Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Δημοσιεύθηκε η κατάπτυστη απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς και τα «κοράκια»

Η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου δημοσίευσε σήμερα την υπ΄ αριθμ. 1/2023 απόφασή της που αφορά την δυνατότητα που έχουν διαχειριστές των funds, δηλαδή τα «κοράκια» των «κορακιών», να είναι οι ίδιοι διάδικοι - Ολόκληρη η απόφαση με το σκεπτικό κομμένο και ραμμένο στα επιχειρήματα των funds και των εκπροσώπων τους

Η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου δημοσίευσε σήμερα την υπ΄ αριθμ. 1/2023 απόφασή της που αφορά την δυνατότητα που έχουν διαχειριστές των funds, δηλαδή τα «κοράκια» των «κορακιών», να είναι οι ίδιοι διάδικοι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου (πρόεδρος η Μαρία Γεωργίου και εισηγήτρια η αρεοπαγίτης Κανέλλα Τζαβέλα), δημοσίευσε σήμερα την απόφαση, με την οποία κατά πλειοψηφία (56-9) τάχθηκε υπέρ των νομικών θέσεων των funds.

Mε λίγα λόγια αποφασίστηκε οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα να μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι) και να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.  Η απόφαση λύνει τα χέρια των funds και των εταιρειών (εκπροσώπων τους) διαχείρισης δανείων, για να μπορούν προχωρούν άνετα σε μαζικούς πλειστηριασμούς.

Πρόκειται για μια απόφαση του Αρείου Πάγου, δηλαδή με τη «σφραγίδα» της Δικαιοσύνης σε ανώτατο επίπεδο, που διευκολύνει ακόμα περισσότερο τα (νόμιμα) «κοράκια» (και τα «κοράκια» των «κορακιών») να αρπάξουν τα σπίτια του κόσμου. Αναμφίβολα η «τυφλή» Δικαιοσύνη «πάτησε» σε νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και της προηγούμενης κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  

Στο «δια ταύτα» της απόφασης του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρεται: 

«Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφαίνεται ότι κατά την παράλληλη και συνδυαστική εφαρμογή των Ν. 4354/2015 και Ν. 3156/2003, οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (Ε.Δ.Α.Δ.Π) έχουν την κατ’ εξαίρεση νομιμοποίηση του άρθρου 2 παρ. 4 του Ν. 4354/2015, προς άσκηση κάθε ένδικου βοηθήματος και κάθε άλλης δικαστικής ενέργειας προς είσπραξη των υπό διαχείριση απαιτήσεων, ανεξάρτητα από το ειδικότερο νομικό πλαίσιο, με βάση το οποίο συντελείται η μεταβίβαση των υπό διαχείριση απαιτήσεων, δηλαδή ακόμη και όταν η μεταβίβαση των απαιτήσεων και η ανάθεση της διαχείρισής τους στις εν λόγω εταιρείες συντελείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3156/2003 για την τιτλοποίηση των απαιτήσεων».

Εμείς να υπενθυμίσουμε ότι η κατάπτυση απόφαση φαίνεται σαν να «υπαγορεύτηκε» από τον κύριο Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας (διαβάστε ΕΔΩ για κάτι «περίεργες» συμπτώσεις. 

Αναλυτικά η απόφαση του Αρείου Πάγου ΕΔΩ

Ανάρτηση από: https://www.imerodromos.gr/