Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Κλιματική Αλλαγή: Ψάξτε στον Ήλιο, όχι στην Γκρέτα και στους βανδαλιστές

Του Αντώνη Φώσκολου

Ακούμε και διαβάζουμε συνεχώς για την ανθρωπογενή υπερθέρμανση της Γης (Κλιματική Αλλαγή) που θα οδηγήσει τον πλανήτη σε ανείπωτες καταστροφές. Πλέον, για τους ακτιβιστές-ζηλωτές της συγκεκριμένης θεωρίας, “υπεύθυνοι” είναι ο… Βαν Γκονγκ, ο Μονέ και ο Κλιμτ! Φτάσαμε να δούμε να βανδαλίζονται έργα τέχνης σε μουσεία, υπό το απίστευτο σύνθημα “όταν βιώνουμε την Κλιματική Αλλαγή, τί πειράζει ένας πουρές σε έναν πίνακα;”!

Όλη αυτή η φιλολογία ξεκίνησε από προβλέψεις επιστημόνων που εργάζονται στον ΟΗΕ, οι μελέτες των οποίων στηρίζονται σε μαθηματικά μοντέλα, τα οποία σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει και σχεδόν κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι οι συντελεστές που χρησιμοποιούνται στις εξισώσεις. Πίστευε και μη ερεύνα!

Αυτό το μοντέλο, λοιπόν, μας έλεγε ότι η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει κατά επτά μέτρα, επειδή θα λιώσουν οι πάγοι στον Βόρειο και Νότιο Πόλο το πολύ μέχρι το 2014. Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ είχε βραβευτεί μάλιστα με το Νόμπελ για τη συμβολή του στη θεωρία της ανθρωπογενούς Κλιματικής Αλλαγής. Πριν την αντιπροεδρία εργαζόταν ως δημοσιογράφος, έχοντας καλύψει τον πόλεμο του Βιετνάμ. Η παιδεία του δεν έχει καμία σχέση με το φαινόμενο της Κλιματικής Αλλαγής. Μέχρι σήμερα ούτε η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε, ούτε οι πάγοι έχουν λιώσει.

Η συνέχεια ΕΔΩ