Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Video φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου για την ψήφιση του νομοσχεδίου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη

Με ένα σύντομο βίντεο με τον τίτλο «Πνοή Δημοκρατίας», όπως χαρακτήρισε την είσοδο της αστυνομίας στα πανεπιστήμια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το Κέντρο Αγώνα Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου σχολιάζει την ψήφιση του νομοσχεδίου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη.

«Η ενδεκάτη Φεβρουαρίου θα μείνει στην ιστορία ως μια ακόμη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ως ένα ακόμα βήμα πίσω, ως την "δόξα" της οπισθοδρόμησης. Εμείς όμως δεν ανήκουμε εκεί», σχολιάζουν σε σχετική ανακοίνωση οι φοιτητές.

Αναλυτικά το βίντεο και η ανακοίνωση:

 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Η ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη χρωματίστηκε ως μια από τις πιο μαύρες ημέρες που έχουμε βιώσει πρώτα ως φοιτητ@ αλλά και ως άνθρωποι που είναι μέρος μιας κοινωνίας. Αυτή η ημέρα ήρθε να επαληθεύσει την ακροδεξιά τοποθέτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να αποδείξει την αντισυνταγματική του τοποθέτηση. Ήρθε για να καθιερώσει την ταξική διαφοροποίηση, να υποβιβάσει όλα εκείνα τα άτομα που προσπαθούν να αντισταθούν για ένα υγιές αύριο. Ήρθε για να δώσει ένα λαμπρό μέλλον μόνο σε εκείνους που έχουνε λεφτά και δόξα. Η ενδεκάτη Φεβρουαρίου θα μείνει στην ιστορία ως μια ακόμη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ως ένα ακόμα βήμα πίσω, ως την «δόξα» της οπισθοδρόμησης. Εμείς όμως δεν ανήκουμε εκεί. Εμείς θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο που όλ@ μας αξίζουμε. Αυτή η μέρα δεν ήταν ήττα. Ήταν η αφορμή για να συνεχίσουμε δυναμικά να υπερασπιζόμαστε τα ιδανικά μας και τις ελευθερίες μας. Η πάλη ενάντια στη μοντέρνα χούντα, μια πάλη που δεν θα σταματήσει μέχρι να κερδίσουμε αυτά που αξίζουμε. Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του νομοσχεδίου. Απαιτούμε την απόσυρση κατηγοριών των συλληφθέντων ατόμων του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της Αθήνας της 10/2/2021. Απαιτούμε να δοθούν λεφτά στην παιδεία, να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Απαιτούμε να δοθούν λεφτά στις Μ.Ε.Θ και στα νοσοκομεία. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να μας λάβει υπόψιν και να πάψει να δίνει λεφτά για να χτίζει σιγά-σιγά τη φυλακή μας. Μια Κυβέρνηση που φαίνεται να μας φοβάται ανοιχτά, όταν περνά στα κρυφά νομοσχέδια, προσπαθώντας να μας φιμώσει. Φοβάται, γιατί πολύ απλά ξέρει ότι δεν θα μείνουμε άπραγ@. Ξέρει ότι τέτοιου είδους νομοσχέδια δεν θα τα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν. ❗️❗️ Το νέο νομοσχέδιο, μέσα σ’ όλα, προβλέπει διαγραφές φοιτητών και φοιτητριών, αλλά και ολόκληρων τμημάτων, κυρίως επαρχιακών πόλεων. Γι’ αυτό λοιπόν, καλούμε όλα τα τμήματα επαρχιακών πόλεων να συσπειρωθούν, να ενωθούν δυναμικά και να δημιουργήσουν τα δικά τους Κέντρα Αγώνα! Να δηλώσουμε ανοιχτά όλ@ μαζί ότι ο μικρός αριθμός των φοιτητών σε κάθε τμήμα δεν είναι καθόλου αμελητέος! ❗️❗️ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ

Ανάρτηση από: https://www.alfavita.gr/