Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Ο "Μεγάλος τραγουδιστής" έφυγε...

Του Γιώργου Τασιόπουλου

* Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΤΟ CNN μετά την κρίση των Ιμίων:

"Αυτά τα νησιά είναι μικρά.  Η γενική απορία συνίσταται στο κατά πόσο είναι λογικό να πολεμάει κάποιος για πολύ μικρά και ασήμαντα νησιά"
_________

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Λυμπέρης:

"Ο υπουργός Εξωτερικών με τις παρορμητικές αναφορές του για τις ένοπλες Δυνάμεις επιβεβαίωσε την έλλειψη μέτρου και υπευθυνότητας. Επιχείρησε να καλύψει το κενό των πολιτικών ενεργειών, που όφειλε να είχε κάνει, με ύβρεις και συμπεριφορές, τις οποίες κατέκρινε ο ελληνικός λαός.
Θέτω τα ερωτήματα:

Ήταν η δεν ήταν δική του ευθύνη η εισήγηση της στρατηγικής διαχείρισης της κρίσης; Την παρουσίασε ποτέ;

Γιατί το υπουργείο του δεν είχε συνεγερθεί; Πού βρισκόταν τη νύχτα Δευτέρα προς Τρίτη που τον αναζητούσαμε και εντοπίστηκε τελικά λίγο πριν από την 5η πρωινή;

Τον προϊδέασέ ο Χόλμπρουκ για τουρκική στρατιωτική ενέργεια;

Υποτίμησε ή όχι το σύμβολο της σημαίας;
Και αργότερα, το 1999, τι ρόλο έπαιξε στην υπόθεση του Κούρδου ηγέτη Οτσαλάν;

Ας ενημερώσει επιτέλους τον ελληνικό λαό για το ρόλο και την πραγματική στάση των Αμερικάνων στα εθνικά μας θέματα και για τις μεθοδεύσεις που επεξεργάζονται και τα πρόσωπα που χρησιμοποιούν.
Θεωρώ πως ο Θ. Πάγκαλος έχει πολλά να πει για όλα αυτά."
Χρήστος Λυμπέρης, "Πορεία σε ταραγμένες θάλασσες ", εκδ. Ποιότητα, σσ. 586-593
_____

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις ευθύνες της τότε πολιτικής ηγεσίας και του Θ. Πάγκαλου, δεν σήκωσαν το βάρος της ευθύνης, οι συνέπειες των εγκληματικών λαθών τους δυστυχώς φτάνουν ως τις ημέρες μας με την ενδοτική στάση των επιγόνων τους 
______

ΟΤΣΑΛΑΝ....

Να θυμηθούμε χαρακτηριστικά αποσπασμάτα από την έκθεση του Ελληνα πρέσβη στην Κένυα, του κ. Γ. Κωστούλα, που ήρθε στο φως το Μάρτη του 1999, και στα οποία γίνεται αναφορά στους χειρισμούς του «Μεγάλου τραγουδιστή», δηλαδή του Θ. Πάγκαλου 

"...Περί ώρα 14.00, κ. Παπαϊωάννου επικοινωνεί με πρεσβεία:

"Μεγάλος τραγουδιστής έχει εκνευριστεί. Κάναμε μια εξυπηρέτηση. Μην μας τη βγάζουν από τη μύτη. Να πάει σαφάρι. Να πάει όπου θέλει. Μακριά από εθνικά χρώματα" (...)

Περί 10.00, κ. Καλεντερίδης επικοινωνεί με αρχηγό του. Τελευταίος μόλις έχει πληροφορηθεί τα περί αιτήσεως ασύλου (σσ: από τον Οτσαλάν) και εξαγριωμένος απαντά ως εξής:

 "Να του πεις ότι είναι ηλίθιος. Διέπραξε αθλιότητα. Αυτό που έκανε δεν είναι τίποτα. Δεν ισχύει. Να του πεις να τσακιστεί να φύγει γρήγορα και να πάει όπου θέλει. Εμείς δεν του τάξαμε τίποτα. Πέτα τον έξω, ρε Σάββα, να τελειώνομε. Σε παρακαλώ, παιδί μου" (...)"
......

Όπως έγραψε σήμερα μια φίλη, κάποιος να πει το νέο στον Κούρδο ηγέτη!
 
Ο Πάγκαλος έφυγε, η τόσο ταπεινωτική πράξη της παράδοσης του Κούρδου ηγέτη θα παραμένει κηλίδα μαύρη στην νεότερη ιστορία της χώρας μας...

Ανάρτηση από: https://geromorias.blogspot.com/