Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Πειραιάς: Μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «G. Bush»

Με κεντρικό σύνθημα «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «υποδέχθηκαν» το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, με μια μαζικότατη και μαχητική συγκέντρωση και πορεία, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «G. Bush», στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, Μάκης Παπαδόπουλος και Θοδωρής Χιώνης. Επίσης, παραβρέθηκε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφια στην Β' Πειραιά, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής, άλλοι υποψήφιοι με το ΚΚΕ στην Α' και Β' Πειραιά και ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ.

Την κεντρική ομιλία στο συλλαλητήριο απεύθυνε ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος στην Α' Πειραιά.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Πειραιά, με αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα όπως «καμία εμπλοκή καμία συμμετοχή να φύγουν οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί».

Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Αλεξάνδρας, στο Πασαλιμάνι, ακριβώς απέναντι από το σημείο που έχει αγκυροβολήσει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «G. Bush»

Τα συνθήματα, αλλά και μια ναυτική φωτοβολίδα έφτασαν μέχρι το αεροπλανοφόρο, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι η παρουσία του δεν είναι ανεκτή.

Ανάρτηση από: https://tvxs.gr/