Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Λίγη ιστορία για μη εκβιαζόμενους «Δημοκράτες»

Του Πέτρου Μαγγανιάρη

Για την «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» τους ο «ανθρωπισμός» και η «επιείκεια» όταν επρόκειτο για χουντικούς και βασανιστές, περίσσευαν πάντα.....

Ο Στυλιανός Παττακός, πρωτεργάτης της επτάχρονης δικτατορίας μέλος της ηγετικής της τριανδρίας, αντιπρόεδρος και υπουργός εσωτερικών, αποφυλακίστηκε τον Σεπτέμβριο του 1990.
Είχαν περάσει μόλις 5 μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, όταν ο αμετανόητος Παττακός αποφυλακίστηκε «λόγω ανηκέστου βλάβης της υγείας του», η οποία του επέτρεψε να ζήσει ελεύθερος και να δίνει συνεντεύξεις στα κανάλια επί εικοσιέξι (26)!!! χρόνια: πέθανε το 2016, σε ηλικία 104 ετών...
Ο Μακαρέζος, επίσης, έζησε από το 1990 σε κατ’ οίκον περιορισμό «για λόγους υγείας» μέχρι το 2009, δηλαδή δεκαεννέα (19) χρόνια, στα 90 του. Ο Ζωιτάκης είχε αποφυλακιστεί, από τα ισόβια του, το 1988, δύο χρόνια πριν, και πάλι «λόγω ανηκέστου» και πέθανε το 1996, μετά οκτώ χρόνια. Ο Ιωάννης Λαδάς, ομοίως, αφέθηκε ελεύθερος το 1990 και πέθανε μετά 20 χρόνια, το 2010, στα 90 του.
Η υγεία όλων τους μάλλον αποκαταστάθηκε ως εκ θαύματος μετά την αποφυλάκισή τους. Στη δίκη του διοικητή της ΕΑΤ-ΕΣΑ Θεοφιλογιαννάκου, είχαν καταθέσει όσα πέρασαν στα χέρια του πάνω από 700 άνθρωποι. Ο Θεοφυλογιαννάκος καταδικάστηκε σε 20ετή κάθειρξη και βγήκε έξω στα 18 χρόνια. Έκανε ακριβώς εννέα μέρες φυλακή για κάθε θύμα του. Αποφυλακίστηκε το 1992 και έζησε μέχρι το 2015.
Όταν φυλακίστηκαν μπήκαν σε ειδική πτέρυγα, στον Κορυδαλλό, απ’ όπου ο Γεώργιος Παπαδόπουλος θα ιδρύσει κόμμα, ώστε να υπερασπιστεί την χούντα και την κυβέρνηση του την ΕΠΕΝ, την Εθνικήν Πολιτικήν Ένωσιν,
Της νεολαίας του κόμματος του Παπαδόπουλου ηγήθηκαν, ο μετέπειτα αρχηγός της Χρυσής Αυγής και σήμερα καταδικασμένος ως εγκληματίας, Νίκος Μιχαλολιάκος, και ο νυν υπουργός της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.
Ο ετοιμοθάνατος πλέον Δημήτρης Κουφοντίνας, έχοντας εκτίσει 19 χρόνια εγκλεισμού, προβάλλει ως μοναδικό αίτημα, απλά να επιστρέψει στην αρχική φυλακή του ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ο νόμος που φωτογραφικά οι ίδιοι ψηφισαν.
ΟΧΙ ΡΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ και είναι φιλεύσπλαχνη
ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.