Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Μετωπική ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη του Ν. Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο

Σύνταξη SLpress.gr

Την ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος, δύο χρόνια φυλάκιση, επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, ενώ στον Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματική ποινή.

Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Δημήτρης Ασπρογέρακας ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμαντή που είχε καταθέσει ότι «φάκελοι και τσάντες έφευγαν απο γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η πρόταση του κ. Ασπρογέρακα ήταν ποινή φυλάκισης ενός έτους για τον Νίκο Παππά και έξι μηνών για τον Χρήστο Καλογρίτσα. Ο κ. Ασπρογέρακας, αναπληρωτής εισαγγελέας, παρίστατο στη δίκη καθώς η τακτική εισαγγελέας, κ. Ολγα Σμυρλή, ήταν ασθενής.

Ο Νίκος Παππάς κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες.  Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, που δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Στον Χρήστο Καλογρίτσα αναγνώρισε το δικαστήριο τα προβλεπόμενα, όπως ανέφερε η πρόεδρος, ευνοϊκά μέτρα.

Δήλωση Τσίπρα

Την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση Παππά- Καλογρίτσα σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης: «Ο κ. Μητσοτάκης πιστός στην οικογενειακή του παράδοση, φρόντισε να αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να στήσει Ειδικά Δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους», τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα και προσθέτει:

«Ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε όμως δειλός. Δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής μου», σημειώνει, υπογραμμίζοντας πως «οι πολιτικοί για τις αποφάσεις τους κρίνονται πρωτίστως από τον λαό και αν έχουν διαπράξει αξιόποινα αδικήματα, οφείλουν να διώκονται από το φυσικό τους δικαστή και όχι από τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες», αναφέρει ο κ. Τσίπρας και ξεκαθαρίζει: «Αυτή ήταν και παραμένει η θέση μου και έτσι έπραξα ως πρωθυπουργός».

Η συνέχεια ΕΔΩ

Ανάρτηση από: https://slpress.gr/