Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Μητσοτάκης τρωγοπίνει...

Της Ευγενίας Λουπάκη

Ο Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός. Ο Κουτσαβάκης (αληθινό όνομα) είναι μουσικός.

Ο Μητσοτάκης δυο μέρες πριν εξαγγείλει το νέο λοκντάουν, πιάστηκε να τρωγοπίνει στο σπίτι βουλευτή του που είναι και καθηγητής Ιατρικής. Και φυσικά δεν πλήρωσε κανένα πρόστιμο.
Ο Κουτσαβάκης δυο μέρες πριν το νέο λοκντάουν πιάστηκε να τρωγοπίνει με την παρέα του σε μια αποθήκη. Και πλήρωσε πρόστιμο 3.000 ευρώ.
Ο Μητσοτάκης “πιάστηκε” από ένα κινητό ενός πολίτη που αγανάκτησε κι από την οργή των πολιτών που το διέδωσαν στα σόσιαλ και στα μη στρατευμένα μήντια.
Ο Κουτσαβάκης πιάστηκε από τηλεφώνημα του “πρώην” της αγαπημένης του.
Τον Μητσοτάκη δεν τον κάλεσαν να απολογηθεί, αντίθετα εξαφάνισαν το βίντεο με την κουστωδία που ανέβαινε τα σκαλιά του ακαλαίσθητου πανωσηκώματος Στεφανάδη.
Τον Κουτσαβάκη τον κάλεσε το ΜΕΓΚΑ στο πρωϊνό του για να κάνει πλακίτσα με το τηλεφώνημα του πρώην.
Αλλά ο Κουτσαβάκης, ήταν μαγκάκι και όχι κουτσαβάκι. Και τους είπε ότι θέλει να παίζει ελεύθερος το ρε ματζόρε της ζωής του, γιατί κανείς δεν τον διαβεβαιώνει πότε θα βγούμε από το τούνελ. Τους είπε ότι δεν είναι ψεκασμένος, ερωτευμένος είναι. Φυσικά και υπάρχει ιός τους είπε, αλλά υπάρχει και ζωή. Το γυρίζανε οι παρουσιαστές στο τηλεφώνημα του πρώην και γέλασε στα μούτρα τους :“εντάξει το ξέρω εσείς γι’ αυτό με βγάλατε”. Και άρχισε να τους λέει ότι οι μουσικοί πεινάνε, όπως ο ίδιος που έπαιζε μια φορά τη βδομάδα με 120 ευρώ μαύρα- άλλοι με λιγότερα τους είπε- και τώρα δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ επίδομα. Πάνω εκεί θυμήθηκε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος ότι δεν έχουν άλλο χρόνο. Και το μαγκάκι χαμογέλασε ειρωνικά.”Το ξέρω”
Είχαν χρόνο, όμως να του ζητήσουν ένα τραγούδι. Και βγάζοντας τη μάσκα, τραγούδησε α καπέλα μια στροφή από το “Θα σου φύγω με καιρό”. Με νόημα νομίζω.
(Τα πολιτικά συμπεράσματα είναι ευκόλως εννοούμενα- όταν όχι μόνο δεν εμπνέεις εμπιστοσύνη με τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, αλλά και προκαλείς τον κόσμο με την συμπεριφορά σου…)
(δικό μου πρωϊνό)

Ανάρτηση από: Ευγενία Λουπάκη

Ευχαριστώ τον φίλο Χρήστο Κ.