Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Προτεκτοράτο και αποικία με μειωμένη εθνική κυριαρχία



Του Γιώργου Τασιόπουλου

Μέσα από τους δύο γύρους «Στρατηγικού Διαλόγου» μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας - ΗΠΑ (το 2018 και το 2019) και τη νέα, επικαιροποιημένη Συμφωνία για τις βάσεις (υπεγράφη Οκτώβρη 2019), τις επιμέρους συμφωνίες με άλλες χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ ή χώρες «εταίρους» της λυκοσυμμαχίας, διαμορφώνεται ένα χάρτης όπου κυριολεκτικά δεν υπάρχει γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας, από βορρά προς νότο και από ανατολή προς δύση, όπου να μην εντοπίζεται στρατιωτική παρουσία Αμερικανών, Γάλλων, Ισραηλινών και άλλων.

Επιπλέον, Τουρκία-Γερμανία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ θέλουν να μας καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς να έχουν αλλάξει οι παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας. Σύρουν τον Πρόεδρο της Κύπρου, εκβιαζόμενο για οικονομικά σκάνδαλα, σε πενταμερή ως κοινοτάρχη των Ελληνοκυπρίων με εγγυητή την Αγγλία και την Τουρκία ορεγόμενη την ελεύθερη Κύπρο λίγο μετά την είσοδο του Ερντογάν ως πορθητή στην Αμμόχωστο.
Ομονοούν οι ισχυροί "σύμμαχοι" για την επίλυση των προβλημάτων, εννοώντας φυσικά την συζήτηση εφ’ όλης της ύλης που περιλαμβάνει όλα τα απαράδεκτα τουρκικά αιτήματα σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, Κύπρο ώστε να βρεθούμε προ τετελεσμένων.
Είναι τα αποτελέσματα της "υπερήφανης" εξωτερικής πολιτικής του πολιτικού προσωπικού της χώρας, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Να δούμε τι θα πουν οι Έλληνες σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ανάρτηση από: http://geromorias.blogspot.com/