Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

17 Αυγούστου 1944 - Η ματωμένη μέρα και η αληθινή αριστερά

Του Γιώργου Γκόντζου

Η τιμή στους ήρωες, ο αγώνας ενάντια στους κατακτητές που ήταν και ναζιστές, και σύγχρονες διαστρεβλώσεις.  Διάβαζα, ξανά, αυτές τις μέρες την ιστορική, πράγματι ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής της Κομματικής Οργάνωση Κοκκινιάς του ΚΚΕ, που κυκλοφόρησε το βράδυ, μετά το μπλόκο από τους Γερμανούς, ναζιστές και τους δοσίλογους συνεργάτες τους, στις 17 Αυγούστου 1944.

Πέρα από την πολλαπλή αξία που έχει ένα τέτοιο ντοκουμέντο, υπάρχουν ενδιαφέρουσες επισημάνσεις, για την ακρίβεια λέξεις και φράσεις που, για να είμαστε ειλικρινείς, είναι απούσες στο λεξιλόγιο της σύγχρονης αριστεράς, όλων σχεδόν των τάσεων, ενώ τυχόν χρησιμοποίησή τους σε κατατάσσει, άνευ πολλών σκέψεων, σε κατηγορίες υπόπτου προελεύσεως, σκοτεινών προθέσεων και ποταπών παρεκκλίσεων. Ας διαβάσουμε μερικά σημεία της ανακοίνωσης και ας θυμηθούμε αντίστοιχες αναφορές.
Α) {..} Οι Τούρκοι στο 1821 λέγανε στον Διάκο:Γίνεσαι Τούρκος Διάκο μου; {..}. 
Θα μπορούσε να εκτιμήσει κανείς ότι εδώ έχουμε ένα εθνικιστικό μύθο που επιδιώκει ταυτόχρονα να αναδείξει την αγριότητα του «άλλου»…
Β) {.} Μα τα παλληκάρια μας φτύνανε τους εχθρούς του Έθνους.. {..}
Χωρίς σχόλιο βέβαια...
Γ) {..} Χαρά στο τόπο που βγάζει τέτοια παλικάρια.. {…}.
Μάλλον ο Νίκος Σβορώνος είχε δίκιο που διατύπωνε την άποψη για τον «αντιστασιακό χαρακτήρα του Ελληνισμού»… και κατηγορήθηκε κατά καιρούς για την... ''εθναφυπνιστική θεωρία'' του '', για ''διαφορικό ρατσισμό'', και για ''αθεράπευτη νεκροφιλία του ριζοσπαστικού πατριωτισμού''(μαζί με τον Ρίτσο, τον Ελύτη, τον Θεοδωράκη)
Δ) {..} Ο κλήρος πρέπει να μπή επικεφαλής στο λαό μας όπως ο Μητροπολίτης Κοζάνης, Πύργου,Χαλκίδας κ.λ.π. για να εμποδίσουμε την επιστράτευση και την καταστροφή της φυλής μας.. {…}.
 Θυμηθείτε το προηγούμενο διάστημα ότι η επισήμανση πως μέρος και του ανώτερου κλήρου συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση ή αποσιωπούνταν από ανιστόρητους, ή δεν ήταν κατανοητό(;;;) πως δεν ήταν άλλοθι για τον αντιδραστικό ρόλο Εκκλησιαστικών ηγετών, διαχρονικά, ή ήταν ύποπτη για σύμπλευση με τον... Άνθιμο... 
Ε) {..} ΌΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ{..} Ακριβώς γιατί είχαμε ΚΑΤΟΧΗ από Γερμανούς, που ήταν και ναζιστές 
Τελικά...Ο ηρωϊκός αγώνας του ΚΚΕ, του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ στην ΚΑΤΟΧΗ συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες πατριώτες Έλληνες, που δεν ήταν βέβαια κομμουνιστές όλοι, ακριβώς για τα προτάγματα που έθετε… Κάθε άλλη σύγχρονη «αφήγηση» που προσαρμόζεται σε σημερινές «ανάγκες» αποτελεί, αντικειμενικά, μορφή παραπληροφόρησης αυτού του ανυπέρβλητου αγώνα.. Με όποιο πρόσημο και αν γίνεται στο χώρο της αριστεράς.

Επισήμανση του ΓΕΡΟΜΟΡΙΑ:
Ευχαριστούμε Γιώργο Γκόντζο: 
Να μας τα θυμίζεις ξανά και ξανά και ας δηλώνουν λοβοτομημένοι!!!
Η αληθινή ιστορία αυτή είναι! οι μόνοι που ενοχλούνται και την αποδομούν είναι οι αναθεωρητές τους, οι απόγονοι των Ναζιστών και οι συνεργάτες τους. 
Οι "νεοαριστεροί" γιατί το κάνουν;

Ανάρτηση από: http://geromorias.blogspot.com