Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Φτάνει πια κ. Πρόεδρε! Δεν ξεχνάμε!!!














Του Γιώργου Τασιόπουλου

Απογοητευτικό το μήνυμα της ΠτΔ για την Ποντιακή Γενοκτονία!:
"...Σήμερα τιμούμε τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των Ελλήνων του Πόντου, που χάθηκαν πριν από έναν αιώνα..."
"Χάθηκαν" εκεί που ήταν"συνωστισμένοι"!!!
Αόρατο.... πουθενά το όνομα των γενοκτόνων και των αρχηγών τους!
Φαντάζεστε αντίστοιχη αναφορά για το Εβραϊκό ολοκαύτωμα;
Οι Πόντιοι δεν χάθηκαν σφάχτηκαν, γενοκτονήθηκαν και οι θύτες είναι οι γνωστοί Νεότουρκοι με επί κεφαλής τον Κεμάλ Ατατούρκ και τον Τοπάλ Οσμάν. Καθοδηγητής ο Γερμανός αρχιστράτηγος Λίμαν φον Σάντερς. Εισηγήθηκε στους Τούρκους,την απομάκρυνση των Ελλήνων από τα παράλια, δήθεν για στρατιωτικούς λόγους, κατηγορώντας τους σαν πράκτορες της Αντάντ. Η Γερμανία του Κάιζερ είναι ο ηθικώς αυτουργός των εγκλημάτων κατά των εν Τουρκία χριστιανών και προ πάντων των Ελλήνων. 
Σχεδίασαν και πραγματοποίησαν την εξόντωση των χριστιανών της Μ. Ασίας. Πάνω σε αυτή τη γενοκτονία ιδρύθηκε το Τουρκικό κράτος. Ήταν τα πρότυπα του Χίτλερ, σύμφωνα με ομολογία του. Η αναγνώριση των εγκλημάτων, πρώτα από του ίδιους τους Τούρκους είναι απαραίτητη λυτρωτική πράξη κάθαρσης για να συμπεριληφθούν στα πολιτισμένο έθνη. Οι απόγονοι των Ναζί γονάτισαν μπροστά στα μνημεία των θυμάτων τους. Όταν οι υπεύθυνοι των γενοκτονιών δεν αναγνωρίζουν το έγκλημα και δεν προβαίνουν τουλάχιστον σε δημόσια συγγνώμη για το έγκλημα, ενσωματώνουν σαν αποδεκτές αυτές τις πρακτικές ακραίας βίας και τις φρικαλεότητες. Όσοι Έλληνες πολιτικοί προσποιούνται άγνοια συναινούν εμμέσως στην αποτρόπαια πράξη των γενοκτόνων και στην ουσία από ηθικοί αντίπαλοι γίνονται σύμμαχοι των θυτών με τον κίνδυνο απαλλαγμένοι από το τραύμα της ενοχής να επαναλάβουν το βάρβαρο έργο τους.
 
Η σιωπή των επιτηδείων ουδέτερων είναι η αιτία γενοκτονιών και σφαγών, από τη σφαγή των Αρμενίων το 1894, μέχρι τη γενοκτονία 1914-1923 των Ελλήνων του Πόντου και της Μ. Ασίας, το πογκρόμ κατά των Εβραίων το 1934, αλλά και τη μαζική απέλαση των Ρωμιών από την Κωνσταντινούπολη το 1964.
Τελευταίο επεισόδιο στη διαχρονική πορεία ακραίας βίας συνιστά η Συρία και πλέον χαρακτηριστική στο παρελθόν είναι η εισβολή στην Κύπρο.

Φτάνει πια! Δεν ξεχνάμε!!!

Ανάρτηση από: http://geromorias.blogspot.com/