Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων;

Ο γνωστός Γιώργος Παπαχρήστος, μεγαλοστέλεχος του Συγκροτήματος Μαρινάκη και δημοσιογράφος «ειδικών αποστολών», από τότε που τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα αναγκάστηκαν ν’ ασχοληθούν με την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, δεν κάνει τίποτ’ άλλο από το να ξερνάει σε καθημερινή βάση χολή ενάντια στον αγωνιστή πολιτικό κρατούμενο και σε όσους του συμπαραστέκονται (ακόμα και ενάντια σ’ εκείνους που περιορίζουν τη συμπαράστασή τους σε καθαρά ανθρωπιστική βάση).

Στη σημερινή του στήλη στο «Βήμα της Κυριακής», όμως, μπορεί να χύνει και πάλι χολή, όμως παραδέχεται ανοιχτά ότι το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι δίκαιο και εδράζεται στο νόμο.

Δε θα μας απασχολήσουν τα φληναφήματα του Παπαχρήστου περί «επανάληψης του 2008», την οποία (υποτίθεται ότι) θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να επωφεληθεί και γι’ αυτό «εμμέσως πλην σαφώς λειτουργεί σαν πολιτικός συνήγορος του Κουφοντίνα». Μένουμε στην ουσία.

1. Ο Παπαχρήστος παραδέχεται ότι ψηφίστηκε «φωτογραφική διάταξη» (Ν. 4760/2020) για να διώξει τον Δημήτρη Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές, η οποία διάταξη «προνοούσε για τη μεταφορά του στον Κορυδαλλό».

2. Ο Παπαχρήστος λέει πως οι εμπνευστές αυτής της φωτογραφικής διάταξης οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παραιτηθούν (και έχουν αργήσει κιόλας). Προφανώς, τους κατηγορεί για ανικανότητα! Θα έπρεπε να διατυπώσουν αλλιώς το νόμο, ώστε να μην προβλέπει επαναμεταγωγή του Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό. Είμαστε σίγουροι ότι «φωτογραφίζει» τη Σοφία Νικολάου, ας ξέρει πάντως ότι τη σχετική διάταξη εισηγήθηκε ο αγαπημένος του Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Εν πάση περιπτώσει, εκείνο που έχει σημασία είναι η ευθεία παραδοχή ότι ο νόμος προβλέπει επαναμεταγωγή του Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό.

3. Ο Παπαχρήστος επαινεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη που «δεν συνδιαλέγεται με τον τρομοκράτη» και ταυτόχρονα την επικρίνει διότι «δεν κάνει τίποτε για να θέσει τα πράγματα στη σωστή τους βάση και να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια έχει ψηφίσει».

Δε χρειαζόμαστε άλλους μάρτυρες. Ακόμα και ένας ορκισμένος εχθρός του Κουφοντίνα, παραδέχεται ανοιχτά ότι έπρεπε να μεταχθεί στον Κορυδαλλό.

Aυτοί που δεν ικανοποιούν το αίτημα του απεργού πείνας, το οποίο έχει υποβληθεί με όλους τους τύπους (αίτησή του από τις 28.12.2020, με την οποία ζητεί τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό βάσει του φωτογραφικού Ν. 4760/200), ενώ παραδέχονται (Νικολάου) ότι η αίτηση εκκρεμεί ενώπιον της ΚΕΜ, είναι βασανιστές και βρίσκονται ένα βήμα από το να γίνουν και δολοφόνοι. Αυτό δε θα το πει κανένας Παπαχρήστος, αλλά προκύπτει αβίαστα από την πραγματικότητα.

Ανάρτηση από: https://eksegersi.gr/