Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Πανούκλα και στους δύο οίκους σας!


Του Βάσου Φτωχόπουλου
A plaque o’ both your houses!
They have made worms’ meat of me.
Mercutio
(από το έργο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ)
Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα για το τι θα ψηφίσουμε την Κυριακή. Αναστασιάδης ή Μαλάς σημαίνει καρκίνος ή καρκίνος. Έχουμε υποστεί μία μεγάλη ήττα. Οι εκλογές ανέδειξαν τον πραγματικό εαυτό του λαού μας, αυτού του λαού του 85%, του ελεεινού εμπόρου, φοινικίζοντα λαού που εδώ και χιλιάδες χρόνια ζει εις βάρος των Ελλήνων του 15% που τυγχάνει κιόλας να είναι αυτοί που κάθε φορά καταφέρνουν να σώσουν αυτόν τον τόπο. Τώρα αναμένουμε να δρέψουμε τα αγαθά του προχθεσινού εκλογικού αποτελέσματος. Τώρα τα μνημόνια, οι απειλές των Τούρκων, οι πιέσεις των Ευρωπαίων και η καλή θέληση των Κυπρίων κρετίνων που καθοδηγούν αυτόν τον λαό, θα κουρελιάσουν σταδιακώς την αξιοπρέπειά μας, την εθνική συνείδησή μας και πρωτίστως θα μας οδηγήσουν στην οικονομική εξαθλίωση, ώστε δικαιολογημένα πια το πόπολο να θέλει να τα δώσει όλα και στους Τούρκους και στους τραπεζίτες, μόνο και μόνο για να μη χάσει το γεμάτο με σκουπίδια ψυγείο του.


Το 75% που ψήφισαν Αναστασιάδη και Μαλά έχουν την εντύπωση πως το αγγούρι που μας έρχεται δεν αφορά τον δικό τους κώλο. Νομίζουν πως οι τρόικες με τα μνημόνιά τους είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα που προσπαθούν με μεγάλη αγωνία να σώσουν τους λαούς του κόσμου. Νομίζουν πως όσο πιο κάτω κατεβάζει κανείς το βρακί, τόσο πιο πάνω ανεβαίνει η πιθανότητα ο εχθρός να μη σου το κάνει το κακό. Το 75% ας ζει με τις ψευδαισθήσεις του. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει το 75%, μας ενδιαφέρει αυτό το 25% που επέλεξε συνειδητά, χωρίς καιροσκοπισμούς και ιδιοτέλειες να στηρίξει τον Γιώργο Λιλλήκα, με γνώμονα όχι μόνο το Κυπριακό, αλλά και την ελπίδα για μια νέα αρχή στα πολιτικά δρώμενα του νησιού.
Έφτασε η ώρα να τελειώνουμε κι εμείς με τις ψευδαισθήσεις μας και με τις εθελοτυφλίες μας. Τώρα θα ιδρώσουμε πολύ για να σωθούμε. Το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει σαφέστατα πως ο κυπριακός Ελληνισμός επέλεξε τη συνθηκολόγηση. ΤΟ ΔΗΣΑΚΕΛ θριάμβευσε. Το ΔΗΚΟ μπορεί ξανά να καυχιέται πως σε αυτό ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη και θα έχει δίκαιο, εφόσον αυτό το κόμμα έπαιξε ξανά τον πιο βρώμικο ρόλο. Όπως έβγαλε το ΑΚΕΛ στην εξουσία το2008, έτσι τώρα θα βγάλει πάλι εις βάρος του λαϊκού αντικατοχικού κινήματος τον ανανιστή Αναστασιάδη. Μα δεν είναι μόνο το ΔΗΚΟ του Κάρογιαν που φταίει που αύριο θα μας κυβερνά το τρίτο ράιχ του Βερολίνου, αλλά και το ΔΗΚΟ του Τάσσου Παπαδόπουλου, όχι μόνο διότι πολλοί υπουργοί, φίλοι και συνεργάτες του ταυτίστηκαν με τους κυπροναζί (Πασιαρδής, Μιχαηλίδης, Πάλμας κτλ.), αλλά επειδή και το άλλο ΔΗΚΟ (Παπαδόπουλος, Κολοκασίδης κτλ.) με το στανιό τους υποστήριξαν τον Λιλλήκα, αν δηλαδή τον ψήφισαν τελικά. Μαζί με το ΔΗΚΟ συντάχθηκε και η ηγεσία του ΕΥΡΩΚΟ. Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, ως παράρτημα των άλλων κομμάτων, επέλεξαν τη λογική της κατά συνειδήσεως ψήφου, ωσάν και υπάρχει η ασυνείδητη ψήφος. Ο λεγόμενος ενδιάμεσος χώρος, το κέντρο ή οπωσδήποτε αλλιώς θέλετε πέστε τον χώρο που βρίσκεται έξω από το ΔΗΣΑΚΕΛ, τα έκανε πάνω του και πάνω μας, οδηγώντας μας στην αφάνεια και στο περιθώριο. Τώρα θα κυβερνούν οι ΝΑΖΙ με τους ΚΟΚΚΙΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ αντιπολίτευση και τα αλλά κόμματα, ΔΗΚΟ, ΕΥΡΩΚΟ και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, θα αυτοδιαλύονται ή θα φυτοζωούν μέσα στο μαζικό φασιστοειδές κίνημα του Νίκου Αναστασιάδη. Η ΕΔΕΚ στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει τη μικρότερη ευθύνη. Παρότι υποστήριξε τον Λιλλήκα τουλάχιστον με το ζόρι, στην προεκλογική εκστρατεία στάθηκε έντιμα υπέρ της υποψηφιότητάς του και πάλεψε με τα πενιχρά της μέσα για την επικράτησή του. Δεν γνωρίζουμε τι θα κάνει η ΕΔΕΚ στον δεύτερο γύρο ούτε τι θα απομείνει από την ΕΔΕΚ μετά από τον δεύτερο γύρο. Γνωρίζουμε μόνο πως τώρα η Κύπρος, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής, θα είναι χωρίς ουσιαστική κομματική αντιπολίτευση.
Τα κόμματα δεν πείθουν πια κανέναν σκεπτόμενο άνθρωπο. Πείθουν τα αρνιά και όλους αυτούς που έχουν ως γνώμονα σε κάθε πράξη τους το ιδιωτικό τους συμφέρον. Τώρα είναι η ώρα της δικιάς μας αυτοκριτικής. Έφτασε η ώρα αυτό το λίγο ποσοστό, όχι ακριβώς το 25% που πήρε ο Λιλλήκας, αλλά έστω το μισό απ’ αυτό, δηλαδή το 15% του κυπριακού Ελληνισμού, να θέσει τις βάσεις για ένα άλλο όραμα γι’ αυτόν τον τόπο. Αυτό το 15% ας αποτελέσει τον πόλο για ένα νέο εθνικό, δημοκρατικό, αντικατοχικό, απελευθερωτικό κίνημα, ενάντια στα εύηχα αλλά αποπροσανατολιστικά συνθήματα περί εκσυγχρονισμού, ανάπτυξης και εξυγίανσης της δημόσιας ζωής. Το κίνημα αυτό θα πρέπει να πάει κόντρα σε όλα αυτά τα συνθήματα, είδαμε τι έφεραν στην Ελλάδα μας αυτές οι λογικές. Έφεραν πιο κοντά και την Ελλάδα και την Κύπρο στην υποδούλωσή μας και στους Τούρκους και στους Ευρωπαίους. Εμείς θέλουμε έναν ΕΛΛΗΝΙΚΟ τρόπο βίου και πολιτείας, θέλουμε ως Έλληνες να αποφύγουμε την κρίση και ως Έλληνες να παραμείνουμε στον τόπο μας ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και ΩΡΑΙΟΙ. Όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα και λόγια των πολιτικών και των πολιτικάντηδων. Θέλουμε ένα κίνημα που θα στηριχτεί στις ελληνικές μας παραδόσεις και στην ελληνική μας ιδιομορφία. Θέλουμε ένα κίνημα που δεν θα μας αναγκάζει συνεχώς να παζαρεύουμε την ελευθερία μας για ένα πιάτο φαΐ, ένα κίνημα που δεν θα μας θέτει ψευδοδιλλήματα τύπου το τουρκικό φέσι ή την παπική τιάρα. Ως Έλληνες θέλουμε την απελευθέρωση όλων των κατεχόμενων εδαφών μας και αυτό δεν μπορεί να γίνει πια με τις Ζυριχικές λογικές των δύο ελληνικών κρατών. Είναι καιρός να το πάρουμε απόφαση πως η ενοποίηση του ελληνικού χώρου πρέπει να αρχίσει με την ενοποίηση των ενόπλων δυνάμεων Κύπρου και Ελλάδας. Πόλεμος στη Θράκη σημαίνει πόλεμος και στην Κύπρο, πόλεμος στα Ιωάννινα σημαίνει πόλεμος και στην Κύπρο. Δεν μπορούμε να ζητάμε από την Ελλάδα να πολεμήσει για μας, όταν εμείς δεν είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε για όλον τον Ελληνισμό. Η οικονομική ενοποίηση και οι κοινές οικονομικές επιλογές και πολιτικές θα ανοίξουν δρόμους για μια άλλη οικονομία, μια εθνική οικονομία που θα στηρίζεται στις ανάγκες μας και όχι στις ανάγκες των ξένων και ντόπιων τραπεζιτών. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε δική μας δυνατή οικονομία. Να τρεφόμαστε και να ντυνόμαστε μόνο με ελληνικά προϊόντα και επιτέλους να παράξουμε δικά μας προϊόντα. Είναι αδιανόητο τα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού να λειτουργούν μόνο αυτόνομα και να μην υπάρχουν οι κοινές συνισταμένες, ειδικά στα εθνικά και θρησκευτικά ζητήματα. Δεν χρειαζόμαστε καμιά μεταμοντέρνα μεταρρύθμιση στην παιδεία. Χρειαζόμαστε ελληνική παιδεία τελεία και παύλα. Είναι καιρός να μιλήσουμε ουσιαστικά και για τις βάσεις των Άγγλων. Δεν νοείται «ανεξάρτητο» νησί και να εκχωρεί εθνική κυριαρχία στους Άγγλους. Πρέπει επιτέλους να φύγουν οι βάσεις χτες.
Τώρα έφτασε ο καιρός οι πολίτες με τρόπους διάφανους και δημοκρατικούς να αρχίσουν τις συζητήσεις για ένα κίνημα αντίστασης κατά του κομματικού κατεστημένου του ΔΗΣΑΚΕΛ και των χαραμοφάηδων του ΔΗΚΟ και των άλλων κεντρώων χώρων. Οι πολίτες πρέπει να μιλήσουν ανεξαρτήτως του τι θα κάνει ο Γιώργος Λιλλήκας μετά από το αποτέλεσμα της Κυριακής. Η ΕΛΛΑΔΑ και η ΚΥΠΡΟΣ κινδυνεύουν με σοβαρές απώλειες της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε αντίσταση. Όλα φαντάζουν μαύρα, όλα δείχνουν πως οι εθνικές φωνές έχουν υποστεί άλλη μία ήττα. Κούνια που μας κούναγε. Αυτό το έθνος και ειδικά αυτό το κομμάτι του έθνους, η Κύπρος, μέσα από το πουθενά ξεπετάει τους Αυξεντίου, τους Παλληκαρίδηδες και τους Σολωμού, εκεί που δεν υπάρχει ελπίς, άγγελοι εκ των πεντακάθαρων ελληνικών ουρανών ξεπετάγονται και για λίγο μας δίνουν το κουράγιο να ανατρέψουμε το χάος και να δοξάσουμε την οικουμένη. Η νίκη τους θα είναι και ο τάφος τους. Οι γάροι αυτό το 3-4% του αντιστασιακού μας λαού το έκαναν, άιντε να μην πω 25%, λέω μόνο 15%. Τους ευχαριστούμε, το είπε πριν πολλά χρόνια και ο Βασίλης Μιχαηλίδης:
Το ‘νιν αντάν να τρώ’ την γην τρώει την γην θαρκέται,
μα πάντα τζιείνον τρώεται τζιαι τζιείνον καταλυέται.
Αν δεν πιστεύετε τον Μιχαηλίδη, διαβάστε τι λέει ο γιός του, ο Κώστας Μόντης:
Χρόνια σκλαβκιές ατέλειωτες, τον πάτσον τζιαι τον κλώτσον τους,
εμείς τζιαμαί, ελιές τζιαι τερατσιές πάνω στον ρότσον τους.
Και αν δεν πιστεύετε ούτε τον Μιχαηλίδη ούτε τον Μόντη, δείτε τι λέει ο εγγονός του Μιχαηλίδη, ο Μιχάλης Πασιαρδής:
Η γη πάντα εν το κράτημαν, στη γη να κρατηθούμεν
τζι ό,τι τζι αν λάχει να μας πουν, εμείς τούτο να πούμεν:
πως σίλια γρόνια να θκιαβούν, όσοι τζιαιροί τζι αν πάσιν,
η Τζιύπρου εν για λλόου μας π’ Ακάμαν ως Καρπάσιν.
Με αυτά τα δεδομένα εμείς πάμε την Κυριακή στις κάλπες με το σαιξπηρικό «Πανούκλα και στους δύο οίκους σας». Λέμε ΟΧΙ στους προδότες της δεξιάς λέμε ΟΧΙ και στους προδότες της αριστεράς. Καλούμε, τέλος, όλους όσους ψήφισαν Λιλλήκα ή εναντιώθηκαν στο ψευτοδίλημμα Αναστασιάδης ή Μαλάς να είναι έτοιμοι για τις οδομαχίες. Το ξεπούλημα στους Τούρκους και στους Γερμανούς δεν θα περάσει….. ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ…
Βάσος Φτωχόπουλλος
Ένωσις τζι ας γινεί το γαίμαν σας αυλάτζιιν
 
Ανάρτηση από: http://vasosftohopoullos.wordpress.com