Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Δεν είναι Χούντα είναι Φούντα!

Ισχυρό αντίκτυπο, στο εσωτερικό της χώρας και όχι μόνο, είχε η απόφαση του αρχηγού της Αφρικανικής φυλής των Ίγκμπο, Αντώνη Σαμαρά, να προχωρήσει στο κλείσιμο του δικτύου της ΕΡΤ.  
Ο μεγάλος ηγέτης, γνωστός και με το όνομα Ουμπ (το οποίο κατέκτησε μετά τις αναρίθμητες νίκες του στη πάλη πάνω σε ελέφαντα), προχώρησε σε μια ακόμα γενναία και μεγάλη μεταρρύθμιση, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος που πιθανόν να επέφερε αυτή.
Όλα συνέβησαν γρήγορα. Ο Αντώνης (ή Ουμπ αν προτιμάτε), έψαχνε τρόπο να κλείσει την καθιερωμένη μαύρη τρύπα στα οικονομικά μας, προκειμένου να πάρουμε την επόμενη δόση και να εξασφαλιστούν μισθοί και συντάξεις, να μη βγούμε από το ευρώ, να μην έρθουν οι κομμουνισταί να μας πάρουν τα σπίτια και να μην κατακτήσουν την Ελλάδα οι εξωγήινοι.

Αφού φυσικά ψαλίδισε μισθούς και συντάξεις, είδε παρά το δεδομένο success story,πως τα νούμερα δε βγαίνουν. Ήταν ήδη πολύ κουρασμένος και δεν είχε πάει ταξίδι αναψυχής εδώ και δυο εβδομάδες. Παρόλ' αυτά κάθισε να δουλέψει άλλα 4 δευτερόλεπτα, προκειμένου να βρει λύση. Και τη βρήκε. Θα έκλεινε την ΕΡΤ.

Η πρώτη σκέψη που του πέρασε από το μυαλό, δεν ήταν το άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ. Αρχικά σκέφτηκε να ξεκινήσει ολική αναδιάρθρωση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν απίστευτα κουραστικό, ακόμα και για ένα κτήνος αντοχής και διαύγειας όπως ο ίδιος. Απεργίες, παράθυρα, διαδηλώσεις, συνδικαλιστές, Τσίπρας και δε συμμαζεύεται... Όσο να πεις, το οριστικό κλείσιμο της ΕΡΤ όπως την ξέρουμε, ήταν πιο βολική για τον ίδιο λύση.

Ας μην ξεχνάμε πως σε λίγες ημέρες θα ξεκινούσαν και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Μεσσηνία. Ντροπή να μην πάει.

Η συνέχεια ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη. Η Ελλάδα όπως γίνεται πάντα και σε όλες τις περιπτώσεις, χωρίστηκε στα δυο. Οι μισοί τάχθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ, οι οποίοι βρέθηκαν στο δρόμο από τη μια μέρα στην άλλη, ενώ οι άλλοι μισοί, χάρηκαν με τις απολύσεις, καθώς ζήλευαν που κάποιοι άλλοι αμείβονταν καλύτερα από τους ίδιους.

Λογικά, όταν όλοι αυτοί αναζητούσαν επαγγελματική αποκατάσταση, πήγαιναν στη συνέντευξη και ρωτούσαν:

"Συγνώμη αλλά σίγουρα-σίγουρα χρειάζεστε υπαλλήλους; Γιατί δε θέλω να είμαι βάρος" ή "γίνεται να αμείβομαι με το μισό μισθό; Ξέρετε, δε θέλω να γίνει κάνα φαλιμέντο στην εταιρεία και μετά να με κατηγορούν ότι ήμουν υψηλόμισθος και συνέβαλα αρνητικά στην κατάληξή της

Φυσικά υπάρχει και η άλλη λογική. Η λογική ότι οι 88 κηπουροί πχ, πήγαν απαρτία με τις τσουγκράνες και τα ψαλίδια τους έξω από τη διοίκηση οικονομικού της ΕΡΤ και είπαν: "ή μας προσλαμβάνετε όλους μαζί ή θα σας κουρέψουμε το γκαζόν"!

Υπήρχαν υπεράριθμοι υπάλληλοι; Φυσικά και υπήρχαν. Υπήρχαν αδικαιολόγητα υψηλές μισθοδοσίες σε κάποιες περιπτώσεις; Και πάλι φυσικά. Και σε ποιο σύμπαν αυτά τα ζητήματα, είναι ζητήματα που θίγουν τους εργαζόμενους και όχι τη διοίκηση; Θα λογοδοτήσει ένας υπογράφων για εξοπλισμούς/προσλήψεις/λίστες/μισθούς/χρεωκοπία ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΑΜΩΧΩΡΑ;

Φούντα σου λέω ρε μαλάκα τι δεν καταλαβαίνεις;


Ανάρτηση από: http://www.ramnousia.com