Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Το Μαξίμου φωτογραφίζει ΣΥΡΙΖΑ για το Mall

«Στοχοποίηση» του Mall χρεώνει στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το Μαξίμου έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με δηλώσεις του βουλευτή λίγες ημέρες πριν την επίθεση στο εμπορικό κέντρο, ζητώντας μάλιστα την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Για πλαστογραφία και αισχρή προβοκάτσια έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, που με τι σειρά του έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο με το «τι πραγματικά είπε ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος».
«Ο κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, τέσσερις ημέρες πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα. Μετά από αυτό περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα»,αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που καλεί επίσης τον Αλέξη Τσίπρα «να πάρει, επιτέλους, σαφή θέση» και τον κ. Διαμαντόπουλο «να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την ανομία και την τρομοκρατία».
Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση, ο κ. Διαμαντόπουλος ακούγεται να λέει στις 16 Ιανουαρίου, δηλαδή τέσσερις ημέρες πριν από την επίθεση στο Mall τα εξής: «Ανομία είναι το Mall του κ. Λάτση, το οποίο είναι αυθαίρετο (...) Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο, στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο».
«Πρόκειται για πλαστογραφία και αισχρή προβοκάτσια εκ μέρους της ΝΔ η οποία, πέραν των πολιτικών, υπέχει και βαρύτατες ποινικές ευθύνες. Καλούμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς να παρουσιάσουν το σύνολο του επίμαχου βίντεο και όχι το πλαστογραφημένο από τη ΝΔ»,απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτοντας το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα: «Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο, στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο. Εμείς λέμε, ελάτε να μετασχηματίσουμε την οργή σε ένα κίνημα δημιουργικό. Αυτό. Ξεκάθαρα από τον ΣΥΡΙΖΑ».
Και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, σε ανακοίνωσή του για το θέμα, επιτέθηκε νωρίτερα στο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: «Οι μάσκες και οι κουκούλες στην πολιτική μας ζωή ήρθε η ώρα να πέσουν μια για πάντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του από χθες το βράδυ, επειδή ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας τον κάλεσε να συνταχθεί, μαζί με όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, υπέρ της προάσπισης της νομιμότητας. Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το θεωρεί προσβολή!

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί προσβολή να ανήκει σε αυτόν ο κατά τη δήλωσή του «αναρχικός» βουλευτής Καστοριάς Β. Διαμαντόπουλος, ο οποίος, όπως αποκαλύπτεται, τέσσερις μόλις ημέρες πριν την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Mall είχε χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο κτίριο «ανομία» σε συνέντευξη Τύπου. Αλλά και είχε υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση με την πολιτική που ασκεί στέλνει στους πολίτες το μήνυμα «αυτοκτόνα ή πάρε όπλο», απειλώντας μάλιστα τους πάντες ότι «οι μέρες τους είναι μετρημένες»!


Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε η ώρα να επιλέξει: συντάσσεται με τη νομιμότητα ή συγκαλύπτει την ανομία; Ανέχεται την στοχοποίηση ή όχι από βουλευτή του; Δικαιολογεί τη βία, ως αντίδραση ή όχι; Ας αφήσει τις προφάσεις περί ευθιξίας και ας ξεκαθαρίσει τη σχέση του με τις συνιστώσες του. Η πρόταση μομφής εις βάρος του από την ελληνική κοινωνία έχει ήδη υποβληθεί».
  
Φωτογραφία: Μενέλαος Μυρίλλας/ FosPhotos
Ανάρτηση από :  http://tvxs.gr
Ευχαριστώ τον φίλο Θανάση Λ.