Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία (Foto)


Τυνισία: Πρωτεύουσα Sanaa 

Tεράστια διαδήλωση στην Άγκυρα... αλληλεγγύη στον Λαό της Συρίας κι εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης!


ANKARA SAYS NO WAR WITH SYRIA

Ανάρτηση από: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Στρατηγός Wesley Clark «Θα αφανίσουμε 7 χώρες» (video)

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδήμων για να αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε εν όψει ενός μεγάλου πολέμου στην Μέση Ανατολή.
Μπορεί οι εφησυχασμένοι να πιστεύουν πως δεν θα πάρει μεγάλες διαστάσεις μια επέμβαση στην Συρία, όμως τα γεγονότα προσδίδουν μια διαφορετική τροπή.
Παρακάτω θα δείτε ένα βίντεο-ομολογία ενός πρώην Στρατηγού των ΗΠΑ, του Wesley Clark με 4 άστρα στα γαλόνια του, που προβλέπει τις σημερινές εξελίξεις


Ανάρτηση από: http://geromorias.blogspot.gr

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ευρώπη και Ελληνισμός – Α’ μέρος

Του Βάσου Φτωχόπουλου


Υπήρξα πάντοτε θιασώτης της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πίστευα και πιστεύω πως η Κύπρος πρέπει να βρίσκεται σε όλους τους οργανισμούς στους οποίους ανήκει και η Ελλάδα. Ακόμη και σε οργανισμούς που είναι γνωστοί για τη δράση τους, όπως είναι το ΝΑΤΟ. Έτσι κι εγώ πάλεψα για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γνωρίζοντας πολύ καλά τι είναι αυτή η Ένωση και γνωρίζοντας πολύ καλά τις παγίδες που κρύβει και έκρυβε αυτός ο ευρωπαϊκός συνασπισμός κρατών. Η ανυπαρξία ενός εθνικού κινήματος στην Κύπρο μα και στην Ελλάδα και η συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας με έπεισε, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι έπρεπε να ταυτίσουμε τη μοίρα μας με αυτήν της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ελπίδα αλλά και τον ευσεβοποθισμό πως τουλάχιστον αυτή η ένταξή μας θα μας εξασφάλιζε τις ελεύθερες περιοχές και δεν θα επέτρεπε στην Τουρκία ν’ αλωνίζει εις βάρος μας, όπως έκανε κατά τα προηγούμενα της ένταξης χρόνια. Παρ’ όλες τις αδυναμίες της Ένωσης, είναι ταυτοχρόνως γεγονός πως η Τουρκία ΔΕΝ τόλμησε έως τώρα ν’ ασκήσει ουσιώδη πολιτική άγριου στριμώγματος προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Εάν δεν ήμασταν μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεχίζαμε την πορεία μας ως αδέσμευτοι και αποστρατικοποιημένοι, τώρα με το φυσικό αέριο η Τουρκία, γνωρίζοντας τα χάλια της Ελλάδας μα και της Κύπρου, θα έφτανε έως τα περίχωρα της Πάφου, ούτως ώστε να μην υπάρχει καμμία αμφιβολία για το πού φτάνει η ΑΟΖ της.

Παρεμβάσεις καθηγητών: Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε και θα την κερδίσουμε!

Των Σταμάτη Νικολάου και Σταύρου Τζιορτζιώτη


Δήλωση των εκπροσώπων των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων Δ.Ε., στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

Συνεδρίασε σήμερα το ΔΣ της ΟΛΜΕ με αποκλειστικό θέμα την συγκεκριμενοποίηση και πρακτική δρομολόγηση της απόφασης του 16ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ για απεργία διαρκείας.  Συγκεκριμένα στην απόφαση αναφέρεται «απεργία διαρκείας από την έναρξη των μαθημάτων το Σεπτέμβρη. Τη συγκεκριμένη μορφή του απεργιακού αγώνα θα την αποφασίσουν οι Γενικές Συνελεύσεις το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου» (ανακοίνωση προεδρείου 16ου Συνεδρίου).
Η απόφαση των καθηγητών για σύγκρουση με την πολιτική του εξανδραποδισμού της παιδείας και  των εκπαιδευτικών, που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ - ΔΝΤ, των διαθεσιμοτήτων – υποχρεωτικών μετατάξεων - απολύσεων, της διάλυσης της τεχνικής εκπαίδευσης και της ακύρωσης του μορφωτικού ρόλου του Λυκείου, αποτελεί μονόδρομο.

Κι εσύ εδώ Χάρη μου;

Το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι, λέει ο λαός..
     Ναι, αλλά όταν σαπίσει ολόκληρο, η μπόχα είναι ανυπόφορη!

     Και το δικό μας το ''ψάρι'' έχει σαπίσει και σκουληκιάσει προ πολλού..

     Στα διάφορα απολυταρχικά καθεστώτα, ακόμα και σ' αυτά που είναι καλυμμένα με τον φερετζέ της δημοκρατίας σαν το δικό μας, παρατηρείται το φαινόμενο τα διάφορα ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ που επανδρώνουν χαμηλότερες θέσεις του κρατικού μηχανισμού, να γίνονται ''βασιλικότερα του βασιλέως''.

     Ξέρουν τα ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ αυτά ότι η πραγματική τους αξία είναι ανύπαρκτη, και προσπαθούν για να επιβιώσουν πολιτικά να γίνονται αρεστοί στον ''άρχοντα'' με πράξεις και νομοθετήματα σκληρότατα εναντίον του λαού.

     Τέτοια ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ( το επαναλαμβάνω συνεχώς γιατί είναι η μόνη προσφώνηση που τους αξίζει), εμφανίζονται στον κρατικό μηχανισμό σε θέσεις διοικητών Οργανισμών, όπως ας πούμε το ΙΚΑ, το ΤΑΙΠΕΔ, κλπ, αλλά και σε θέσεις Γενικών Γραμματέων υπουργείων και γραμματειών.

Τύμπανα Πολέμου

Του Μίκη Θεοδωράκη

- Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή.
Νέος στόχος η Συρία.
- Το έχουμε, νομίζω, πει. Κάθε τόσο πρέπει να γίνεται και ένας πόλεμος για να κρατηθεί το επίπεδο ζωής στις χώρες που στηρίζουν την κοινωνική τους ανάπτυξη στην εξαγωγή του μαύρου θανάτου. Κάποτε ο πρόεδρος Μιττεράν μου εκμυστηρεύθηκε ότι εάν δεν πουλήσουν όπλα, θα πέσει κάθετα το επίπεδο της ζωής στην Γαλλία. Και όταν λέμε «όπλα», πρόσθεσε, εννοούμε μεγάλα, χοντρά, ακριβά, όπως αεροπλάνα, υποβρύχια, τανκς, πυραύλους και φυσικά σφαίρες, εκατομμύρια σφαίρες.
 - Και χημικά; τον ρώτησα, γιατί ήξερα.
- Αυτό δεν μπορώ να το πω, μου απάντησε με το γνωστό γαλατικό του ειρωνικό μειδίαμα. Αφού αυτός ο ίδιος είχε φροντίσει να σώσει τον γιο μου βάζοντάς τον στο μοναδικό στον κόσμο υπερσύγχρονο «διαστημικό» στρατιωτικό νοσοκομείο του Παρισιού που ήταν παράρτημα του εργαστηρίου παραγωγής χημικών, που τότε εφοδίαζαν τον Σαντάμ με αυτά, στον πόλεμο κατά του Ιράν. Τα χημικά εξόντωναν τους Ιρανούς και όσους δεν πέθαιναν «όπως θα έπρεπε» αλλά είχαν βαρειά εγκαύματα τους έφερναν σ’ αυτό το νοσοκομείο για να τους εξετάσουν βασικά οι επιστήμονες που έφτιαχναν τα χημικά και να διαπιστώνουν ποιο σφάλμα έκαναν στο κοκταίηλ των χημικών και έζησαν οι τραυματίες αυτοί ενώ κανονικά «έπρεπε» να πεθάνουν… Έτσι μ’ αυτόν τον «ανθρωπιστικό» τρόπο -γιατί παράλληλα οι γιατροί βελτίωναν τις μεθόδους θεραπείας εγκαυμάτων- οι χημικοί των εργαστηρίων του μαύρου θανάτου βελτίωναν τις επιδόσεις τους! Σκέφτομαι την ικανοποίηση των επιστημόνων θανάτου όπου γης από το τελευταίο τους κατόρθωμα, τα εκατοντάδες παιδάκια στη Συρία, για να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο ζωής ενός ακόμα προπύργιου της Δημοκρατίας και της υπεράσπισης της Ασφάλειας και της Ειρήνης σε περιοχή με υπανάπτυκτους λαούς.

Άχθος Αρούρης..*

  * Ομηρική έκφραση που σημαίνει κατά λέξη ''βάρος της γης'', δηλαδή τον άχρηστο και συνάμα επικίνδυνο άνθρωπο για την κοινωνία, για την ίδια την γή!

     Αν υπάρχει στην σύγχρονη ελληνική πολιτική σκηνή ένας που του ταιριάζει απόλυτα αυτή η έκφραση, αυτός είναι η Αυτού Χυδαιότης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών!

     Όχι γιατί εκπροσωπεί την ''εγκληματική οργάνωση''  ΠαΣοΚ, όχι γιατί είναι βαθειά υπεύθυνος για την συμφορά της χώρας με την συνολική πολιτική σταδιοδρομία του, από τον νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών μέχρι το ''χαράτσι''..

     ..αλλά κυρίως γιατί όντας απόλυτα ανήθικος και διεφθαρμένος, προκειμένου να διασωθεί από πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες για την ''λίστα Λαγκάρντ'', μνημόνια κλπ, είναι ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !

Δώρος Λοΐζου... ο ήρωας ποιητής (30 Αυγούστου 1974–30 Αυγούστου 2013)

Δεν χρειάζεται να μιλάμε πολύ εμείς…
Ποτέ δε χρειάστηκε…
Αρκεί να με κοιτάς…
Αρκεί να σε κοιτώ…
Μ’ αυτό το καθάριο βλέμμα που δανειστήκαμε για λίγο από τον ήλιο…
 
Στην Κύπρο όλα τάσκιαζε η φοβέρα. Το προδοτικό πραξικόπημα, η τουρκική εισβολή πραγματοποιούσε τους στόχους της εισβάλλοντας ανενόχλητη στην Κύπρο, η χούντα είχε καταρρεύσει και οι λεγόμενοι «συνετοί και ρεαλιστές» ζητούσαν το συμβιβασμό, να δοθεί «γη και ύδωρ».
Κάποιοι, όπως και σήμερα, «αδιόρθωτοι κι ασυμβίβαστοι» κρατούσαν ψηλά το λάβαρο της αντίστασης κι μπροστάρης ο Βάσος Λυσσαρίδης.
Το πρωί της 30ης Αυγούστου 1974, οι γνωστοί-άγνωστοι οπλοφόροι έστησαν ενέδρα, στην καρδιά της Λευκωσίας κοντά στα Γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ, στο Βάσο Λυσσαρίδη.
Ο τόπος του μαρτυρίου, ένα περίπτερο κοντά στην Πλατεία Ελευθερίας. Ο δολοφόνος ενέδρευε για το Βάσο Λυσσαρίδη, αλλά ο δολοφόνος αστόχησε. Ο Λυσσαρίδης και η γυναίκα του Δώρου επέζησαν. Ο Δώρος κείτονταν νεκρός.
Με την απόπειρα δολοφονίας του Βάσου Λυσσαρίδη, ξένοι και ντόπιοι συνωμότες, προσδοκούσαν τον αποκεφαλισμό του αντιστασιακού κινήματος, που θα διευκόλυνε την επιβολή μιας λύσης τουρκοποίησης της Κύπρου, χωρίς την ενοχλητική αντίδραση της αντιστασιακής ηγεσίας.

30 Αυγούστου 1974 – 30 Αυγούστου 2012: Η αληθινή ιστορία για την αντίσταση ενάντια στη Χούντα…(video)

Η αληθινή ιστορία για την αντίσταση ενάντια στη Χούντα, τους ακολούθους της και τα διχοτομικά τους σχέδια για την Κύπρο.
Στις 30 Αυγούστου 1974, γίνεται απόπειρα δολοφονίας του Αρχηγού της ΕΔΕΚ Βάσου Λυσσαρίδη, κατά την οποία σκοτώνεται ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΔΕΝ Δώρος Λοίζου.
Αιτία η αντίσταση της ΕΔΕΚ στο πραξικόπημα αλλά και η ματαίωση του σχεδίου Γκιουνές από τον Γιατρό μερικές μέρες πριν.
 
Δες στο παρακάτω σύνδεσμο:

http://blogvirona.blogspot.gr/2012/08/30-1974-30-2012-video.html

Η αβάσταχτη αναγούλα της εθνικής αηδίας !!!

- Ο αντιπρόεδρος της “κυβερνητικής ιδιωτικής εταιρείας”, μετατροπής μιας χώρας σε οικοδομικά υλικά,  να ζητάει από τις δυτικές νεοταξικές δυνάμεις να επέμβουν στρατιωτικά σε μια ξένη χώρα, με τις γνωστές τους εφαρμοσμένες συνταγές. Κάνοντας πως αγνοεί όλο το συνεπαγόμενο όλεθρο, την ανθρωπιστική κρίση που θα γιγαντωθεί και τις τελείως απρόβλεπτες αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα επηρεάσουν όλη αυτή την…. κρίσιμη ευρύτερη περιοχή του πλανήτη.

- Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ να κάνει δηλώσεις (με “γαρνιτούρα” τα γαμοσταυρίδια στην αγγλική) στον ξένο Τύπο περί “ηλίθιων Ελλήνων” που αντιδρούν στις ιδιωτικοποιήσεις (δηλ. την απαλλοτρίωση, υπέρ ιδιωτικών εταιρειών αντί πινακίου φακής, των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας). Οι οποίες ιδιωτικοποιήσεις και είναι “ευλογία θεού”!!! Δεν ξέραμε ότι το άφθαρτο και μακάριο ον έχει αδυναμία στις “ιδιωτικές επενδύσεις”!

Βάζει ο Μπένι τη στολή του

Του πιτσιρίκου
Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος τάχθηκε χτες υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης των Αμερικανών και των συμμάχων τους στη Συρία. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταδίκασε το ειδεχθές έγκλημα χρήσης χημικών και τάχθηκε υπέρ μιας αναλογικής απάντησης με αποτέλεσμα. Χτες το βράδυ, η βρετανική βουλή τόλμησε να πάει κόντρα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και απέρριψε την στρατιωτική επίθεση στη Συρία.

Όταν οι χώρες που συζητούν το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης στην Συρία αμφιβάλλουν και αναζητούν ακόμα επαρκείς ενδείξεις για την χρήση χημικών από τον Άσαντ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ήδη αποφασίσει για την ενοχή του Άσαντ.

Όταν η αναφορά της αποστολής επιθεωρητών του ΟΗΕ για τις καταγγελίες χρήσης χημικών όπλων στη Συρία αναμένεται αύριο Σάββατο -ώστε να τεθεί στη συνέχεια ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών-, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ήδη αποφασίσει.
Δεν ξέρω τι θα συμβεί στην Συρία -κανείς δεν ξέρει-, αλλά ξέρω πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι επικίνδυνος για τη χώρα.

Αυγουστιάτικη κινητικότητα


Ανάρτηση από: http://www.skitso.biz

Οι Γερμανοί, έχουν πλέον υλικό συμφέρον από μια Ελλάδα που θα βρίσκεται υπό συνεχή χρεοκοπία...

Του Λεωνίδα Βατικιώτη 

Επίδειξη δύναμης έκανε η Γερμανία ανοίγοντας τη συζήτηση για την τύχη του ελληνικού δημόσιου χρέους, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας. Η ανακίνηση του θέματος από τη μεριά του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ ένα σχεδόν μήνα πριν από τις εκλογές δεν αποτέλεσε αμυντική κίνηση που έγινε υπό την πίεση των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι επιδίωξαν έτσι να στριμώξουν τη γερμανική Δεξιά, αποκαλύπτοντας προς άγρα ψήφων τη μετεκλογική ατζέντα, ή υπό την πίεση λαϊκίστικων φυλλάδων όπως η Bild, που κυκλοφόρησε ακόμη και σειρά αφισών υπό το γενικό τίτλο «Ούτε ευρώ για την Ελλάδα».
Το άνοιγμα της συζήτησης για το ελληνικό δημόσιο χρέος αποτέλεσε μια επιθετική κίνηση από τη μεριά του Βερολίνου που δεν στόχευε στη Γερμανία, ούτε καν στην Ελλάδα ή την Ευρωζώνη κατευθυνόταν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και έδειχνε ότι για την Ελλάδα αν κάποιος αποφασίζει αυτός είναι η Γερμανία. Κανένας άλλος!

Λόγια του ...καφενείου


Ευχαριστώ τον φίλο Σπύρο Μ.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Σε λίγες ώρες κάποιοι αθώοι συνανθρωποί μας θα πεθάνουν στη Συρία.



Στις επόμενες μέρες ή ακόμα και ώρες κάποιοι αθώοι Σύριοι που αυτή τη στιγμή ζουν ανέμελα και κάνουν όνειρα για το μέλλον, όπως όλοι μας, δυστυχώς θα πέσουν νεκροί από τους πυραύλους της παγκοσμιοποίησης.

...Ε, είναι στη Συρία!


Σε “δουλειά” να βρίσκονται…

Ανάρτηση από: http://georgopalis.com

Η τρόικα θα πιέσει για νέο ΤΑΙΠΕΔ με έδρα στο εξωτερικό και ξένους διαχειριστές

Οι απειλές γίνονται πράξη


Πιέσεις για τη δημιουργία εταιρείας εκμετάλλευσης κρατικών ακινήτων με έδρα εκτός Ελλάδας, στο Λουξεμβούργο, και ξένους διαχειριστές θα δεχθεί η κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο από την τρόικα, με στόχο την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters.

Άλλωστε την προειδοποίηση ότι αυτό θα συνέβαινε εάν το ΤΑΙΠΕΔ δεν έπιανε τους στόχους η τρόικα την έχει κάνει εδώ και δύο χρόνια και τώρα με το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου στήριξης να έχει πέσει στο τραπέζι οι πιέσεις μπορούν να αυξηθούν. 

ΠΑΣΟΚ και δέος για τη Συρία

Του Άρη Χατζηστεφάνου

Eπιθετικότερα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κυρίως το περιβάλλον Βενιζέλου

Υπάρχουν στιγμές που η ολοκληρωτική πολιτική ταπείνωση ενός κόμματος μπορεί να το οδηγήσει σε σπασμωδικές και απάνθρωπες δηλώσεις και τοποθετήσεις. Ελάχιστη έκπληξη προκαλεί λοιπόν η συντεταγμένη προσπάθεια των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να εμφανιστούν στα μάτια της αμερικανικής πρεσβείας ως πιστοί ακόλουθοι της νέας «συμμαχίας των προθύμων» που οικοδομείται πριν από την αναμενόμενη
αμερικανικανοβρετανική επιδρομή στη Συρία.

Δεν ήταν μόνο ο Ευ. Βενιζέλος, o οποίος έσπευσε να ζητήσει «διεθνή απάντηση στο όνομα της νομιμότητας» αναμασώντας τις ανακοινώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η Ιπποκράτους (ή Χαριλάου Τρικούπη ή όπου αλλού κατοικοεδρεύει ότι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ) αποφάσισε να κατεβάσει και παίκτες από τον… πάγκο. Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο του τομεάρχη πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, Θ. Χειμωνά, στο Facebook: «Η επικείμενη εισβολή στην Συρία θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Όλα τα άλλα είναι πούτσες μπλε».

Τι θα χτυπίσουμε αυτή την φορά;


Διασύρεται η Ελλάδα στη Γερμανία πριν από τις εκλογές...

Του Γιώργου Δελαστίκ


Αυτό πραγματικά δεν έχει προηγούμενο: έγινε κεντρικό θέμα τηςπολιτικής αντιπαράθεσης στη Γερμανία πριν από τις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν εκεί ύστερα από έναν μήνα... ποιο γερμανικό πολιτικό κόμμα θα φανεί πιο σκληρόεναντίον της Ελλάδας!
Δεν αναφερόμαστε μόνο στην απαξίωση και τον εξευτελισμό που υφίσταται η χώρα μας στα μάτια δεκάδων εκατομμυρίων Γερμανών πολιτών, οι οποίοι δικαιολογημένα έχουν στραμμένη την προσοχή τους αυτή την περίοδο στο τι λένε τα κόμματα. Μας ανησυχεί πολύ περισσότερο το βαθύ μίσος που ενσταλάσσεται στις συνειδήσεις των Γερμανών εναντίον των Ελλήνων, καθώς καλούνται ουσιαστικά από τους πολιτικούς ηγέτες τους να διαλέξουν ποιο κόμμα θα ψηφίσουν χρησιμοποιώντας ως ένα βασικό κριτήριο και το αν θέλουν ή όχι να συνεχίσουν μετεκλογικά να πληρώνουν οι Γερμανοί για τους «τεμπέληδες» και «απατεώνες» Ελληνες!

Ο Μαλάκας της ημέρας...


ΒΡΑΒΕΙΟ: Η Μαλακία της Ημέρας:
"είναι καλύτερα να υπάρχουν εφημερίδες χωρίς κυβέρνηση, παρά κυβέρνηση χωρίς εφημερίδες"
Αργύρης Ντινόπουλος, στην ΕΡΤ

ΒΡΑΒΕΙΟ: Ο Γκραν-Αρχιμαλάκας της Ημέρας:
"στην ελληνική κοινωνία τέτοιες ακραίες εκφράσεις λαϊκισμού, δεν θα γίνουν δεκτές" (για τις απεργίες)
Αργύρης Ντινόπουλος
, στην ΕΡΤ

Για ποια πατρίδα νοιάζονται; - Ολοι το βράδυ στις 7.30μμ στο Σύνταγμα

Ε. Βενιζέλος : «Εμείς θέλουμε να καταδικαστεί απερίφραστα η χρήση χημικών όπλων, η οποία είναι ειδεχθές έγκλημα, προσβάλλει κάθε ανθρωπιστικό ιδεώδες, προσβάλλει το Διεθνές Δίκαιο. Πρέπει η αντίδραση να είναι καθαρή και απόλυτη»
Δ. Κούρκουλας (
υφυπουργός Εξωτερικών) σε συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση: «...θα ήταν εγκληματικό για τη χώρα μας να μείνει απούσα από όλη αυτή την κοσμογονία που γίνεται στην περιοχή»

Τέτοιες δηλώσεις μπορεί να βρεί κανείς αρκετές αυτές τις μέρες από εκπρόσωπους της κυβέρνησης και άλλους αναλυτές και υπάλληλους της εξουσίας.
Είναι οι ίδιοι που δήθεν νοιάζονται και κλαψουρίζουν γενναία "για την πατριδα", "για τα παιδιά μας", για "τον τουρισμό μας", "για την οικονομία μας", το πρωτογενές πλεόνασμα και όλα αυτά που φυσικά μπαίνουν σε κίνδυνο από τις διεκδικήσεις των ανθρώπων που υποφέρουν και δεν έχουν άλλο δρόμο από τους αγώνες, αλλά όχι από τον πόλεμο που φαίνεται πως έχει αποφασιστεί στην αυλή μας.

Αστέρια


Ανάρτηση από: http://skitsoblog.blogspot.gr

O Tούρκογλου, ο Μητσοτάκης του ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε κάθε δωσίλογο που γέννησε ο τόπος! Επέμβαση στη Συρία δείχνει ο Βενιζέλος!

Υπέρ μιας διεθνούς απάντησης στη χρήση χημικών όπλων για την οποία, πέραν της συριακής αντιπολίτευσης, ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης κατηγορούν την κυβέρνηση Άσαντ, τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε δήλωσή του στο Reuters είπε ότι: “Έχουμε καταδικάσει με πολύ καθαρό και απερίφραστο τρόπο τη χρήση χημικών όπλων, που είναι απάνθρωπη, που είναι ένα ειδεχθές έγκλημα, που παραβιάζει προφανώς αυστηρούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου” και "άρα", όπως επεσήμανε, “πρέπει να υπάρξει μια διεθνής απάντηση στο όνομα της νομιμότητας και στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.
Χαρακτήρισε την κατάσταση στη χώρα “εξαιρετικά ανησυχητική” και διευκρίνισε ότι “ανεξάρτητα από αυτό που αφορά την καθαρή απάντηση στο θέμα των χημικών όπλων, να διαφυλαχθεί η πολιτική διαδικασία. Πρέπει να πετύχουμε τη 'Γενεύη ΙΙ', να πετύχουμε μια οριστική και βιώσιμη λύση στην περιοχή. Και εμείς αγωνιζόμαστε και συμβάλλουμε προς την κατεύθυνση αυτή”.

Τα καλύτερα εργατικά χέρια (Οι μέρες αφηγούνται)

Από το βιβλίο ''Οι μέρες αφηγούνται'' του Eduardo Galeano, εκδόσεις ΠΑΠΥΡΟΣ, Οκτώβριος 2012

Ο Γάλλος ιερέας Ζαν-Μπατίστ Λαμπά συνιστούσε σε ένα από τα βιβλία του, που εκδόθηκε το 1742:
Τα παιδιά των Αφρικανών, από δέκα έως δεκαπέντε ετών, είναι οι καλύτεροι σκλάβοι για την Αμερική. Έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να εκπαιδευτούν, ώστε να χειραγωγούνται καλύτερα από τα αφεντικά τους. Τα παιδιά ξεχνούν ευκολότερα τη γενέθλια γη και τις διαστροφές που επικρατούν εκεί, δένονται με τα αφεντικά τους, και είναι λιγότερο επιρρεπή στην εξέγερση απ' ό,τι οι ενήλι­κες μαύροι.

Kalo kouragio!

Η κρίση, ως λέξη, ως έννοια, ισοδυναμεί με μια δραματικότατη και κραυγαλέα, χωρίς μεταπολεμικό προηγούμενο πτώση του βιοτικού επιπέδου και άρα μείωση της οικονομικής δύναμης, οφθαλμοφανώς όχι όμως στον ίδιο βαθμό για όλους: περισσότερο για τους πολλούς, λιγότερο για κάποιους, καθόλου για μερικούς, αλλά οπωσδήποτε και με βελτίωσή της για ορισμένους. Με αποτέλεσμα να προκύπτει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα ηθικής τάξεως, και όχι μόνον: Αυτή η διαβάθμιση των κοινωνικών ομάδων σύμφωνα με το πόσο επλήγη η οικονομική τους δύναμη, πόσο αναλογική είναι σε σύγκριση με την ευθύνη, που τους καταλογίζεται για την κρίση;
Εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι η κυβερνώσα πολιτική τάξη επέρριψε ήδη από τις πρώτες ημέρες της κρίσης μείζονα ευθύνη στους πληγέντες, κατάμουτρα και αδιακρίτως. Έτσι, οι Έλληνες είδαν και άκουσαν να χαρακτηρίζονται τεμπέληδες, φοροφυγάδες, διεφθαρμένοι, ξιπασμένοι, επιδειξιομανείς, φετιχιστές κ.τ.τ. Ανάμεσα σε όλα τούτα τα προηγούμενα, άλλα τους ρητά και άλλα υπονοούμενα, άλλοτε στοχευμένα και άλλοτε διάσπαρτα, εξαπολύθηκε σε βάρος της πιο πληγείσας ομάδας και η επιπρόσθετη κατηγορία του εκμαυλιστή. Του “εκμαυλιστή” καθώς, για να περισπάσει την εικόνα του εντελώς αμέτοχου και άμοιρου ευθυνών, η κυβερνώσα πολιτική τάξη αναγνώρισε προσχηματικά ως μερίδιο που της αναλογούσε όλο κι όλο το ότι παραστράτησε ένεκα του ενδοτισμού της απέναντι στις πελατειακές σχέσεις.

Τα «αρπακτικά» είναι… φίλοι μας !!!

Του Κώστα Καπνίση

“ Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, έχει το δικαίωμα να λέει «Άντε γ…θείτε» στους Έλληνες αλλά η κυβέρνηση δεν απάντησε κατά τον ίδιο τρόπο, νοηματικά και «διπλωματικά» τουλάχιστον, στους Γερμανούς βιομηχάνους αλλά και σε όλους όσους έχουν πέσει σαν τα κοράκια πάνω στο πτώμα της Ελλάδας.  ”

«Προπύργιο σταθερότητας και ασφάλειας η Ελλάδα, όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη». Αυτό δήλωσε χαμογελαστός στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο…Αντώνης Σαμαράς, προσπαθώντας να αποκομίσει «πολιτικά» οφέλη από την κατάσταση στη Μέση Ανατολή για την καταρρέουσα κυβέρνησή του. Την «αλήθεια» είπε. Η αλήθεια άλλωστε είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό αλλά καλό είναι να μη μπει η φιλοσοφία στη συζήτηση γιατί το πράγμα θα πάει αλλού και με την αναστάτωση που υπάρχει στο χώρο της ιδιωτικής Υγείας του Άδωνι Γεωργιάδη δε θα μείνει ούτε cent για περίθαλψη για κλινική άλλου τύπου για τους Έλληνες.

«Κρίση υπήρχε ακριβώς όταν λέγαμε πως δεν υπήρχε»

«Οταν οι Πέρσες έζωσαν πολιορκητικά την Εφεσο, όπως μας παραδίδει ο Διογένης Λαέρτιος, οι συμπολίτες του Ηράκλειτου τον ρώτησαν τι πρέπει να κάνουν. Ο φιλόσοφος δεν είπε τίποτα, αλλά κάθισε σταυροπόδι κατάχαμα, έβρεξε σιτάρι και άρχισε να το τρώει σιωπηλά.
Ολοι τότε κατάλαβαν ότι πρέπει να περιορίσουν στο έπακρο τις ανάγκες τους και να αντέξουν την πολιορκία μ' εγκαρτέρηση. Οποτε βρεθούν τέτοιοι θυσιαζόμενοι άνδρες στο δημόσιο χώρο, η κουλτούρα του ναρκισσισμού υπονομεύεται και αρχίζει η δημιουργική αφύπνιση». 

Μιλάμε με τον πατέρα Νικόλαο Λουδοβίκο, με σπουδές Ψυχολογίας, Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Θεολογίας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Παρίσι και το Κέμπριτζ. Είναι καθηγητής Δογματικής και Φιλοσοφίας και πρόεδρος της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (ΑΕΑΘ), επισκέπτης καθηγητής στο Ορθόδοξο Ινστιτούτο του Κέμπριτζ, ερευνητής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Γουίντσεστερ. Εχει συγγράψει δέκα βιβλία και παράλληλα έχει μεγάλο αριθμό δημοσιευμένων άρθρων. Εργα του έχουν μεταφρασθεί σε οκτώ γλώσσες.
* Από την απόλυτη εξουσία, λόγω κρίσης, στην απόλυτη κατάπτωση;

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Το θρασύτερο είδος δολοφόνων

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Το έργο παίχτηκε για πρώτη φορά το 2003. Ηταν τότε που η κυβέρνηση Μπους, με υπουργό Εξωτερικών τον Πάουελ, προσερχόταν στην έδρα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και παρουσίαζε τα «αδιάσειστα στοιχεία» των ΗΠΑ για τα ανύπαρκτα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν. Το ψέμα και η υποκρισία ως ασφαλέστερο μέσο κατασκευής προσχημάτων για το μακελειό που ακολούθησε ήταν δεδομένα από την πρώτη στιγμή. Το ομολογούσαν οι ίδιοι. Από τότε. Κι αν όχι οι κυβερνώντες των ΗΠΑ, το ομολογούσαν οι εφημερίδες τους.

Οπως έγραψαν οι «Τάιμς» της Νέας Υόρκης το Μάρτη του 2002, στο Ιράκ από το 1992 μέχρι το 2000 είχαν πραγματοποιηθεί 2.400 (!) επιθεωρήσεις του ΟΗΕ, στις οποίες δε βρέθηκε ούτε ένα (!) απαγορευμένο όπλο. Η CIA - ομολογούσαν οι «Τάιμς» - δεν έχει καμία ένδειξη (πόσο μάλλον απόδειξη) ότι το Ιράκ συμμετείχε σε οποιαδήποτε τρομοκρατική δραστηριότητα εναντίον των ΗΠΑ.
Ομως, παρ' όλα αυτά, οι ΗΠΑ μιλούσαν και τότε για δήθεν «αδιάσειστα στοιχεία»...

Αλλωστε, και στον πόλεμο του Αφγανιστάν μιλούσαν για «στοιχεία» οι Αμερικανοί. Ηταν, δε, τόσο ...ατράνταχτα τα «στοιχεία» τους, που ακόμα και αυτός ο Κίσιγκερ παραιτήθηκε από την επιτροπή που συνέστησε ο Μπους για να διερευνηθεί τι - πραγματικά - είχε συμβεί στις 11 Σεπτέμβρη στις ΗΠΑ...

Όλα κατηφορίζουν με μιά ''ύποπτη τυχαιότητα''

Του Σπύρου Μ.

Φίλε Βρασίδα,

Δεν ξέρω με τι τρόπο πλέον θα μπορούσε ν' αλλάξει κάτι στο κόσμο προς το καλύτερο.
Φαίνονται όλα να κατηφορίζουν με μια ''ύποπτη τυχαιότητα'' εφόσον οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε συγκεκριμένο και προβλέψιμο αποτέλεσμα, αυτό του ''αφανισμού''.
Όπως όταν ένα κοπάδι πρόβατα δέχεται επίθεση ''λύκων'' και σκορπίζει άναρχα και ''μεμονωμένα'' στα 4 σημεία του ''σαρκοφάγου'' ορίζοντα! 


 --------------
Σε πέντε μόνο αράδες ο φίλος μου ο Σπύρος (οικονομολόγος), περιγράφει το σήμερα και το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε. Σε άλλους χρειάζονται χιλιάδες σελίδες. Σκεπτόμενοι άνθρωποι, σεμνοί και χρήσιμοι σαν τον Σπύρο μακάρι να υπήρχαν πολλοί. 

Ο θείος Βρασίδας

Μία συζήτηση για τα μνημόνια που δεν θα δείτε στα κανάλια. (video)

Δείτε ολόκληρη την χθεσινή εκπομπή της ΕΡΤ, με θέμα "3 χρόνια μνημόνιο", με προσκεκλημένους Τόλιο, Καζάκη, Βατικιώτη και Τσαγκάρη

Μία εξαιρετική εκπομπή, στην οποία ακούγονται τόσες πολλές αλήθειες, για το πως φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση.
Οικονομολόγοι, υπερασπιστές των μνημονίων αρνήθηκαν να παραστούν.
Υποθέτουμε, ότι φοβήθηκαν το ξεβράκωμα τους!
Δείτε τη εκπομπή, που ποτέ δεν θα προβαλλόταν από τα κανάλια και τα μέσα διαπλοκής!
 


Ευχαριστώ τον φίλο Σπύρο Μ.

Απόρρητη έκθεση του ESM: Ξένες εταιρίες αναλαμβάνουν τις ιδιωτικοποιήσεις

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑ-ΛΥΣΗΣ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΑΤΑ-ΣΧΕΤΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΩΣ 1.000€

Τριγμούς και κινητικότητα δημιουργούν στην κυβέρνηση οι αποκαλύψεις αναφορικά με το αίτημα εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας από τους δανειστές, δηλαδή για τη μυστική εισήγηση του ΕSM και του EFSM προς το υπουργείο Οικονομικών που αφορά στη δημιουργία νέας εταιρείας, με έδρα εκτός Ελλάδος, η οποία θα διαχειριστεί το σύνολο των αποκρατικοποιήσεων και της περιουσίας της χώρας.

Η Τρόικα προτείνει η διαδικασία πώλησης της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου να μεταφερθεί πλήρως στο εξωτερικό και να διεκπεραιώνεται από τουλάχιστον δύο εταιρίες στις οποίες δεν θα υπάρχει καμμιά ελληνική παρέμβαση με δικαιολογία τις αστοχίες του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ και με απώτερο σκοπό την αρπαγή των ελληνικών φιλέτων από ξένα χέρια. Ταυτόχρονα, σαν να μην έφτανε αυτό, το ESM εισηγείται στο Υπ. Οικονομικών τη δημιουργία ενός οργάνου με υπερεξουσίες και εποπτικό ρόλο ( supervisory board) το οποίο ιεραρχικά θα βρίσκεται πάνω από το ελληνικό διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και ουσιαστικά δεν θα λογοδοτεί πουθενα και σε κανέναν. Το συγκεκριμένο όργανο δεν θα αποτελειται από Ελληνες τεχνοκράτες ή πολιτικούς αλλά απο στελέχη με διεθνή εμπειρία και κατόπιν επιλογής από τους δανειστές.

Βγάζουν τα σκουπίδια από τον κάδο για να τα πουλούν στα ραφια

Ο δεξιός  και νεοφιλελεύθερος φίλος βλέπει κέδρος στην διπλανή φωτογραφία οπότε βγάζει τα σκουπίδια από τον κάδο και να τα πουλά στα ράφια.
Διαψεύδει τα περί τροφίμων «περασμένης διατηρησιμότητας»
Ο κ. Σκορδάς επισημαίνει ότι δεν αλλάζει τίποτα από όσα ίσχυαν εδώ και δεκαετίες
«Δεν υπάρχει απολύτως καμία διάταξη στο νέο Αγορανομικό Κώδικα, που να αφορά σε προϊόντα, των οποίων η διάρκεια ζωής έχει λήξει» τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.
Ο υφυπουργός σημειώνει ότι, προκειμένου να μη δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις στο καταναλωτικό κοινό, «τίποτε δεν αλλάζει από όσα ίσχυαν εδώ και δεκαετίες σχετικά με τα προϊόντα περιορισμένης διατηρησιμότητας. Απλώς, το καθεστώς γίνεται αυστηρότερο, σύμφωνα και με τις προβλέψεις της ΕΕ. Είναι επιτέλους ώρα να σταματήσει η κινδυνολογία επί ανύπαρκτων θεμάτων. Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για κάθε Έλληνα πολίτη, ο δημόσιος λόγος οποιουδήποτε κρίνεται από τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που επιδεικνύει» τονίζει ο κ. Σκορδάς.

Χρυσή Αυγή: το άνθος του ολοκληρωτισμού

Του Σωτήρη Αμάραντου

Το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή» έχει απασχολήσει  κάθε υγιή νου και κάθε δημοκρατική συνείδηση. Δεν είναι απαραίτητο να προβεί κάνεις σε μια σχολαστική επιχειρηματολογία για να αποδείξει τα ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης κομματικής οργάνωσης. Αυτό που θα πρέπει να μας απασχολήσει είναι το πώς μια γραφική οργάνωση που ενσωμάτωνε μερικές δεκάδες μόνο ανθρώπων, απέκτησε ισχυρή, σε εθνικό επίπεδο, εκλογική δύναμη, αρκετή να εισηγείται νομοθετήματα μίσους και να χρησιμοποιεί το όνειδος της βουλευτικής ασυλίας, προκειμένου να κατοχυρώνει νομικά την εγκληματική της συμπεριφορά. 
Οι γνώσεις που κομίζουμε από τον χώρο της ψυχολογίας και της ψυχανάλυσης ειδικά σε ότι αφορά την κοινωνιο-γένεση της ψυχής μας παρέχουν βάσιμα δεδομένα για το ψυχολογικό υπόστρωμα της ολοκληρωτικής προσωπικότητας και άρα για το ψυχολογικό προαπαιτούμενο κάθε ολοκληρωτικού συλλογικού φαινομένου. Στην αρχική της κατάσταση η ψυχή αγνοεί την διάκριση του εαυτού της από τον κόσμο, αγνοεί την ύπαρξη υποκειμένου και αντικειμένου, ενσωματώνει δηλαδή τα πάντα και το τίποτα. Στην φάση αυτή το ψυχικό «είναι» διέπεται από την αρχή της ενότητας, της απόλυτης κάλυψης των επιθυμιών και άρα την αρχή της ηδονής. Η ρήξη αυτού του αυτιστικού πυρήνα της ψυχή συμβαίνει όταν τίθεται για τη ψυχή η πρώτη στέρηση από την πλευρά του κοινωνικού περιβάλλοντος κάποιας επιθυμίας (συνήθως πρόκειται για την επιθυμία της τροφής. Η αίσθηση της πείνας στο νεογέννητο παιδί, έστω και για κάποιες στιγμές αρκεί). Το αίσθημα της απαρέσκειας που παρουσιάζεται στην ψυχή θα συγκρουστεί με την αρχή της ηδονής και έτσι θα μετατοπιστεί προς τα έξω. Ο αντικειμενικός κόσμος με άλλα λόγια δεν αναγνωρίζεται από την ψυχή, παρά για να εξορίσει από τον πυρήνα της τα δυσάρεστα αισθήματα. Ο έξω-ψυχικός κόσμος από αυτή τη στιγμή και ύστερα ταυτοποιήται ως φορέας του αρνητικού. Ο κόσμος ως φορέας του αρνητικού θα διαστέλλεται και θα συστέλλεται ανάλογα με τις ανάγκες της ψυχής στο διηνεκές, ανάλογα δηλαδή με το τι ανά περίπτωση θα θεωρηθεί από το υποκείμενο ως οικείο, πάντοτε σε αντιπαράθεση με το άγνωστο. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος από εμάς μια άγνωστη κατάσταση συνδεδεμένη με την ύπαρξή του για να νιώσει άγχος! Από όλες αυτές τις παρατηρήσεις κρατάμε το γεγονός πως ο ξένος ανεξάρτητα από την ηθική του συγκρότηση και την καθημερινή του δράση αποτελεί φορέα αρνητικών προβολών, συνιστά εχθρό.

Παναγιώτης Παπανικολάου. Ο κ. Γεωργιάδης έχει χάσει την ψυχραιμία του … έχει ξεπεραστεί κάθε όριο γελοιότητας

Αποσπάσματα από σημερινή συνέντευξή μου στον Δημοτικό ΡΣ Ιωαννίνων: Ο υπουργός κ. Γεωργιάδης έχει χάσει τελείως την ψυχραιμία του. Πριν λίγον καιρό είχε δηλώσει πως τού φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγο αργότερα είχε ανακαλέσει και είχε πει πως τού φταίει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ προχθές ανακοίνωσε πως του φταίνε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Επίσης δήλωσε πως του φταίνε όλοι οι εργαζόμενοι των υπό κατάργηση νοσοκομείων, τους οποίους «έπρεπε να απολύσει για να μάθουν» όπως επί λέξη είπε. Φαίνεται πως ο κ. Υπουργός έχει μπερδέψει τα πράγματα, και νομίζει πως τα δημόσια νοσοκομεία είναι κάποιο ιδιωτικό του μαγαζί - κάποιο βιβλιοπωλείο ή άλλου είδους κατάστημα που το κληρονόμησε και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. 

Από την άλλη, δήλωσε ακόμα πως του φταίνε συλλήβδην όλοι οι γιατροί της χώρας, επειδή επιμένουν - άκουσον άκουσον -... να προτείνουν συγκεκριμένο φαρμακευτικό σκεύασμα στους ασθενείς τους. Δηλαδή, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη και το περιβάλλον του - στο οποίο περιλαμβάνεται και μια χούφτα μεγαλοφαρμακοποιών φαρμακοσυνδικαλιστών - ο γιατρός σας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να σάς πει επίσημα «ξέρεις, πάρε αυτό το πρωτότυπο φάρμακο ή αυτό το έγκυρο γενόσημο. Μην πάρεις εκείνο το φτηνιάρικο γιατί δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένο». Φυσικά ο γιατρός μπορεί να σάς το πει … εμπιστευτικά, άλλωστε δεν υπάρχει τρόπος να τον εμποδίσουν, αλλά … δεν επιτρέπεται να το γράψει ! 

Ενημέρωση με αστυνομικούς σε ρόλο καμεραμάν !

Ήταν θέμα χρόνου να ελεγχθεί πλήρως η τηλεοπτική εικόνα στα κανάλια. Με τις συνεχείς περικοπές και μειώσεις σε τεχνικό προσωπικό, οι τηλεοπτικοί σταθμοί άρχισαν πλέον να χρησιμοποιούν μαζικά τα «κρατικά» βίντεο που..... μοιράζουν οι υπηρεσίες. Το φαινόμενο παίρνει μαζικές διαστάσεις και αποκαλύπτεται στην τελευταία κάλυψη της εισβολής των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο.
 Σε όλα τα κανάλια το ρεπορτάζ συμπλήρωσαν οι εικόνες από το βίντεο που μοίρασε η ΕΛΑΣ από την επιχείρηση στο ΕΜΠ στην οποία αποκλείστηκε η είσοδος δημοσιογράφων! Όπως επισημαίνουν παλιοί δημοσιογράφοι το πλέον απαράδεκτο είναι πως εκτός από την εικόνα της αστυνομίας, οι σταθμοί μετέδωσαν ή μάλλον αναμετέδωσαν αυτούσιο και τον ήχο που έστειλε η αστυνομία.

ΣYΡΙΑ : Οτι δεν κατάφεραν τάγματα των "κατσαπλιάδων μισθοφόρων"....


...έρχονται τώρα τα επίσημα "Γεράκια του θανάτου" να το επιβάλουν!!!
Μία ακόμη μια «ανθρωπιστική επέμβαση»..
Υ.Γ. (...μετά και απο Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη κ.α.)


Ανάρτηση από: http://vathiprasino.blogspot.gr

Οχι στη στρατιωτική επέμβαση των ιμπεριαλιστών στη Συρία


Ο αριθμός των καθηγητών στην Ελλάδα

Του Πάνου Ντούλα


Λοιπόν, για να μιλήσουμε με νούμερα:
 
α) στο τέλος του 2010 υπήρχαν 92.000 μόνιμοι + 10.000 αναπληρωτές = 102.000 καθηγητές στην Ελλάδα.
β) Στις 30/06/2013 η χρονιά τελείωσε με 83.500 μόνιμους + 3.500 αναπληρωτές =87.000 καθηγητές στην Ελλάδα. Μέσα σε 3 χρόνια χάθηκαν, λόγω μη διορισμών καινούργιων στη θέση των παλιών που πήραν σύνταξη 15.000 θέσεις καθηγητών!
γ) Φέτος στις 30/06/2013 έληξε η σύμβαση 4.000 αναπληρωτών που δε θα επαναπροσληφθούν ξανά.
δ) Στις 22/07/2013 μπήκαν σε διαθεσιμότητα (=άρα εκτός σχολείου) άλλοι 2.500 καθηγητές αφού καταργήθηκαν οι μισές ειδικότητες στα Τεχνικά Σχολεία.
ε) Τον Ιούλιο-Αύγουστο πήρανε σύνταξη περίπου 3.500 καθηγητές.
στ) Σήμερα, 26/08/2013, μετατάσσονται στην πρωτοβάθμια αλλά και σε διοικητικές υπηρεσίες, 5.000 περίπου καθηγητές.

Ο μύθος της υπερσυνταγογράφησης. Αριθμητική δημοτικού για υπουργούς και δημοσιογράφους


Η “ΕΙΔΗΣΗ”:
Αντιγραφω από  ειδησεογραφικό site:
-Γιατρός χωρίς ειδικότητα στις Σέρρες συνταγογράφησε 2.700 συνταγές σε έναν μήνα αξίας 120.000 ευρώ.
-Παθολόγος γιατρός του Αγρινίου συνταγογράφησε 2.800 συνταγές σε έναν μήνα αξίας 115.000 ευρώ.
-Γενικός γιατρός στο Κέντρο Υγείας της Θράκης συνταγογράφησε 3.200 συνταγές σε έναν μήνα.
-Έτερος γενικός γιατρός στο ίδιο κέντρο υγείας συνταγογράφησε άλλες 3.180 συνταγές εντός του ίδιου μήνα.

H ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:....
Εργάζομαι σαν  γιατρός γενικής ιατρικής σε κέντρο υγείας αγροτικού τύπου στην Κρήτη.
Καθημερινά συνταγογραφώ για 40-50 ασθενείς κυρίως τρίτης ηλικίας.
Η πλειοψηψία αυτών λαμβάνει χρόνια αγωγή με περισσότερα από τρία φάρμακα.
Για να ανταπεξέλθω στο φόρτο εργασίας που επιβάλει η χρονοβόρος ηλεκτρονική συνταγογράφηση, εκδίδω τρίμηνες συνταγές για τους περισσότερους ασθενείς.
Κάθε ηλεκτρονική συνταγή “χωράει” τρία φάρμακα.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

«Η Ελλάδα είναι θύμα εγκλήματος»

«Καταλαβαίνω την κούραση και την απογοήτευση, και ότι μερικοί άνθρωποι κυριολεκτικά πεινάνε, αισθάνονται αβοήθητοι και απελπισμένοι. Αλλά δεν πρέπει να τα παρατήσετε. Η εναλλακτική για την Ελλάδα είναι... ο Ισημερινός»


Συνέντευξη του Γκρεγκ Πάλαστ στην Ιωάννα Νιαώτη

«Η Ελλάδα είναι ήδη κατεστραμμένη. Με ρωτάτε, δηλαδή, εάν είναι καλή ιδέα να πηδήξετε έξω από ένα κτήριο που καίγεται; Πραγματικά είναι λογικό να ανησυχείτε για το τι θα συμβεί όταν πηδήξετε, αλλά εάν μείνετε μέσα, θα καείτε ζωντανοί»


«Με ρωτάτε εάν πρέπει να πηδήξετε έξω από ένα κτήριο που καίγεται; Ε, ναι λοιπόν, να πηδήξετε, γιατί θα καείτε. Και ο Ισημερινός σάς δείχνει το δρόμο... Γιατί το ευρώ έχει ήδη εγκαταλείψει την Ελλάδα. Πιστέψτε με, δεν θέλετε να είστε στην Ευρωζώνη», δηλώνει ο Γκρεγκ Πάλαστ, που μιλά αποκλειστικά στην «Κ.Ε.» για τη νέα διεθνή οικονομική τάξη, η οποία χρησιμοποίησε επιτυχώς το κοινό νόμισμα για να αλώσει το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος και να κάνει τους πλουσίους πλουσιότερους. Ο Αμερικανός δημοσιογράφος-ερευνητής, με αποκλειστικά ρεπορτάζ και έρευνες που προκαλούν τριγμούς, υποστηρίζει ότι οι λαοί που χρησιμοποιούν το ευρώ και υποφέρουν από τη λιτότητα είναι όλοι «Ελληνες».

Πόλεμος και Ειρήνη

Του Νίκου Μπογιόπουλου


Η υπερδεκαετής σφαγή στα κατεχόμενα Ιράκ και Αφγανιστάν συνεχίζεται αδιάλειπτα. Τι κι αν οι εκατόμβες, τι κι αν οι διαρκείς «11ες του Σεπτέμβρη» που σπέρνουν στις δυο κατεστραμμένες χώρες οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους δε βρίσκουν πια στον Τύπο της Δύσης χώρο ούτε για μονόστηλο…

Στην Αίγυπτο, στη Λιβύη, στο Λίβανο, το γεωστρατηγικό μακελειό που σχεδιάστηκε υπό την κωδική ονομασία «Ευρεία Μέση Ανατολή» και άρχισε να ξεδιπλώνεται με τη μετατροπή της λεγόμενης «Αραβικής Ανοιξης» σε παρασύνθημα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, απειλεί πλέον να μετατραπεί σε Αρμαγεδδώνα. Τα όσα εκτυλίσσονται στη Δαμασκό, η επανάληψη της εφαρμογής ενός «Διεθνούς Δικαίου» που έχει ως σήμα κατατεθέν αφ’ ενός τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου κατά της Γιουγκοσλαβίας και αφ’ ετέρου τη «δημοκρατία» όπως την εννοούν οι υπολοχαγοί του ιμπεριαλισμού σε Τελ Αβιβ και Αγκυρα, δε σταματούν στα σύνορα της Συρίας, αγκαλιάζουν όλη την περιοχή από το Ιράν μέχρι και τον Καύκασο…

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Να ζήσετε με τα ληγμένα»!

Είσαι άνεργος, ελαστικά εργαζόμενος, μικροσυνταξιούχος, νεόπτωχος ; Δυσκολεύεσαι να προμηθευτείς ακόμα και τα απαραίτητα με την ακρίβεια που καλπάζει ασύδοτη; «Έχεις Άγιο» χωρίς ημερομηνία λήξης.  Τα ληγμένα! Από 1ης Σεπτέμβρη επιτρέπεται η διάθεση τους σε όλα τα πολυκαταστήματα και αυτά της μαζικής εστίασης.
Επιτέλους, δεν θα πετιούνται στους κάδους των απορριμμάτων  για να συλλέγονται από εκεί «αμαυρώνοντας» και την εικόνα της χώρας. Θα εκτίθενται σε ειδικά ράφια με «ειδική σήμανση», θα πωλούνται φθηνότερα, θα εξασφαλίζουν  πρόσθετα κέρδη. Έτσι μια νέα κατηγορία πολιτών διαχωρίζεται ρατσιστικά από τους υπόλοιπους που ακόμα αντέχουν. Αυτοί που επισκέπτονται τα σουπερμάρκετ για να αναζητήσουν ληγμένα. Η αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος που καθημερινά διατυμπανίζουν κυβερνητικοί παπαγάλοι και λοιποί άρπαγες συνοδοιπόροι τους έχει όνομα: Ληγμένα …