Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΟΧΙ στο φασισμό...

Ψηφίστε τους ΣαμαροΒενιζέλους... Ψηφίστε τους φονιάδες του μέλλοντός μας...

Του Χάρρυ Κλυν

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΒΟΥΒΟΥΖΕΛΟΥΣ... ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ...
Αλήθεια, έχετε υπολογίσει πόσους θανάτους συμπατριωτών μας έχουν προκαλέσει τα μνημονιακά καθάρματα; (Τρεις αυτοκτονίες κάθε 2 ημέρες στην Ελλάδα της μνημονιακής λαίλαπας)
 
 
 
 
 
 
 
 
Ανάρτηση από : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Κρύβουν τον «δράκο» ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.

Το «κόλπο» είναι απλό και συνοψίζεται σε μια φράση: «Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται». Στην περίπτωσή μας η λέξη «ταμείο» αντικαθίσταται από τη λέξη «κάλπη». Ο στόχος του «κόλπου», το οποίο στήνουν από κοινού τα δύο (πρώην) μεγάλα κόμματα εξουσίας, επίσης είναι απλός - απλούστατος θα λέγαμε: να εξασφαλίσουν προκαταβολικά τη νομιμοποίηση (μέσω της κάλπης) για όσα ασύλληπτα έχουν προαποφασίσει και θα ακολουθήσουν μετεκλογικά.
Στο αναλυτικό ρεπορτάζ στις σελίδες 18-20 μπορεί κάποιος να δει την πραγματικότητα των αριθμών οι οποίοι σκιαγραφούν την Ελλάδα των μνημονίων. Πρόκειται για μια άλλη χώρα, στον βυθό της ευρωζώνης ή στις παρυφές του Τρίτου Κόσμου. Αυτήν την εικόνα και αυτήν την πραγματικότητα θέλουν να κρύψουν από τους ψηφοφόρους οι επίδοξοι σωτήρες - αναμορφωτές και κυβερνήτες μας.
Βασική παράμετρος και προϋπόθεση για να πετύχει το κόλπο (η κλοπή της ψήφου) είναι η παραπλάνηση. Κάπως έτσι, όλες αυτές τις μέρες:

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Το τέλος της σοσιαληστείας


Ανάρτηση από : http://ardin-rixi.gr/

Έφτασαν οι πρώτοι κρατούμενοι στην Αμυγδαλέζα – Ξεκίνησαν και οι αντιδράσεις



Και επίσημα ξεκίνησε να λειτουργεί από το μεσημέρι το Κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην περιοχή της Αμυγδαλέζας. Μέχρι τώρα έχουν μεταφερθεί 58 λαθρομετανάστες, ενώ το ΚΕΛΠΝΟ, θα πραγματοποιεί στο σημείο από σήμερα εξετάσεις.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσουν και άλλοι παράνομοι μετανάστες, ενώ προς το παρόν σε λειτουργία βρίσκονται οι τρεις από τις συνολικά δεκατρείς πτέρυγες, χωρητικότητας 50 ατόμων η κάθε μία. Στο σημείο έχουν αρχίσει ήδη και συγκεντρώνονται κάτοικοι που διαμαρτύρονται για την λειτουργία του κέντρου κράτησης αλλοδαπών στην περιοχή τους, ενώ γύρω και έξω από τις εγκαταστάσεις έχει αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη.


Ανάρτηση από :http://www.prionokordela.gr



Είστε λαμόγια και προδότες - Κρήτη TV




Θανάσης Ντελής, υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου, του ΕΠΑΜ στο εκλογικό σχήμα του ΟΧΙ. Τα χώνει στον ΠΑΣΟΚο και ΝεοΔημοκράτη. Τους αποκαλεί προδότες, δοσίλογους, αχυράνθρωπους της νέας τάξης πραγμάτων και τους πετάει τα χαρτιά του στη μούρη τους !!
Λίγο ήθελε να τους δείρει !!!
Και θα λέγατε ότι δεν θα είχε και πολὐ άδικο, αν παρακολουθούσατε όλη την παρουσίαση και όχι μόνο το απόσπασμα που έχει αναρτηθεί.....


Ευχαριστώ τον φίλο Ηλία Κ.




Το «Κάστρο του Υμηττού» (29 Απρίλη1944)





Τα ξημερώματα της 29ης Απριλίου, οι κάτοικοι της Γούβας και του Υμηττού αναστατώθηκαν από φωνές και πυροβολισμούς στην οδό Αγραίων. στην περιοχή της Γούβας. Σύντομα μαθεύτηκε πως μονάδες του Μηχανοκίνητου, Εύζωνοι και μικρή δύναμη Γερμανών είχαν μπλοκάρει σε ένα μικρό σπιτάκι τρεις ενόπλους.

Το μπλόκο δεν μπορούσε να είναι πιο εύστοχο: Το σπιτάκι αυτό είχε γίνει πρόσφατα μια από τις δύο μεγάλες αποθήκες οπλισμού του II Τάγματος Βύρωνα- Γούβας και από το προηγούμενο βράδυ είχαν καταλύσει σε αυτό ο διοικητής και υπεύθυνος οπλισμού της διμοιρίας ΕΛΑΣ Υμηττού, Δημήτρης Αυγέρης, και οι νεαροί μαχητές Κώστας Φολτύπουλος και Θάνος Κιοκμενίδης, οι οποίοι, χωρίς ελπίδα διαφυγής. αντιστάθηκαν χρησιμοποιώντας τον οπλισμό της αποθήκης -αρκετά Mannlicher, αυτόματα Sten και περίστροφα και πολλές ιταλικές χειροβομβίδες. Η απελπισμένη αλλά ηρωική άμυνα κράτησε αρκετές ώρες.

 Όταν σίγησαν τα πυρά, το σπιτάκι ήταν διάτρητο, οι τοίχοι και το πάτωμα είχαν ίχνη εμπρησμού, ενώ τα πτώματα των μαχητών, που εκτέθηκαν στο δρόμο σε κοινή θέα, έφεραν τραύματα σε κεφάλι και θώρακα και κακώσεις από έκρηξη, πιθανότατα χειροβομβίδας.

ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί...


Ανάρτηση από : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Η ιστορία είναι δημιουργία...



Ανάρτηση από :http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Ο Μανώλης Γλέζος για τη Χρυσή Αυγή (video)



Ανάρτηση από :http://konserbokoyti.blogspot.com/

Μαζί τα...ψηφίσαμε!!



Ακου να σου πω κάτι, βρωμοΚόρακα,
και βάλτο καλά στο μυαλό σου!!


...Το "μαζί τα φάγαμε"...
...το "διεφθαρμένος" και "κοπρίτης"...
...το "Μνημόνιο είναι ευτυχία και ευκαιρία"...
θα είναι απλές...οδοντογλυφίδες, μπροστά στο Παλούκι
που θα νοιώσεις όταν ακούσεις το...
...ΜΑΖΙ τα ΨΗΦΙΣΑΜΕ"!! 
..."ΜΑΖΙ τα ΨΗΦΙΣΑΜΕ"!! 
..."ΜΑΖΙ τα ΨΗΦΙΣΑΜΕ"!!

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η ληστεία του αιώνα στην Ελλάδα

Του Γιώργου Δελαστίκ



Παγκόσμια αίσθηση προκάλεσε η ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία αποκάλυψε σε όλη την έκταση πόσο ολέθρια χρονιά υπήρξε το 2011 για τα εισοδήματα των Ελλήνων. Οσο κι αν ακούγεται απίστευτο, μειώθηκαν κατά... 23,1% και στην πραγματικότητα κατά 25,3%, αν ληφθεί υπόψη και ο πληθωρισμός! Χάσαμε δηλαδή το ένα τέταρτο κατά μέσο όρο του εισοδήματός μας μέσα σε μία και μόνη χρονιά - ούτε σε πόλεμο δεν είναι τόσο απότομη η πτώση του εισοδήματος! Από 20.457 ευρώ που ήταν το 2010 οι μέσες ακαθάριστες αποδοχές των Ελλήνων, έπεσαν στα 15.729 ευρώ το 2011.

Χαρακτηριστικά αποκαλυπτικό της οικονομικής πολιτικής που ασκούν παγκοσμίως οι κυβερνήσεις στις ανεπτυγμένες χώρες που εκπροσωπούνται στον ΟΟΣΑ, είναι το γεγονός ότι...

στις μισές χώρες - μέλη του οργανισμού αυτού (για την ακρίβεια στις 18 από τις 34) μειώθηκαν τα πραγματικά εισοδήματα προ φόρων.

Πουθενά στον κόσμο όμως αυτή η μείωση δεν έγινε με βαρβαρότητα αντίστοιχη με αυτή που είδαμε στη χώρα μας. Ενώ, όπως προαναφέραμε, στην Ελλάδα η καταβαράθρωση του μέσου εισοδήματος ανήλθε στο 25,3%, στη δεύτερη κατά σειράν χώρα στην κλίμακα με τις μεγαλύτερες μειώσεις εισοδήματος, στη Νότια Κορέα, το ποσοστό απώλειας ήταν 6,3% και στην τρίτη Βρετανία το μέσο εισόδημα συρρικνώθηκε κατά 4,3%, με τις υπόλοιπες 15 χώρες του ΟΟΣΑ να παρουσιάζουν ακόμη μικρότερη πτώση. Οπως είναι εξόφθαλμο, δεν υπάρχει καμιά σύγκριση ανάμεσα στο εφιαλτικό 25,3% της Ελλάδας και το 6% ή 4% ή λιγότερο των άλλων κρατών-μελών του ΟΟΣΑ.

Μπράβο κυρία Ζαχαρούλα!


Ανάρτηση από :http://www.ygeianet.gr

Απεργοί χαλυβουργίας: Πρωτομαγιά στο μετερίζι τους


Με την πιο βαθιά έκφραση αλληλεγγύης με τη συμμετοχή της εργατικής τάξης της Αττικής, έξω από το αγωνιστικό τους πόστο, την πύλη της χαλυβουργίας, θα τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά, οι απεργοί χαλυβουργοί, όπου το ΠΑΜΕ θα διοργανώσει την απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της Αττικής.
Στο μεταξύ, χτες και μετά από την εντολή του υπουργείου Εργασίας, επιθεωρητές του ΣΕΠΕ, μετέβησαν στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου, για να ελέγξουν τη νομιμότητα των απολύσεων, τις οποίες το σωματείο έχει καταγγείλει ως παράνομες και καταχρηστικές.
Μετά την παρέμβαση, όμως, του σωματείου στον υπουργό Γ. Κουτρουμάνη, οι επιθεωρητές πήραν εντολή να ελέγξουν τις απολύσεις στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στην Κηφισιά, όπου βρίσκονται όλα τα στοιχεία!
Ανάρτηση από :http://www.tsantiri.gr

ΑΚΟΥΤΕΕΕΕ ;;


Από την εκπομπή της ΝΕΤ "ΠΡΩΙΝΉ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ" ο Κ.Αρβανίτης παρακολουθούσε άναυδος Από το blog του Γιωργου Σαρρή giorgossarris.blogspot.com : "Ηταν μια διαμαρτυρία για το χαράτσι της ΔΕΗ την Παρασκευή 17/212 το πρωί στο Ηράκλειο στην Κρήτη. Ηταν άνθρωποι μαζεμένοι. Η ΝΕΤ έκανε σύνδεση. Ειπαν επιχειρήματα, απόψεις σωστές, λογικές από αυτά που εχουμε ακούσει κι άλλες φορές. Καποια γυναίκα όμως ήθελε να μιλήσει, να πει κάτι. Από αυτούς που ποτέ δεν είχαν φωνή πουθενά. Ηθελε να τα πει, επέμενε και τελικά της δώσανε το μικρόφωνο. Ητανε πια στον αέρα. "Προσεκτικά" ακούστηκε να λέει ο Αρβανίτης.

Η «μισή» Βουλή θα έπρεπε να συλληφθεί για διαφθορά


Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε στο περιοδικό «Επίκαιρα» ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γιώργος Κοντογιώργης.
Την παραθέτουμε:
Κύριε Κοντογιώργη, ο Άκης Τσοχατζόπουλος βρίσκεται στον Κορυδαλλό. Κάλλιο αργά παρά ποτέ;
Έριξαν ένα «πολιτικό πτώμα» στην εκλογική αρένα για να δείξουν ότι κάνουν κάθαρση. Έτσι νομίζουν πως θα ξεπεράσουν το γεγονός ότι η Βουλή, αφού νομοθέτησε την ασυλία του πολιτικού αδικήματος, λειτουργεί ως θεσμός λεύκανσης των συμμοριών που δημιουργεί και συγκαλύπτει η δυναστική κομματοκρατία.
Υπάρχουν πολλοί «Άκηδες» που συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι;
Προφανώς ναι. Διαφορετικά, θα έπρεπε η «μισή» Βουλή να συλληφθεί για ενεργό διαφθορά κι η άλλη «μισή» για συνέργεια στη θεσμική και πολιτική της κάλυψη.
Να καθίσουν στο σκαμνί και όσοι μας έφεραν εδώ;
Το πολιτικό προσωπικό πρέπει να πονέσει για να καθαρθεί το πολιτικό σύστημα. Θα έλεγα ότι πρέπει να πάνε στη φυλακή όλοι οι πρωθυπουργοί της περιόδου του ευρώ.

Η αναχρονιστική και αντιδραστική Δημοκρατία

Του Γιώργου Κοντογιώργη *


Δηλώνω εξαρχής ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα είναι αναχρονιστικό και συνάμα αντιδραστικό. Είναι αναχρονιστικό, διότι ανάγεται στις διανοητικές επεξεργασίες και ανάγκες του ι8ου αιώνα, όταν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες αγωνιούσαν να αποτινάξουν τη φεουδαρχία. Επομένως, δεν απαντά στα σημερινά προβλήματα, ούτε ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες.
Είναι αντιδραστικό, διότι χρησιμοποιείται ως όχημα για να εμποδιστεί η κοινωνία να χειραφετηθεί, να πάρει τη μοίρα της στα χέρια της, και κυρίως για να ποδηγετηθεί από τη διεθνή των αγορών. Από την άλλη, η νεοτερικότητα, από άγνοια αλλά και από βαθιά ολιγαρχική αφετηρία, επιχειρεί να το νομιμοποιήσει, διατεινόμενη ότι πέτυχε το θαύμα: ότι το σημερινό σύστημα είναι και αντιπροσωπευτικό και δημοκρατικό, τη στιγμή που δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο, και πάντως τα δύο αυτά συστήματα είναι ασύμβατα μεταξύ τους.

Τι είναι δημοκρατία;

Στη δημοκρατία το πολιτικό σύστημα ανήκει στην κοινωνία των πολιτών, η οποία έτσι γίνεται συστατικός θεσμός της πολιτείας, δήμος. Συγχρόνως, η κοινωνία των πολιτών κατέχει όλη την πολιτική αρμοδιότητα, αυτοκυβερνάται.
Στον αντίποδα, στις μέρες μας, το πολιτικό σύστημα το κατέχει το κράτος, στο σύνολο του, και μαζί την πολιτική κυριαρχία. Η κοινωνία στη δημοκρατία είναι δήμος, σήμερα είναι ένας απλός (εξω-πολιτειακός) ιδιώτης. Η δημοκρατία διαφέρει, επίσης, από την αντιπροσώπευση. Και τις δύο αυτές πολιτείες η κοινωνία των πολιτών είναι δήμος, θεσμός/μέτοχος της πολιτείας. Όμως, στην αντιπροσώπευση κατέχει μόνο την ιδιότητα/τις αρμοδιότητες του εντολέα, ενώ οι αρμοδιότητες του εντολοδόχου ανήκουν στον φορέα της πολιτικής εξουσίας. Εξού και δεν γίνεται στην ίδια χώρα να συνυπάρξουν αντιπροσώπευση και δημοκρατία.

27 Απρίλη 1941. Οι Γερμανοί εισβάλουν στην Αθήνα

«Συνιστώ εις τον Αθηναϊκόν λαόν ζωηρώς πειθαρχίανεις τας διαταγάς των αρχών, ιδιαιτέρως δε επιμένω,όπως κατανοηθή καλώς υπό πάντων, ότι, μέχρι της 6ηςαπογευματινής της σήμερον πρέπει να παραδοθούν ειςτα οικεία αστυνομικά τμήματα τα υπό των ιδιωτώνκατεχόμενα όπλα (κυνηγετικά, στρατιωτικά πιστόλιακαι μαχαίρια) πλην των παλαιών οικογενειακών κειμηλίων.Οπου υψούται ελληνική σημαία πρέπει δεξιά της να υψούταικαι η Γερμανική».

Αμβρ. Πλυτάς1
(δήμαρχος Αθηναίων)

Το πρωί της 6ης Απριλίου του 1941, ώρα 5.30', ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα Ερμπαχτ βρίσκεται στο σπίτι του διαδόχου του Μεταξά, Τετραυγουστιανού πρωθυπουργού Αλ. Κοριζή. Αφού τον ξυπνά του διαβιβάζει τη διακοίνωση, με την οποία η κυβέρνηση του Χίτλερ «εξηγούσε» τους λόγους που την έκαναν να εισβάλει στο ελληνικό έδαφος. Την ίδια ώρα, τη διακοίνωση παραλάμβανε και Ελληνας πρεσβευτής στο Βερολίνο, από εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών2.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Χάνει ψήφους από τα "δεξιά" ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τον αδικαιολόγητο χαμό που έγινε από την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα
Τελικά το πρόβλημα είναι τα κόμματα του μνημονίου ή ιδεολογικό;
Ο βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την τοποθέτηση του περί του ενδεχομένου σύμπραξης με τον κ. Καμμένο.

"Η διαδρομή και οι θέσεις του Πάνου Καμμένου τον τοποθετούν δεξιότερα της ΝΔ", 'έγραψε ο κ. Παπαδημούλης πριν λίγο στο twitter και συνέχισε ξεκαθαρίζοντας ότι "δεν υπάρχει καμία δυνατότητα κυβερνητικής σύμπραξης με τον Πάνο Καμμένο. Ανήκει στη πολυκατοικία της δεξιάς".
Δηλώσεις με "δεξιές" πολυκατοικίες διώχνουν ψηφοφόρους από το κόμμα της Αριστεράς. Ο κύριος Παπαδημούλης άθελα του με αυτή τη δήλωση, ενισχύει τη δεξιά πτέρυγα και κάνει αρκετούς αναποφάσιστους ψηφοφόρους να το "ξανασκεφτούν" για ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάρτηση από : http://zizanio21.blogspot.com/

Ο ανθός του πνευματικού κόσμου στον Σαμαρά

  Ο Σαμαράς μίλησε σε ανθρώπους του πνεύματος... στον Ρέμο και τον Χατζηγιάννη!!!




Ανάρτηση από : http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.com/2012/04/blog-post_3707.html

Με λένε Βασίλη...

«Μας έλεγαν όταν υποταχθείτε θα νικήσετε».


Μια εικόνα και πάνω της τυπωμένοι, στίχοι από το«Σκουριά και Aρμύρα», του 1989, σε ποίηση του Γιώργου Σεφέρη κάνει το γύρο του Facebook τις τελευταίες ώρες.

Με ένα μήνυμα: να μην κατεβάσουμε το κεφάλι, να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια...

Η εικόμα έχει εκατοντάδες likes και κοινοποιήσεις...

Ένα σπουδαίο μήνυμα - πικρό ίσως -, ένα συγκινητικό κάλεσμα για αλλαγή:...
«Mας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε.
Yποταχθήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη.
Mας έλεγαν θα νικήσετε όταν αγαπήσετε.
Aγαπήσαμε και βρήκαμε τη στάχτη.
Mας έλεγαν θα νικήσετε όταν εγκαταλείψετε τη ζωή σας.
Bρήκαμε τη στάχτη.
Mένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας
Tώρα που δεν έχουμε πια τίποτα»
Γιώργος Σεφέρης 

Ανάρτηση από : http://greki-gr.blogspot.com

Ο Δημήτρης Καζάκης στο ΚρήτηTV στις 24/04/2012

Δεν έχουμε κρίση


Ευχαριστώ τον φίλο Χρήστο Κ.

Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει γιατρέ !!!


Ευχαριστώ τον φίλο Χρήστο Κ.

Ιβαν Σαββίδης: Ναί, ο Παπανδρέου απέρριψε την πρόταση του Πούτιν (video)



Ευχαριστώ τον φίλο Παύλο Τ.

Έλληνα ψηφοφόρε, προσοχή !!!

Ευχαριστώ τον φίλο Βαγγέλη Β.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Περί... Xούντας


Ανάρτηση από :http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Ψηφοδέλτια Επικρατείας (γελοιογραφία)


Catastroika

... Χίλιες λέξεις (Γελοιογραφία)


Ανάρτηση από : http://topontiki.gr/

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια (όσο κι αν επί μακρόν τα μάκρυνε ο Προκρούστης)

Του Στάθη
Οι Ελληνες είναι τεμπέληδες! Για αυτό καταρρέει η Ισπανία...

Το ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλιστικό! Για αυτό έφερε την ανεργία στο 20% και την ανεργία των νέων στο 50%...

Τα κατά συνθήκην ψεύδη που μας έφεραν έως εδώ ήταν πολλά.

Ηδη απ’ την εποχή που ο Ανδρέας Παπανδρέου διακήρυσσε ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες», η Ελλάδα ανήκε στα λαμόγια, τους νταβατζήδες, τους Αμερικανούς κι όποιον έδινε στο κόμμα το κάτι τις του για να γίνει Κοσκωτάς ή να μπορεί να πάρει ένα «μικρό δωράκι» για τον εαυτόν του...

Η συνέχεια είναι γνωστή.

Επί Σημίτη η Ελλάδα έγινε ισχυρή! Βεβαίως! Με τη «δημιουργική λογιστική», τα χρέη στα κρυφά και την πτωχοπροδρομική νεογκλαμουριά...καβάλα στ’ άλογο.

Επί «εκσυγχρονισμού» οι Ελληνες «ευημερούσαν». Γι’ αυτό τους λήστεψαν με το χρηματιστήριο. Για αυτό τους υπερχρέωσαν οι Τράπεζες και μπήκαν συνέταιροι στο μεροκάματο του καθενός μας έως σήμερα...

Έρχονται εκλογές !!!


Προσοχή στο τελευταίο... κουτάκι και στο τι λένε οι Έλληνες πολιτικοί !!! 
 

Bismarck
Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται ύστερα από το κυνήγι, 
κατά τη διάρκεια του πολέμου και πριν από τις εκλογές.
Emma Goldman
Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν την πραγματικότητα 
θα ήταν παράνομες.
Oscar Ameringer
Πολιτική είναι η ευγενής τέχνη του να παίρνεις τις ψήφους των φτωχών και να κάνεις προεκλογικές εκστρατείες με τα λεφτά των πλουσίων, υποσχόμενος στους μεν ότι θα τους προστατέψεις από τους δε.
Henry Menken
Αν ένας πολιτικός ανακάλυπτε ότι στην περιοχή του ψηφίζουν κανίβαλοι δεν θα... είχε κανένα ενδοιασμό να τους υποσχεθεί ιεραποστόλους για δείπνο.
Jean Paul Sartre
Αγωνίστηκα μια ολόκληρη ζωή για να φτιάξω έναν κόσμο στον οποίο δεν θα ήθελα ποτέ να ζήσω.
Ανώνυμος
Οι κυβερνήσεις είναι σαν τις πάνες των μωρών. 
Χρειάζονται συχνή αλλαγή και μάλιστα για τον ίδιο λόγο.
Ανώνυμος
Όποιος εξαπατά έναν άνθρωπο λέγεται απατεώνας, 
όποιος εξαπατά έναν λαό λέγεται πολιτικός.
Μικρό Κομματικό Λεξικό
Όταν ένας πολιτικός φεύγει από άλλο κόμμα και έρχεται 
στο δικό μας έχουμε διεύρυνση. 
Όταν ένας πολιτικός φεύγει από το δικό μας κόμμα και πάει σε άλλο έχουμε προδοσία, αποστασία κ.λ.π.
Ανώνυμος
Αν δεν σου αρέσει η Κυβέρνηση, φταις και συ γι' αυτό.
Ανώνυμος
Μην πεις ποτέ «βλάκα» κάποιο πρόσωπο της εξουσίας. Κινδυνεύεις να καταδικαστείς για τρία αδικήματα.
i) Για προσβολή προσωπικότητας,
ii) Για περιύβριση αρχής και
iii) Για αποκάλυψη κρατικού μυστικού.
Νικήτα Χρουστσώφ
Οι πολιτικοί είναι παντού οι ίδιοι. 
Υπόσχονται να χτίσουν γέφυρες ακόμη και εκεί που 
δεν υπάρχουν ποτάμια.
Frank McKinney
Όλοι θα θέλαμε να ψηφίσουμε τον καλλίτερο, 
αλλά δυστυχώς δεν είναι ποτέ υποψήφιος.
Robert Oren
Οι εκλογές γίνονται για να δούμε αν είναι σωστές 
οι δημοσκοπήσεις.
Αθανάσιος Κανελλόπουλος
Η Ελλάδα μοιάζει με βιβλιοθήκη. 
Στα πιο ψηλά ράφια βάζουμε τα πιο άχρηστα βιβλία.
Ροΐδης (για διατελέσαντα υπουργό)
Γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα, 
εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή.
Friedman
Η εξουσία διαφθείρει. Αυτό είναι το τίμημα της εξουσίας. Φαίνεται όμως, πως τα οφέλη από την άσκηση της εξουσίας είναι τόσο πολλά, που κανένας δεν υπολογίζει το τίμημα.
George Nathan
Παρ' όλα τα παραπάνω πρέπει να ψηφίζουμε. 
Γιατί οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται από τους καλούς πολίτες που δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν.


Ευχαριστώ τον φίλο Γιάννη Σ.

Η τρόικα έχει έτοιμο «plan B'» για επιστροφή στη δραχμή


«Σχέδιο Β» σε περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα έχει έτοιμο η τρόικα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό «Επίκαιρα», οι δανειστές μας έχουν έτοιμο διπλό σχέδιο «πλεύσης» είτε τελικά μείνει η Ελλάδα στο ευρώ είτε επιστρέψει στη δραχμή.
Ο λόγος που διερευνούν τον πλέον «αναίμακτο» τρόπο για την εγκατάλειψη του ενιαίου νομίσματος, σύμφωνα με τα Επίκαιρα, από τη χώρα μας είναι η εκτίμηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα «δεν βγαίνει». Δεν πρόκειται, δηλαδή, για θεωρητικές ασκήσεις, αλλά για προετοιμασία διαχείρισης μιας, κατά τη γνώμη τους, επερχόμενης κατάστασης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όπως αναφέρει το περιοδικό, στο ΔΝΤ εξετάζεται ένα μοντέλο μεταβατικής περιόδου, κατά την οποία για ένα χρονικό διάστημα θα κυκλοφορούν και τα δύο νομίσματα, ευρώ και δραχμή, σε αναλογία αξίας αντίστοιχα δύο προς ένα.
Η πύκνωση των προβλέψεων για αδυναμία παραμονής της Ελλάδας στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα οφείλεται στην παραδοχή εκ μέρους των δανειστών ότι το μνημόνιο έχει οδηγήσει την οικονομία σε αδιέξοδο και πως ο συνδυασμός ακραίας περιοριστικής πολιτικής και ευρώ, με μόνη δυνατότητα υποτίμησης την εσωτερική, δεν δημιουργεί προϋποθέσεις ανάκαμψης.

Δύο σκέψεις για τις επικείμενες εκλογές

Του Βαγγέλη Β.

Α) ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ "ΒΡΩΜΑΝΕ" ΝΟΘΕΙΑ:
  • 1) Δεν θα διεξαχθούν exit polls. 
  • 2) Δεν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011. Άρα οι εκλογές θα διεξαχθούν με την απογραφή του 2001 (θα ψηφίσουν και οι πεθαμένοι). 
  • 3) Η κυρία Φώφη Γεννηματά (που δεν σεύεται τον αείμνηστο πατέρα της) προχωρά ακάθεκτη σε Ελληνοποιήσεις (όπως φαντάζομαι και η ΝΔ).... 
  • 4) Τα μικρά κόμματα δεν θα έχουν εκλογικο...ύς αντιπροσώπους σε όλα τα εκλογικά κέντρα (βλέπε νοθεία καταμέτρησης ψήφων). 
  • 5) Η διαδικασία επιλογής των νομικών που θα στελεχώσουν τα εκλογικά κέντρα διαρκεί κανονικά πάνω από ένα μήνα (για την αντικειμενική πρόσληψή τους).Άρα θα τοποθετηθούν άτομα "εμπιστοσύνης" των δύο μεγάλων κομμάτων. 
  • 6) Η εκλογική αναμέτρηση θα διεξαχθεί και πάλι από μία ιδιωτική εταιρία, τη Singular. Θα θυμάστε τι έγινε το 2000..ΝΔ κυβέρνηση=7-9 το απόγευμα.και τέλος και σημαντικότερο 
  • 7) Πού είναι η υπηρεσιακή κυβέρνηση που κατά το Σύνταγμα πρέπει να μας οδηγήσει σε εκλογές;;;;; Όλος ο μηχανισμός του Υπουργείου εσωτερικών είναι στα χέρια του Γιαννίτση και της (πρώην) κυβέρνησης των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Οι Γερμανοί ξανάρχονται...


Ανάρτηση από : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Οι Έλληνες δεν έχουν όρια...


Ανάρτηση από : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Τι να ψηφίσω... ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ;...

Δεν ξεχνώ !!! - Δεν ξεχνάμε !!!


Ανάρτηση από : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έγινε γκράφιτι σε τοίχο

Γκράφιτι σε τοίχο έγινε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στη Λ. Συγγρού στην Αθήνα και μάλιστα με λεζάντα που αναφέρει «Άκη γερά! Μασάνε τα υποβρύχια από φουρτούνες»;

Ανάρτηση από : http://www.trelokouneli.gr

Οι Έλληνες έχασαν το ένα τέταρτο των εισοδημάτων τους

Αποκαλυπτική η έκθεση του ΟΟΣΑΒίαιη επίθεση στα έσοδα των Ελλήνων πολιτών που έχουν υποχωρήσει κατά 25,3% το 2011 και ανάδειξη της Ελλάδας ως «πρωταθλήτριας» χώρας στον … τομέα της φορολογικής επιβάρυνσης των εισοδημάτων των πολιτών της καταγράφει η τελευταία έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης – ΟΟΣΑ.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία του Οργανισμού, η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες με την υψηλότερη φορολογική επιβάρυνση των εισοδημάτων από μισθωτή εργασία, σε μια χρονιά μάλιστα που λόγω της παγκόσμιας κρίσης τα
πραγματικά εισοδήματα προ φόρων υποχώρησαν σε 18 από τα μέλη του ΟΟΣΑ. Αλλά ακόμα κι έτσι η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στην Ελλάδα, όπου οι αμοιβές των εργαζομένων υποχώρησαν κατά 25,3%, με την αμέσως ... επόμενη στη λίστα χώρα, τη Νότια Κορέα, να έχει μια μείωση εισοδημάτων μόλις κατά 6,3%.

Γιαγιά...!

http://1.bp.blogspot.com/-Bn5l79-ZLRk/T1TGHeL0SmI/AAAAAAABKEo/oGe03W2veB4/s400/p-a-14.jpg
Αντιγραφή από ένα σύγχρονο Αναγνωστικό που επιδιώκει να μας μάθει όχι μόνο ανάγνωση, αλλά και σύγχρονο τρόπο επιβίωσης !!!!
Θέμα: Η γιαγιά

Όταν ο μπαμπάς έκλεισε το μαγαζί (γιατί κανείς δεν έμπαινε πια να ψωνίσει κι έτσι δεν μπορούσε να πληρώνει νοίκι και ΤΕΒΕ) κι η μαμά απολύθηκε,
ήρθε να...
μείνει μαζί μας η γιαγιά απ’ το χωριό.

My name is Spyros and I am a MALAKAS!



Ευχαριστώ τον φίλο Μάριο Μ.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Κι όμως ''λεφτά υπάρχουν'' ή αλλιώς ΑΝΤΑΡΣΙ(Y)Α στο ''καράβι''

Του Γιάννη Κυριακάκη



Πολλοί είναι αυτοί που συνηθίζουν να παρομοιάζουν την Ελλάδα με ένα καράβι που είμαστε όλοι μέσα και όλοι μαζί θα σωθούμε ή θα βυθιστούμε. Αντί άλλων επιχειρημάτων παραθέτω τους εξαιρετικούς στίχους του Γιάννη Νεγρεπόντη (από το δίσκο «Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας», Λ. Κηλαηδόνης 1975)

Η πατρίδα ένα καράβι
Που ολουνούς μας κουβαλάει
Πάνω την καλή την τάξη
Ένεκα που κουμαντάρει

Το χοντρό λαό στα κάτω
Μηχανές, κουζίνα, αμπάρι
Πάνω την καλή την τάξη
Ένεκα που κουμαντάρει

Κάλμα η θάλασσα άι άι
Το καράβι πρίμα πάει
Έχουν οι απάνω γλέντι
Ο χοντρός λαός σεκλέτι
Έτσι κι ο καιρός χαλάσει
Το γυρίσει σε μπουρίνι
Θα φροντίσει η απάνω τάξη
Το τομάρι της να σώσει

Οι πολλαπλές στοχεύσεις του νέου μνημονίου



Του Κώστα Γεώρμα 
1. Η πρώτη και βασική στόχευση του μνημονίου είναι να αφαιρέσει από το πολιτικό σύστημα οποιαδήποτε έννοια αυτονομίας στην οικονομική πολιτική, ανεξαρτησίας αναφορικά με τον χειρισμό προϋπολογισμού και εσωτερικών ζητημάτων και εθνικής κυριαρχίας.  Αυτό υλοποιείται όχι μόνο μέσα από την υπαγωγή του νέου δανεισμού στο βρετανικό δίκαιο, από το σχεδιαζόμενο ειδικό ταμείο χειρισμού του νέου δανεισμού για την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων, αλλά και μέσα από τους όρους που θέτει το μνημόνιο (μειώσεις των δαπανών του δημοσίου έως το 2015 ως ποσοστό του ΑΕΠ, περιορισμός συνταξιοδοτικής δαπάνης ως ποσοστό του ΑΕΠ, συγκεκριμένοι όροι για την αγορά εργασίας, και άλλα).  Συνεπώς, η οποιαδήποτε κυβέρνηση αναλάβει την υλοποίηση του μνημονίου θα αδυνατεί να εφαρμόσει μια διαφορετική πολιτική, πέραν αυτής που επιθυμεί ο κ. Σόιμπλε.