Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ρουτίνα... "ελπίζω μια μέρα, να καταφέρω να βγάζω 700 ευρώ"...

Του Πιτσιρίκου


Υπερψηφίστηκε χτες από τη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ενώ οι Έλληνες έκαναν βόλτες στη λιακάδα, αποδεικνύοντας περίτρανα την ωριμότητά τους και την πεποίθησή τους πως όσα συμβαίνουν μέσα στη Βουλή δεν τους αφορούν καθόλου.
Ανάμεσα στα άλλα πολύ θετικά μέτρα, προβλέπεται μισθός που δεν θα ξεπερνάει τα 490 ευρώ, ενώ για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών οι αποδοχές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ. Τα 490 ευρώ θα είναι για τους τυχερούς,αφού, αν προσέξει κάποιος τη διατύπωση της νομοτεχνικής προσθήκης του Γιάννη Στουρνάρα, θα διαπιστώσει πως ο μισθός μπορεί να είναι και μικρότερος.

Θεωρητικά, ο νέος κατώτατος μισθός γίνεται κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας – λες κι όλα τα υπόλοιπα είναι σύμφωνα με τον Νόμο –, και υποτίθεται ότι αφορά ανέργους, αλλά, με 27% ανεργία, σύντομα θα γίνει αντιληπτό πως αφορά τους πάντες• εκτός, βέβαια, από αυτούς που τον ψήφισαν και αυτούς που θα ουρλιάζουν στα ΜΜΕ πως είναι θετικό και αναγκαίο μέτρο. 
Πριν από δυο μήνες, o Αντώνης Σαμαράς είχε δεσμευτεί προσωπικά πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέα μείωση του κατώτατου μισθού αλλά το ξανασκέφτηκε ο άνθρωπος –και καλά έκανε-, αφού, άλλωστε, ο ίδιος είναι εντελώς διακοσμητικός και τις αποφάσεις τις παίρνει η Τρόικα, και τις πλασάρουν μετά στο πόπολο οι Πρετεντέρηδες και κάτι λουλούδες της Συγγρού.

Μαζί με τον μισθό κάτω από 490 ευρώ, προβλέπεται και μείωση των εργοδοτικών εισφορών –ως μέτρο ανάσχεσης τα ανεργίας-, οπότε είναι σίγουρο πως στο επόμενο νομοσχέδιο θα προβλέπεται πως ο εργαζόμενος πρέπει να κάνει και πίπες.
Δεν πειράζει, πάντως, αφού αυτό που έχει σημασία είναι να παραμείνουμε στο ευρώ, έστω κι αν στο τέλος δεν θα πληρώνεται κανείς.

Τα 490 ευρώ θα δίνονται στους εργαζόμενους σε χαρτονόμισμα των 500 ευρώ και αυτοί θα δίνουν ρέστα 10 ευρώ, για να κινείται το χρήμα και να ανέβει η αγορά.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι θα έχουν συνέχεια τον φόβο μην τους επιτεθεί κάποιος και τους κλέψει το 500άρικο, και αυτό θα τους κάνει να νομίζουν πως είναι καλοπληρωμένοι και προνομιούχοι.

Επίσης, είναι σημαντικό πως η γενιά των 700 ευρώ –για την οποία τόσος θόρυβος έγινε πριν λίγα χρόνια- μοιάζει πια με γενιά εφοπλιστών μπροστά στη σημερινή, και ακούς νέους ανθρώπους να λένε «ελπίζω μια μέρα να καταφέρω να βγάζω 700 ευρώ».

Έχει και τα καλά του το Μνημόνιο. 
Με κάνει να αισθάνομαι πλούσιος. Κροίσος.

Ανάρτηση από: http://pitsirikos.net