Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Ηλεκτροπαραγωγή 9μήνου 2019: εισαγωγές, εισαγωγές, εισαγωγές, η νέα πραγματικότητα είναι εδώ ...

Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην ηλεκτροπαραγωγή αποτυπώνεται πλέον κάθε μήνα στα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΑΔΜΗΕ. Χάρη στο διαχρονικό και διακομματικό έγκλημα που διέπραξαν οι απάτριδες της Πλατείας Συντάγματος, ο λιγνίτης, ο δικός μας μαύρος χρυσός, το εθνικό καύσιμο που μας ανέστησε ως χώρα και ως οικονομία στο 2ο μισό του 20ού αιώνα, ξαφνικά δεν μας κάνει και τον πετάμε στα αζήτητα.

Η χρεοκοπημένη Ελλάδα, που δεν έχει δικό της νόμισμα και γι' αυτό θα έπρεπε να φροντίζει ως κόρην οφθαλμού το εμπορικό της ισοζύγιο, όχι απλά εισάγει πλέον όλο και περισσότερη ενέργεια, αντί να την παράγει μόνη της, αλλά έχει καταντήσει να έχει εισαγωγές ρεύματος περισσότερες απ' την εγχώρια λιγνιτική παραγωγή! 

Η παραγωγή φορτίου βάσης, του φορτίου που σ' όλες τις φυσιολογικές χώρες γίνεται με εγχώριους πόρους για να στηρίζει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, στη χρεοκοπημένη Ελλάδα γίνεται με εισαγόμενο καύσιμο! Το είχα γράψει άλλωστε απ' την πρώτη ανάρτηση, με την οποία ξεκίνησε το ιστολόγιο το 2013, "Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!"
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο υπουργός με τη μύτη που όλο και μεγαλώνει είπε προχθές πως "η απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων επιβάλλεται λόγω της οικονομικής ζημίας που προκαλούν στη ΔΕΗ". Η οικονομική ζημιά βεβαίως δεν είναι άλλη απ' την επιβάρυνση με τον απαράδεκτο "πράσινο φόρο", για αγορά δικαιωμάτων εκπομπών CO2, αυτά ακριβώς τα δικαιώματα που η κυβέρνηση ΣαμαροΒενιζέλων έδωσε το 2014 απλόχερα δωρεάν σε Βουλγαρία-Ρουμανία, αλλά, ασφαλώς προσχεδιασμένα, δεν διεκδίκησε ποτέ για την Ελλάδα.

Και φυσικά κανείς υπουργός με μεγάλη μύτη δεν πρόκειται ποτέ να μας πει για την οικονομική ζημιά που είχε η ΔΕΗ όλα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς οι πολιτικοί την υποχρέωσαν  να ...
κατασκευάσει μονάδες φυσικού αερίου, για να απορροφήσει με το ζόρι ένα καύσιμο που σε πιο φυσιολογικές χώρες πηγαίνει στα νοικοκυριά και στη βιομηχανία. Ούτε θα μας πει ποτέ για τη ζημιά που έχει η ΔΕΗ απ' τη φαραωνική μονάδα αερίου της Μεγαλόπολης, που κοντεύει να τελειώσει το 2019 κι αυτή είναι ακόμα αναγκασμένη να δουλεύει περιορισμένη στα 500MW, αντί για τα 811 που έπρεπε να δουλεύει. Οι μονάδες αερίου μπορούν να κάθονται για χρόνια γράφοντας ζημιές, αλλά απ' τις λιγνιτικές, για τις οποίες οι πολιτικοί κατασκεύασαν ζημιές, πρέπει να απαλλαγούμε το ταχύτερο. Για να κάνουμε κι άλλες μονάδες αερίου, βεβαίως-βεβαίως!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο FacebookΝα επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ. 

Σε μια φυσιολογική χώρα η Δικαιοσύνη θα είχε επέμβει ίσως αυτεπάγγελτα, αναζητώντας ποινικές ευθύνες για τη ζημιά που υφίσταται επί χρόνια το Δημόσιο στη Μεγαλόπολη, μια που ακόμα η ΔΕΗ ανήκει κατά 51% στο κράτος. Αλλά η Ελλάδα δεν είναι φυσιολογική χώρα και η δικαιοσύνη δεν κατάφερε ποτέ να κάνει τη δίκη ούτε για το σκάνδαλο των 700 εκατομμυρίων ευρώ της Proton Bank ούτε για το βαπόρι με τους δυο (2) τόνους ηρωίνη, περιμένοντας ίσως να νομοθετηθούν νέες διατάξεις διασφάλισης της παραγραφής.

Ανάρτηση από: https://greeklignite.blogspot.com