Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025
Tο έγκλημα των Τεμπών είναι ταξικό και απαιτεί μαζικό αγώνα για μία άλλη Ελλάδα που θα ελέγχουν πραγματικά τα λαϊκά στρώματα
Σχόλιο του Τάκη Φωτόπουλου
1. Το έγκλημα των Τεμπών αποτελεί μια από τις σκοτεινότερες σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας μας. Παρά τη μαζική μαύρη προπαγάνδα από τα συστημικά ΜΜΕ, τώρα δεν υπάρχει σχεδόν κανένας εργάτης ή αγρότης ή χαμηλόμισθος υπάλληλος που δεν έχει ακόμη καταλάβει το μέγεθος του εγκλήματος αυτού, που όπως όμως θα προσπαθήσω σύντομα να δείξω ήταν και ταξικό έγκλημα.
2. Ήταν ΕΓΚΛΗΜΑ γιατί βέβαια δεν υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει παρόμοιο αναχρονιστικό σιδηροδρομικό σύστημα στον 21ο αιώνα. Και αυτό δεν είναι βέβαια περίεργο γιατί στην Ελλάδα του 21ου αιώνα οι ανώτερες κοινωνικές τάξεις βασικά δεν χρησιμοποιούν το σιδηροδρομικό σύστημα, όχι βέβαια γιατί εμείς είμαστε πιο αναπτυγμένοι π.χ. από τους Εγγλέζους που χρησιμοποιούν κατά κόρον το σιδηροδρομικό σύστημα, παρόλο που φυσικά έχουν και αυτοί τα ΙΧ τους (πολύ πιο πριν μάλιστα από εμάς!). Ούτε βέβαια γιατί εμείς δεν έχουμε ανάγκη να ταξιδεύουμε με το τρένο, αφού έχουμε το ΙΧ μας! Αν ήταν αυτή η εξήγηση, τότε δεν απαντάται το ερώτημα γιατί άραγε, για παράδειγμα, ο μέσος Εγγλέζος που ανήκει στην μεσαία ή και την ανώτερη κοινωνική τάξη και ζει σε πόλεις γειτονικές του Λονδίνου, είτε ανήκει στις τάξεις αυτές (ακόμη και στην ανώτερη κοινωνική τάξη), πέρα βέβαια από τα μέλη της εργατικής τάξης κλπ., χρησιμοποιεί κατά κόρον το σιδηροδρομικό σύστημα για τις μετακινήσεις του προς και από τον τόπο εργασίας του;
Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2025
Τέμπη: Συγγενής θύματος χαρακτήρισε τον Άδωνι Γεωργιάδη «εθνικό βλάκα»
Ο Χρήστος Χούπας απάντησε στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας - «Το θέμα, εκ μέρους της κυβέρνησης, το χειρίζονται με πάρα πολύ λάθος τρόπο»
Ο Χρήστος Χούπας, ο πατέρας της Ελπίδας – που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα των Τεμπών, απάντησε σήμερα, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στις πρόσφατες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, μέσω των οποίων ο υπουργός Υγείας κάλεσε όλους τους υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας να αντιδρούν «με οργή», όποτε κάποιος μιλάει για συγκάλυψη όσον αφορά τη σιδηροδρομική τραγωδία.
Όπως είπε ο κ. Χούπας, ο αντιπρόεδρος της
ΝΔ ήταν αυτός που τον έπεισε να ξαναβγεί στη δημοσιότητα, με τις δηλώσεις του:
«Τώρα πια δεν είμαι ο Χρήστος Χούπας, είμαι ο μπαμπάς της Ελπίδας, αυτό
ήθελα, αυτό πέτυχα. Το θέμα, εκ μέρους της κυβέρνησης, το χειρίζονται με πάρα
πολύ λάθος τρόπο.
Αυτό το οποίο με έκανε να αλλάξω ρότα και θα με βρίσκει ο οποιοσδήποτε βλάκας και χάχας μπροστά του, θα περνάει πάνω από το πτώμα μου, προστατεύοντας το κορίτσι μου που είναι κάτω από το μάρμαρο, ήταν η στάση του εθνικού μας βλάκα, που ονομάζεται Άδωνις Γεωργιάδης.
28 Φεβρουαρίου: Ο λαός παρών
Δύναμη η ακηδεμόνευτη και πάνδημη συμμετοχή
Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025
Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025
Τέμπη και Κοινωνία: Δικαιοσύνη για ποιον; Γιατί ο κόσμος δεν έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη;
Με αφορμή την υπόθεση των Τεμπών, σωρεία δημοσκοπήσεων αποκαλύπτει την αποδοκιμασία όσων ερωτώνται για το σύνολο των θεσμών και εμφανίζεται για πρώτη φορά να εκδηλώνεται κατά μεγάλο μέρος και σε ό,τι αφορά τον θεσμό της δικαιοσύνης. Δύο στους τρείς ερωτώμενους δηλώνουν έλλειψη εμπιστοσύνης, ακόμα και στη “δικαιοσύνη”. Για όσους φυσικά αναπνέουμε μέσα στις λειτουργίες της, δεν χρειάζεται καμία δημοσκόπηση, ούτε έπρεπε να φτάσουμε στο τραγικό έγκλημα των Τεμπών και τις ανακριτικές εξελίξεις του για να αντιληφθούμε την βασιμότητα της παραπάνω διαπίστωσης. Όσο και αν τα κροκοδείλια δάκρυα, ιδίως αυτά τα οποία ρέουν από κυβερνητικούς οφθαλμούς, απογοητεύονται για το φαινόμενο και επιζητούν να επιρρίψουν την ευθύνη στην αντιπολίτευση και στον «λαϊκισμό», πέραν του ότι, κατά τα όσα παρακάτω θα αναπτύξω, είναι οι ίδιοι που συντηρούν υπαίτια την έλλειψη εμπιστοσύνης προς την “Δικαιοσύνη”, παραβλέπουν μια σωρεία διδαγμάτων της καθημερινής ζωής τα οποία είναι αντιληπτά στην καθημερινότητα της κοινωνίας και διαμορφώνουν αυθεντικά την λαϊκή συνείδηση.
Του Κώστα Παπαδάκη
δικηγόρος
π. μέλος του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α
π. δημοτικός σύμβουλος Αθήνας
Να γιατί λοιπόν ο κόσμος πράγματι δεν εμπιστεύεται τη “δικαιοσύνη” :
1) Γιατί δεν είναι δικαιοσύνη, αλλά δικαστική εξουσία. Το πρώτο ερώτημα το οποίο αισθάνεται καθημερινά ο πολίτης στην χώρα μας και όχι μόνο είναι το ερώτημα “Τι σημαίνει «Δικαιοσύνη»; Οφείλω να διευκρινίσω για ποιόν λόγο θέτω τη λέξη σε εισαγωγικά : Η ίδια η ταύτιση ενός ηθικού και, κατά μία έννοια, ιδεαλιστικού όρου, με τον φορέα ο οποίος καλείται να τον υλοποιήσει, δηλαδή με την δικαστική εξουσία, αποτελεί την αρχή της στρέβλωσης. Είναι σαν να ονομάζουμε το προσωπικό των νοσοκομείων με τον τίτλο “Υγεία”. Και να θεωρούμε αμφισβήτηση της υγείας κάθε κριτική στους γιατρούς. Ουσιαστικά στην προκείμενη περίπτωση, εξυψώνεται στο απροσπέλαστο μια ανθρώπινη εξουσία και μάλιστα εκείνη που έχει τα λιγότερα δημοκρατικά εχέγγυα απ’ όλες τις άλλες : Δεν εκλέγεται, δεν ανακαλείται, δεν ελέγχεται, δεν λογοδοτεί, είναι εξοπλισμένη με ισόβια ανεξαρτησία και υψηλές αποδοχές που αποσκοπούν στο αδιάβλητο της κρίσης της. Δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός της δικαστικής εξουσίας ως δικαιοσύνης. Αποβλέπει στην προστασία της από την κριτική στις αποφάσεις της, που κάποτε ήταν κοινωνικά και πολιτικά απαγορευμένη, με συνενοχή και της συστημικής αριστεράς που συνέβαλε στη νομιμοποίηση του αυταρχισμού της με κατευθύνσεις όπως “Αφήστε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της”.
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025
Το πρόσφατο κοουτσάρισμα μιας ομάδας που υποβιβάζεται
Το editorial του Δρόμου της Αριστεράς που κυκλοφορεί
Ξεβρακώθηκαν οι ελληνόφωνες & δυτικές δημοσιογραφικές πόρνες από ισραηλινό στρατιώτη!
Στο Μέτωπο φιλούν οι Παλαιστίνιοι τους Μαχητές τους
κι οι μανάδες τα παιδιά τους που είναι Φενταγίν...
Ένδειξη τιμής και σεβασμού αφού προσφέρουν τη ζωή τους για τη Λευτεριά της Πατρίδας!
Ολόκληρη η Χολιγουντιανή αφήγηση των ΜΜΕ (Παραπληροφόρησης) που μισθοδοτούνται από την Μοσάντ καταρρέει καθώς σήμερα στην ανταλλαγή ισραηλινών αιχμαλώτων με Παλαιστίνιους ομήρους, ένας αιχμάλωτος ισραηλινός Στρατιώτης (όμηρος μόνον για τους ελληνόφωνες και δυτικές αργυρώνητες δημοσιογραφικές πόρνες), φιλάει το κεφάλι Μαχητών της "Ταξιαρχίας Αλ Κασσάμ" (Χαμάς) στην εξέδρα παράδοσης στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025
28 Φλεβάρη παίρνουμε οξυγόνο και μια λέξη για να ζούμε: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Του Γιώργου X. Παπασωτηρίου
Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2025
Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025
Το κακόψυχο αφεντικό
Του Κώστα Βαξεβάνη
Είναι
ο Βασίλης Καλογήρου ο 58ος νεκρός των Τεμπών; Σχετίζεται ο θάνατός του με την
Εισαγγελέα μητέρα του που χειριζόταν δικογραφία της υπόθεσης; Αποδεικνύει
αυτός ο θάνατος ότι ζούμε σε ένα κράτος μαφίας; Τα ερωτήματα αυτά, απασχολούν
εδώ και ώρες την κοινή γνώμη. Δεν είναι συνωμοσιολογικές (και μόνο) αναζητήσεις
που θα έλεγε και ο πρωθυπουργός. Τα ερωτήματα πυροδοτήθηκαν από την ίδια την
μητέρα του θανόντα, Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, Σοφία Αποστολάκη-Καλογήρου.
Λίγες
ώρες μετά την ανεύρεση της σορού του Βασίλη Καλογήρου, η μητέρα του έγραψε στα
μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
«Στην υγειά σας! Είμαι ο Βασίλης που ψάχνατε. Εγώ με τη Χάρη του Θεού βρήκα τον
Παράδεισο και βλέπω τον Χριστό που τόσο αγαπώ. Εσείς που με πετάξατε στα βουνά
με τα άγρια ζώα καθώς και το κακόψυχο αφεντικό σας, άραγε τι τέλος θα έχετε;».
Η χαροκαμένη μάνα, αποδίδει τον θάνατο σε δολοφονία με εντολή κάποιου κακόψυχου
αφεντικού.
Αμέσως
μετά την ανάρτηση, χιλιάδες πολίτες χρήστες των social media, επιχείρησαν,
άλλοι με υπονοούμενα και άλλοι ευθέως, να μεταφράσουν τα περί «κακόψυχου
αφεντικού» και εντολέα. Το θέμα δεν έμεινε στα social. Ο Μάκης Βορίδης,
επιτέθηκε στον Σωκράτη Φάμελλο μέσα στη Βουλή, αποδίδοντάς του ότι υπονόησε
σχέση της κυβέρνησης με το θάνατο του Βασίλη Καλογήρου.
Η κυβέρνηση, χωρίς αμφιβολία, επιχειρεί να βρει έναν αντίπαλο για να τον κατηγορήσει για την αντίδραση που υπάρχει για την συγκάλυψη στα Τέμπη. Παράλληλα, παράγει επιχειρήματα (κατά Φλωρίδη και όχι μόνο), ότι οι αντιδράσεις οι οποίες απειλούν πλέον την κυβέρνηση, θα φέρουν χάος.
Αυτά ανάφερε για το «μπάζωμα» η Εισαγγελέας Σοφία Αποστολάκη και μητέρα του Βασίλη Καλογήρου που βρέθηκε νεκρός
Διαβάστε την και θα καταλάβετε πολλά.
Λάρισα, 15 Ιουλίου 2024
«…Είναι βέβαιον ότι το υλικό που απομακρύνθηκε από τον τόπο του εγκλήματος ήταν εξαιρετικά σημαντικό για αποδεικτική αξιοποίηση, σε κάθε περίπτωση αποτελούσε τμήμα του αποδεικτικού υλικού, αφού περιείχε πειστήρια και ίχνη (προσωπικά αντικείμενα, γενετικό υλικό επιβατών που χάθηκαν κ.ο.κ.).
Περαιτέρω, είναι προφανές ότι καμιά νόμιμη απόφαση δεν ελήφθη για την απομάκρυνση αυτού του αποδεικτικού υλικού, ούτε καταγράφηκε σε οποιοδήποτε έγγραφο αυτή η ενέργεια και, μάλιστα, είναι άξιον απορίας πως μεταφέρθηκαν με φορτηγά τόνοι αδρανών υλικών από το σημείο, μολονότι ο χώρος φυλασσόταν από αστυνομικές δυνάμεις σε εικοσιτετράωρη βάση και οι αρμόδιοι στο σημείο φορείς, ήτοι ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας και ο συντονιστής πυροσβεστικών δυνάμεων, δεν αντιλήφθηκαν την αυθαίρετη αυτή μεταφορά και συνακόλουθη αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος…
Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2025
Ο μύθος των «αντί-παγκοσμιοποιητών»
Καιρός είναι να αρχίζει να ξεχωρίζει η «ήρα από το στάρι».
Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2025
Μπορούν να μας σώσουν αυτοί που μας έφεραν σε αυτό το χάλι;
Της Μαρίας Νεγρεπόντη - Δελιβάνη
Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2025
Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025
Αναμνήσεις από την USAID
Της Λαμπρινής Θωμά
Με τίτλο «Υποσκάπτοντας τη Βολιβία» (Undermining Bolivia), ο Μπέντζαμιν Ντανγκλ, βαθύς γνώστης της Λατινικής Αμερικής, έγραφε πριν από 17 χρόνια, το Φλεβάρη του 2008, για τους τρόπους με τους οποίους οι ΗΠΑ «εργάζονταν εναντίον της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Έβο Μοράλες».
Είχε ρωτήσει για αυτό και τον εκπρόσωπο Τύπου της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λα Παζ, τον Ερικ Ουάτνικ, για να εισπράξει την απάντηση: «Η συνεργασία μας στη Βολιβία είναι απολιτική, διαφανής και δίνεται άμεσα, ώστε να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της χώρας. Δίνεται για να ωφεληθούν όσοι το χρειάζονται περισσότερο». Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος θα σημείωνε τότε ότι για την κυβέρνηση Μπους «αυτοί που το χρειάζονταν περισσότερο ήταν οι πολιτικοί αντίπαλοι του Έβο».
Είχε ρωτήσει για αυτό και τον εκπρόσωπο Τύπου της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λα Παζ, τον Ερικ Ουάτνικ, για να εισπράξει την απάντηση: «Η συνεργασία μας στη Βολιβία είναι απολιτική, διαφανής και δίνεται άμεσα, ώστε να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της χώρας. Δίνεται για να ωφεληθούν όσοι το χρειάζονται περισσότερο». Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος θα σημείωνε τότε ότι για την κυβέρνηση Μπους «αυτοί που το χρειάζονταν περισσότερο ήταν οι πολιτικοί αντίπαλοι του Έβο».
Η οικονομική ενίσχυση των αντιδραστικών, ακροδεξιών και υπέρ της λευκής υπεροχής αντιπάλων του Έβο, που τους γνωρίσαμε σε όλο τους το μεγαλείο μετά το πραξικόπημα του 2019, υπό την ανεδιήγητης Ανιές, περνούσε μέσα από την Υπηρεσία των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη (U.S. Agency for International Development, USAID). Από τον Ιούλιο του 2002, όπως αποκάλυπτε αποχαρακτηρισμένο μήνυμα από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βολιβία προς την Ουάσιγκτον, υπήρχε «συγκεκριμένο σχέδιο μεταρρύθμισης των πολιτικών κομμάτων, από την USAID, με βάση ήδη υπάρχοντα νόμο της Βολιβίας… ώστε, μακροπρόθεσμα, να συγκροτηθούν μετριοπαθή, υπέρ της δημοκρατίας πολιτικά κόμματα, ως αντίβαρο στο ριζοσπαστικό Κίνημα προς το Σοσιαλισμό [MAS, το κόμμα του Έβο] ή διαδοχά του σχήματα». Ο Έβο και το MAS δεν κυβερνούσαν ακόμη: θα εκλεγεί το 2005, με ένα συντριπτικό 54%. Όμως, σε πέντε περιφερειακές διοικήσεις, θα εκλεγούν δεξιοί και ακροδεξιοί: ήταν οι πέντε διοικήσεις στις οποίες είχε επικεντρωθεί η USAID. Την αμέσως επόμενη περίοδο, το χρήμα θα συνέχιζε να ρέει: 4,5 εκατομμύρια δολάρια της USAID πήγαν «στον στρατηγικό σχεδιασμό αποκέντρωσης περιφερειακών διοικήσεων», των συγκεκριμένων περιφερειακών διοικήσεων, χωρίς κανένα «πέρασμα» από την κυβέρνηση της Βολιβίας, την κυβέρνηση Μοράλες. Μόλις ένα χρόνο μετά ο Έβο θα σχολιάσει πως «ορισμένοι πρεσβευτές αφιερώνονται στην εσωτερική πολιτική, και όχι στη διπλωματία, στη χώρα μας. . . . Αυτό δεν λέγεται συνεργασία. Αυτό λέγεται συνωμοσία».
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2025
Οδικός χάρτης για να υποταχθεί ένα εθνικό κράτος
Της Μαρίας Νεγρεπόντη Δελιβάνη
Ας υποθέσουμε ότι προγραμματίζεται η εξόντωση ενός έθνους-κράτους. Μια τέτοια απόφαση μπορεί να προέρχεται από κάποιες ισχυρές χώρες, άλλες θρησκείες, ή και από εμμονές σε κοσμοθεωρίες (όπως, χάριν παραδείγματος το τελευταίο στάδιο της παγκοσμιοποίησης που είναι η παγκόσμια διακυβέρνηση). Υπάρχουν, ασφαλώς, πολλές μεθοδεύσεις για να φτάσει κανείς στο επιθυμητό αποτέλεσμα για αυτό το εθνικό κράτος, αλλά εδώ θα επιλέξουμε αναγκαστικά ορισμένες μόνο από αυτές.
Προσθέτοντας, ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή καθ’ αυτή η επιλογή, όσο ο αυστηρός διαχρονικός προγραμματισμός της αλληλουχίας και αλληλοσυμπλήρωσης των μέτρων, έτσι ώστε το ένα να διαδέχεται και να ενδυναμώνει το άλλο. Το πρώτο στάδιο θεωρείται δεδομένο για κάθε ανάλογη προσπάθεια. Πρόκειται για τον έγκαιρο προσηλυτισμό όλων εκείνων των προσώπων, που ύστερα από ενδελεχή έρευνα, είναι πιθανότατα αυτά, που θα καταλάβουν την εξουσία της καταδικασμένης χώρας.
Δεν είναι καταρχήν απαραίτητο οι ηγέτες αυτοί να είναι ενσυνείδητοι προδότες, διότι αρκεί να τους έχουν πείσει ότι δεν υπάρχουν άλλες λύσεις για τη χώρα τους. Οπότε, εύκολα πείθουν τους εαυτούς τους ότι η διακυβέρνησή τους απαλλάσσει τη χώρα τους από τα ακόμη χειρότερα. Η πρώτη δέσμη μέτρων αποσκοπεί στη δημιουργία πειθούς στο λαό προς εξόντωση, ότι είναι ανάξιος να ζει.
Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025
«Χρυσάφι» στα πόδια διασημοτήτων από την USAID για να αυξηθεί η δημοφιλία του Β.Ζελένσκι! (βίντεο)
Σον Πεν, Ορλάλντο Μπλουμ και άλλοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ έκαναν στημένες επισκέψεις στον Ουκρανό πρόεδρο
Αποκαλυπτικά είναι τα νέα στοιχεία, που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας και ξεσκεπάζουν σιγά σιγά τον “σκοτεινό” ρόλο της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) που φέρεται να πλήρωνε εκατομμύρια για τις επισκέψεις διασημοτήτων στην Ουκρανία, έτσι ώστε να αυξήσει τη δημοφιλία του ο Β.Ζελένσκι στον αμερικανικό πληθυσμό.
Ενδεικτικά, διάφοροι celebrities από τον κόσμο του Χόλιγουντ και όχι μόνο, φορούσαν καρφίτσες με την ουκρανική σημαία στις εμφανίσεις τους και τόνιζαν ότι προσεύχονται για τον λαό της χώρας.
Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα η χολιγουντιανή σταρ, Αντζελίνα Τζολί έλαβε 20 εκατ. δολάρια για να στηρίξει δημοσίως τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Σον Πεν 5 εκατ. δολάρια, 1,5 εκατ. ο Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ, 8 εκατ. ο Ορλάντο Μπλουμ και 4 εκατ. ο Μπεν Στίλερ.
Τα μεγάλα ζητήματα και το μείζον
Του Γιώργου Ηλ. Τσιτσιμπή
Αντικειμενικά,
υπάρχουν πολλά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την πατρίδα μας, όπως τα
εθνικά, τα γεωστρατηγικά, το μεταναστευτικό, η ακρίβεια, η υγεία, η δικαιοσύνη,
η παιδεία, το ασφαλιστικό. Όμως, κατά την γνώμη μας και όχι μόνο, το μείζον και
συνδετικό ζήτημα όλων των παραπάνω, και πολλών ακόμα, είναι το δημογραφικό.
Δεν είμαστε, ούτε
οι πρώτοι ούτε οι μόνοι, που το επισημαίνουμε. Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα
υπήρξαν αρκετές αναφορές στον τύπο. Όσο πιο συχνά ακούγεται, τόσο αυξάνουν οι
ελπίδες ότι μπορεί και να «ξυπνήσουν» οι πολιτικοί μας και να ασχοληθούν με την
αντιμετώπισή του.
«Σύμφωνα με τα πιο
επίσημα στοιχεία, βρισκόμαστε στην 15η χρονιά μείωσης του πληθυσμού.
Έχουμε 647 χιλιάδες λιγότερο πληθυσμό σε 15 χρόνια. Μόνο η διαφορά θανάτων –
γεννήσεων, αντιστοιχεί στην απώλεια μιας μεγαλούπολης. Μια πόλη 65.000
διαγράφεται από τον χάρτη κάθε χρονιά.» Φοβερό!!! Αυτά, αλλά και πολλά άλλα, ανέφερε ο
Αναστάσιος Λαυρέντζος, σε μια αποκαλυπτική εισήγησή του στα Χανιά, 16-10-24, με
θέμα: «Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, εθνικές προκλήσεις και προτάσεις
αντιμετώπισης».
Μείωση πληθυσμού
Ως γνωστόν, τα
μνημόνια «τσάκισαν» την πατρίδα μας. Φτωχοποίησαν τον λαό και υποθήκευσαν την
χώρα. Μπορεί να μην δημιούργησαν το δημογραφικό, το ενέτειναν όμως σε ακραίο
βαθμό. Τα ζευγάρια, πλέον, δυσκολεύονται να γεννήσουν και 500.000 νέοι
(μετριοπαθείς υπολογισμοί) «εκδιώχθηκαν» στο εξωτερικό, όπου και αναμένεται να
φτιάξουν οικογένεια και να τεκνοποιήσουν.
Η ειρωνεία είναι
πως, από το 1993, η Βουλή αναγνωρίζει το δημογραφικό πρόβλημα, αλλά ποτέ δεν
λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης. Ο κ. Λαυρέντζος, μέσα από πρόσφατα
στοιχεία του ΟΗΕ, της EUROSTAT και της ΕΛΣΤΑΤ,
καταδεικνύει την τραγικότητα της κατάστασης.
Οι αριθμητικές προβολές δείχνουν ότι το 2050 θα είμαστε 8,8 εκατομμύρια και το 2060 θα είμαστε 8,2 εκατομμύρια. Δηλαδή αύριο!!! Γι’ αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα ο καταστροφικός κατήφορος.
Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2025
Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025
Τι έδειξε η πρόσφατη κατάληψη του υπολοίπου της Συρίας από τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις
Του Γιάννη Ραχιώτη
(Περίληψη ομιλίας μου σε κοινή εκδήλωση της ” Πλατφόρμας Ανεξαρτησίας ” και των “Δρόμων Ελευθεριας” για τις συνέπειες της κατάληψης – κατάλυσης του Συριακού κράτους) Ζωγράφου, Δεκέμβρης 2024
Τα γεγονότα
Το ΝΑΤΟ (κυρίως ΗΠΑ και Τουρκία αλλά και τη βοήθεια αρκετών άλλων ΝΑΤΟϊκών χωρών), με στρατηγικό σύμμαχο το Ισραήλ, κατέλαβαν τα ¾ της Συρίας που δεν έλεγχαν. Το υπόλοιπο ¼ το έλεγχαν ήδη από το 2019-2020. Αυτό σε συνδυασμό: 1. με την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα (που έχει πολιτικά και στρατιωτικά αποτελέσματα αρνητικά για την αντίσταση)
2. την καταστροφή του στελεχικού δυναμικού της Χεζμπολαχ και τη εξ αντικειμένου διάλυση του άξονα της αντίστασης (= απομόνωση Χεζμπολάχ)
3. Τα ταπεινωτικά πλήγματα που δέχθηκε το Ιράν τους τελευταίους μήνες αποτέλεσε στρατηγική αλλαγή της κατάστασης στη Δυτική Ασία υπέρ της Δύσης.
Αποτελέσματα
Το Ισραήλ επεκτάθηκε εδαφικά στη Νταράα = ήρθε έξω από τη Δαμασκό και πρακτικά αφόπλισε τη Συρία, ανεξαρτήτως ποιος θα διοικεί τα υπολείμματα.
Οι ΗΠΑ θα έχουν στρατιωτικές βάσεις στο σύνολο της Συρίας.
Η Τουρκία θα σταθεροποιήσει την κατοχή της ΒΔ Συρίας και θα προσαρτήσει κάποια στιγμή και επίσημα την περιοχή ως ενδοχώρα του κόλπου της Αλεξανδρέττας.
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάλυσης της Συρίας, για την οποία οι βάσεις μπήκαν το 2017 – 2020. Οι δυνάμεις της αντίστασης στη Δύση έχασαν στο διπλωματικό πεδίο ότι είχαν κερδίσει στο περίοδο της Μάχης. Τότε χάθηκε η ανεξαρτησία και κυριαρχία της Συρίας (φορματ Αστάνα, αποδοχή κατάληψης ΒΔ Συρίας, συμφωνία για «παρατηρητήρια», αντιαεροπορική άμυνα. Το πιο τραγικό απ’ όλα ότι αυτό το αποτέλεσμα παρουσιάστηκε σαν Ρωσική – Συριακή νίκη και σαν λήξη του πολέμου, με αποτέλεσμα να αυτοκαθησυχαστούν ενώ ο αντίπαλος εργαζόταν συστηματικά: Οργάνωση της HTS, καταστροφή της στρατιωτικής υποδομής Ιράν και Συρίας, κάτω από τον εγγυητικό προστατευτικό ρόλο των ΗΠΑ και την παραίτηση της Ρωσίας που έγινε επίσημη μετά την ΕΣΕ).
Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025
Έγκλημα Τεμπών: 2 χρόνια μετά ακόμη βρισκόμαστε στο «πάμε κι όπου βγει»! Χρήστος Αβραμίδης
Αβάντες, μεθοδεύσεις και «παιγνίδια» στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας
Παρουσίαση του τόμου των πρακτικών του συνεδρίου Το υπαρξιακό πρόβλημα της χώρας στην τροχιά του 21ου αιώνα
Σας περιμένουμε...
Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου - 19:00 - ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)
Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2025
Τα πρώτα δείγματα γραφής του Τραμπ – Ο Ριζοσπαστικός Συντηρητισμός στην πράξη
Του Γιάννη Παπαμιχαήλ
Φαίνεται ότι με την εκλογή και την ορκωμοσία του Τραμπ, ο νεοταξίτικος δυτικός κόσμος, εκείνος ακριβώς που εδώ και δεκαετίες χρηματοδοτεί ο Σόρος με τις ΜΚΟ και τις “ανοικτές κοινωνίες” του, απέκτησε κάποιες νέες “αντιιμπεριαλιστικές” ευαισθησίες και συγκινητικές “δημοκρατικές αντιστάσεις”. Η επάνοδος στο διεθνές πολιτικό προσκήνιο του παραδοσιακού Αμερικανού καουμπόι και σερίφη, το δίδυμο δηλαδή Τραμπ και Μασκ, τρομοκρατεί με τον σκληρό κυνισμό του τους Ευρωπαίους και Καναδούς “προοδευτικούς” αναλυτές.
Λες και το θέμα της προσάρτησης του Καναδά στις ΗΠΑ, με ή χωρίς το γαλλόφωνο τμήμα του που τόσο απασχόλησε κάποτε τον Ντε Γκωλ, ακούστηκε για πρώτη φορά. Λες και δεν έγινε αιματηρή αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στον Παναμά το 1989, ούτε φυλακίστηκε ποτέ ο Νοριέγκα. Λες και η μετονομασία του κόλπου του Μεξικού είναι κάτι πρωτάκουστο, καθώς και η πιθανή μελλοντική παράκαμψη της διώρυγας του Παναμά από ένα νέο «μεξικανικό» πέρασμα από τον ένα ωκεανό στον άλλο.
Βέβαια, ήταν και ο χαιρετισμός του Μασκ στο πλήθος: Αν και “έμοιαζε” σαν δύο σταγόνες νερού με άλλους, παλαιότερους όπως της Κλίντον ή του Ομπάμα, ειδικά σε αυτή την περίσταση, ταυτίστηκε όχι με την αυτοκρατορική σημειολογία της νέας «αμερικανικής Ρώμης» που ο Τραμπ υποσχέθηκε στους οπαδούς του, αλλά με τον γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό. Τα δημοσιογραφικά τσιράκια της φιλελεύθερης γκλομπαλιστικής προπαγάνδας έχουν ήδη πιάσει δουλειά, παρέα προφανώς με πολλούς άλλους, γνωστούς η άγνωστους, “προοδευτικούς πολιτικούς στοχαστές”…