που την έχουν αναδείξει οι κρατούντες σαν ιερή παρ’ ότι η δυσοσμία που αναδίδει δεν της προσδίδει κανενός είδους ιερότητα.

Αυτό το μέγα ψεύδος είναι που επιτρέπει στους πολιτικούς διαχειριστές των υποθέσεων της εξουσίας και της ευρύτερης κυριαρχίας να εναλλάσσονται και να καλλιεργούν ψευδαισθήσεις ενώ τα δεσμά (αόρατα και ορατά) συνεχώς αυξάνονται για το πλήθος των «πολιτών» (αυτή είναι η ανασκευασμένη ονομασία που χρησιμοποιείται για όσους βρίσκονται υπό το καθεστώς της εκσυγχρονισμένης δουλείας).

Εκλογές τέλος, λοιπόν. Τώρα, αν κάποιος θελήσει να προβληματιστεί, έστω για λίγο, μπορεί να παρατηρήσει ορισμένα κτυπητά δεδομένα.

Σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, η ΝΔ αύξησε τον αριθμό των ψήφων της κατά 725.011, το πρώην ΠΑΣΟΚ αύξησε τους ψήφους κατά 115.787, ο Σύριζα έχασε 145.352 και το ΚΚΕ έχασε μόλις 2092 ψήφους κάτι το οποίο επέτυχε μετά κόπων και βασάνων προσπίπτων σε διάφορους (π.χ. καλλιτεχνικούς παράγοντες)  που δεν έχουν σχέση με την «κοσμοθεωρία» του (ο Κουτσούμπας τους χαρακτήρισε συμπορευόμενους αποφεύγων να τους χαρακτηρίσει με την βεβαρημένη ιστορικά λέξη συνοδοιπόρους). Προφανώς και δεν κέρδισε τίποτα από τους πελάτες του Σύριζα, αφού είναι τοις πάσι γνωστόν ότι αποτελούν και τα δύο «ούνα ράτσα, ούνα φάτσα», ότι δηλαδή είναι ίδια κατ’ ουσίαν.
Χάρηκαν όλοι για τον θρίαμβό τους (έχουν αυτοανακηρυχθεί «δημοκρατικό τόξο») επειδή δεν έβγαλε βουλευτές η Χρυσή Αυγή, ενώ «ξέχασαν» ότι μπήκε στη Βουλή τους ο Βελόπουλος και το ΚΚΕ που δεν φημίζονται για την δημοκρατική υπόστασή τους και παρέβλεψαν πως οι 153 του Σύριζα ήταν μία σαφής δικτατορία μιας κάστας συμφεροντολόγων και εξυπηρετητών των σκοπών της εξουσίας και των κυρίαρχων δυνάμεων του έξω-ελλαδικού χώρου (όπως είναι και η κυβέρνηση υπό τον Μητσοτάκη). Αλλά, όταν γίνεται η «δουλειά» κάτι τέτοια είναι λεπτομέρειες…

Όσοι για τα αποτελέσματα αυτά έχουν ως εξής:
Εγγεγραμμένοι
9.961.718
Έγκυρα
5.649.332
Συμμετοχή
5.769.503 (57,92%)
Λευκά
42.668 (0,74%)
Άκυρα
77.503 (1,34%)

Πως είπατε; Δεν βλέπετε τον αριθμό αυτών που δεν συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία; Ούτε και θα τον δείτε  στα επίσημα κιτάπια, διότι το Υπουργείο εσωτερικών δεν τον δίνει. Εκείνο το οποίο εμφανίζει είναι ο αριθμός αυτών που ψήφισαν και το αντίστοιχο ποσοστό (57,92%).

Επομένως, εύκολα βγαίνει το αποτέλεσμα ότι όσοι δεν συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία είναι το 42,08%.

Θέλετε και τον πραγματικό αριθμό; Να, λοιπόν:

Μη ψηφίσαντες : 4.192.215

Παρ’ όλα αυτά, οι πανηγυρισμοί και οι νικητήριοι παιάνες ήχησαν από τον εξουσιαστικό σχηματισμό των κομμάτων. Νίκησαν, συμφώνως με τις αιτιολογίες που προέβαλε το κάθε ένα από αυτά.

Το σίγουρο είναι ότι κατ’ αρχήν νίκησαν όσους πήγαν και ψήφισαν, οι οποίοι δεν έχουν κανένα λόγο να παραπονούνται, αφού υποτάχθηκαν στους κανόνες των εξουσιαστών. Αυτή τους η νίκη επεκτείνεται στο σύνολο του πληθυσμού.
Όμως υπάρχουν και αυτοί που δεν ψήφισαν και οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να σκέπτονται, να ομιλούν και να δρουν…
Η. Α.