Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Η Απάντηση μας Σήμερα στις Συνταγματικές Εκτροπές θα Καθορίσει την Επόμενη Ημέρα

Του Γιάννη Περάκη

Κάθε ημέρα που περνά αποκαλύπτεται με ρυθμό «στριπτίζ» το σχέδιο της κυβέρνησης. Ο στόχος της, η αγωνία της και η ανατριχίλα της είναι η επόμενη ημέρα της λήξης των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί, με την δικαιολογία της πανδημίας. Ο λόγος και η αιτία για τις «πρόβες» της καταστολής. Τα μέτρα που δήθεν έλαβε και οι φόβοι της:

· Ο πρώτος τρόμος τους. Το χρέος των πολιτών
: Σήμερα το χρέος των πολιτών, ανέρχεται σήμερα στα 235 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 109 δισ. ευρώ αφορούν οφειλές προς τη φορολογική αρχή, τα 89 δισ. ευρώ οφειλές προς τις τράπεζες και τις εταιρείες «διαχείρισης απαιτήσεων» και τα 37 δισ. ευρώ οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

· Ο δεύτερος τρόμος τους: Οι απώλειες των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα: Οι μισθωτοί έχασαν 6 δις. ευρώ, με τις αναστολές, τους μειωμένους μισθούς για τους μισούς και πλέον εργατοϋπαλλήλους, με την πρόγραμμα συνεργασία, με το «ψαλιδισμένο» μέχρι και 60% Δώρο Χριστουγέννων για όσους εντάχθηκαν σε αναστολή ή συνεργασία, με το πάγωμα του κατώτατου μισθού για όλο το 2020, το πάγωμα των δέκα (10) και πλέον εργατικών επιδομάτων που εξαρτώνται από την αύξηση του κατώτατου μισθού και οι μαζικές μετατροπές δεκάδων χιλιάδων συμβάσεων εργασίας από αορίστου χρόνου σε ορισμένου χρόνου ή μερικής (βάσει των στοιχείων της ΕΝΥΠΕΚΚ).
3) Τρίτος τρόμος τους: Τα εκ προθέσεως λανθασμένα μέτρα βάσει της στρατηγικής τους: Μια προσεκτική ματιά στον Πίνακα-1 αποκαλύπτονται πολλά.

Πίνακας-1. Οι Απαγορεύσεις σε 12 Ευρωπαικά Κράτη
Χώρα/ΚλάδοςΕστίασηΣχολείαΕμπόριο-ΠολιτισμόςΕλευθερη ΚυκλοφορίαSMS
ΕλλάδαΌχιΌχιΌχιΌχιΝαι
ΙταλίαΝαιΝαιΝαιΝαιΌχι
ΟυγγαρίαΌχιΌχιΌχιΌχιΌχι
ΠολωνίαΝαιΝαιΝαιΝαιΌχι
ΣλοβακίαΝαιΝαιΝαιΌχιΌχι
ΓερμανίαΝαιΝαιΝαιΝαιΌχι
ΚύπροςΝαιΝαιΝαιΝαιΝαι
ΕλβετίαΝαιΝαιΝαιΝαιΌχι
ΒρετανίαΝαιΝαιΝαιΝαιΌχι
ΟλανδίαΝαιΝαιΝαιΌχιΌχι
ΙσπανίαΝαιΝαιΝαιΝαιΌχι
ΓαλλίαΌχιΝαιΝαιΌχιΌχι
Σημείωση: Το Όχι σημαίνει κλειστά και το Ναι ανοιχτά, στην στήλη SMS σημαίνει αποστολή SMS

Η σύγκριση με τις άλλες χώρες είναι για κλάματα. Σύγκριση υπάρχει μόνο με την Ουγγαρία. Αποδεικνύεται ότι η δημοκρατία και τα μέτρα πάνε χέρι-χέρι.

Η κυβέρνηση-συμμορία καταστρέφει βάσει σχεδίου οτιδήποτε Ελληνικό στοιχείο υπάρχει στην οικονομία μας, θυσία στις επερχόμενες «επενδύσεις».

4) Με την απατεωνιά των «Greek statistics», σήμερα: 
Η κυβέρνηση για να κρύψει την πραγματική ύφεση στην ελληνική οικονομία από τα lockdown, καθώς φρόντισε να μειώσει το ΑΕΠ του 2019 ώστε τώρα να παρουσιάσει ύφεση 8,2 % και να πανηγυρίζει, ενώ το νούμερο αυτό δεν υφίσταται.Συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2020 δόθηκε στην δημοσιότητα από την ΕΛΣΤΑΤ το τελικό ΑΕΠ του 2019 το οποίο, όπως ανακοίνωσε ανέρχονταν σε 187,4 δισ. ευρώ. Όμως επειδή έγινε φανερό πως τα lockdown της κυβέρνησης θα έριχναν το ΑΕΠ του 2020 στα «τάρταρα» και θα δημιουργούσαν πρωτοφανή ύφεση, η ΕΛΣΤΑΤ έβγαλε 16/10/2020 νέα εκτίμηση για το ΑΕΠ επικαλούμενη «την αξιοποίηση νέων και επικαιροποιημένων στοιχείων από διάφορες πηγές» όπου δήλωσε πως τελικά το ΑΕΠ του 2019 δεν είναι 187,4 δισ. ευρώ αλλά 183,4 δισ. ευρώ. Με λίγα λόγια το μείωσε περίπου κατά 4 δισ. ευρώ! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ΑΕΠ του 2020 ως 165,8 δισ. ευρώ, να φαίνεται ότι μειώθηκε μόλις 17,8 δισ. ευρώ από το 2019 που ισούται δηλαδή με ύφεση 8,2%. Στην πραγματικότητα όμως μειώθηκε κατά 21,6 δισ. ευρώ από το 2019 δηλαδή ύφεση είναι περίπου 11,7%.

«Η ιστορία της ΕΣΥΕ αποκαλύπτει ότι ο επικεφαλής της (Γενικός Γραμματέας) αντικαθίστατο κάθε φορά που ένα νέο κόμμα ερχόταν στην εξουσία. Ο κύριος στόχος αυτής της πρακτικής ήταν ο έλεγχος της ροής πληροφοριών. Από αυτή την άποψη, η προσωπική ή πολιτική υπακοή του επικεφαλής ήταν ο πιο κρίσιμος παράγοντας για τον διορισμό του».

Η διαχρονική έλλειψη αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων που παρήγαγε η Ελλάδα για τα δημοσιονομικά της μεγέθη, απέβη καθοριστική σε ό,τι αφορά τη χρεωκοπία της χώρας το 2010 καθώς και τον λόγο εισόδου σε νέο μνημόνιο μετά την λήξη της πανδημίας σήμερα.

Τι κάνουμε;

Γιατί ονοματίζεται ως κυβέρνηση-συμμορία: Η σύνθεση της κυβέρνησης αυτής είναι ο λόγος. Αποτελείται από ένα μάτσο νεοφιλελεύθερους της συμφοράς με τα ρετάλια του του εκσυγχρονιστικού σημιτικού ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει ιδεολογική συνοχή. Το κοινό τους σημείο είναι η διάλυση της Ελληνικής Οικονομίας.

Α) Η κοινή δράση που προτείνει σήμερα το ΜέΡΑ25, στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ, είναι μια αρχή. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του: «Μπροστά στην κλιμάκωση της κρατικής καταστολής που πλέον απειλεί την Δημοκρατία και αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες από τους πραιτωριανούς των κκ. Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη.

H διοργάνωση κοινών συγκεντρώσεων θα απομόνωνε την κυβέρνηση-συμμορία.

Β) Τα χρέη των μικρών επιχειρήσεων: Δεν αρκoύν αυτά που αναφέρει στο πρόγραμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμμένα μιλάει για επαναυπολογισμό. Εδώ χρειάζεται μια γενναία διαγραφή των χρεών που δημιούργησε η πανδημία, εάν θέλουμε να επανειτουργήσουν οι μικρές επιχειρήσεις και να να απενεργοποιηθεί η «βόμβα ναπάλμ», δηλαδή το σχέδιο-Πισσαρίδη.

Γ) Το «κάψιμο» της επιχειρούμενης ανατροπής του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής από την κυβέρνηση-συμμορία με διπλές εκλογές.

Τέλος: Άμεση εκπόνηση ενός βραχυπροθέσμου προγράμματος ανάταξης και ανασυγκρότησης της Ελληνικής κοινωνίας. Στην οικονομία, στην απασχόληση, στον πολιτισμό. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα να χωρούν όλοι οι πολίτες που αντιτάσσονται στο επερχόμενο μνημόνιο.

Την συγκρότηση ενός σύγχρονου ΕΑΜ. Το ΚΚΕ μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο με την οργάνωση του και τις επεξεργασίες του. Τον ίδιο ρόλο μπορούν να παίξουν και οι άλλες οργανώσεις και οι συλλογικότητες της ριζοσπαστικής αριστεράς αλλά και μεμονωμένοι πολίτες και προσωπικότητες που αντιτάσσονται στο επερχόμενο μνημόνιο, επαχθέστερο από το υπάρχον.

Δεν κομίζω Γλαύκα εις Αθήνας εάν ειπωθεί ότι θα μας λιανίσουν αν δεν μάθουμε στο όλοι μαζί. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Ανάρτηση από: https://sioualtec.blogspot.com/