Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Κινδυνεύουν τα νοσοκομεία από τους άστεγους

Του πιτσιρίκου

Αρκετοί άστεγοι της Θεσσαλονίκης -και όχι μόνο- βρίσκουν τα βράδια καταφύγιο στα δημόσια νοσοκομεία, για να μην κρυώνουν και να αισθάνονται ασφαλείς. Οι άστεγοι ζητούν να επιστρέψουν τα ράντσα στους διαδρόμους των νοσοκομείων, ώστε να μπορούν να κόβουν άνετα έναν υπνάκο.    

Κάποιοι άστεγοι πάνε και φιλάνε τους ασθενείς στο στόμα, με την ελπίδα να αρπάξουν τίποτα μικρόβια και να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο, ώστε να μην χρειάζεται να κοιμούνται στα πατώματα και στις καρέκλες.  

Δεν είναι λίγοι και οι άστεγοι που κουβαλάνε αρρώστιες και προσπαθούν να κολλήσουν τους ασθενείς, ώστε να τα τινάξουν, να αδειάσουν το κρεβάτι και να ξαπλάρουν αυτοί.  

Οι γιατροί και το προσωπικό των νοσοκομείων φέρονται καλά στους άστεγους, αφενός επειδή φοβούνται πως μπορεί να τους μαχαιρώσουν για να τους πάρουν το πορτοφόλι, και αφετέρου επειδή τους θέλουν για πειραματόζωα και εμπόριο οργάνων. 
Οι άστεγοι ορμάνε και τρώνε το φαγητό του νοσοκομείου, και, αν δεν πέσει ξερός κάποιος άστεγος μετά το φαγητό, οι νοσοκόμες δίνουν το φαγητό στους ασθενείς.  

Το εντυπωσιακό είναι πως οι άστεγοι που κοιμούνται στα δημόσια νοσοκομεία είναι όλοι Έλληνες, οπότε καταλαβαίνουμε πως δεν μας έφταναν οι βρομιάρηδες οι μετανάστες που κατέστρεψαν τα νοσοκομεία μας και έριξαν έξω το σύστημα Υγείας αλλά τώρα έχουμε και πεινάλες Έλληνες που ζούσαν τόσα χρόνια πάνω από τις δυνατότητές τους και σήμερα θέλουν να ζήσουν πάλι εις βάρος μας.  

Ανησυχία για τις διανυκτερεύσεις των άστεγων στα δημόσια νοσοκομεία εκδήλωσαν οι ξενοδόχοι και οι εστιάτορες που φοβούνται πως μπορεί χιλιάδες ξένοι τουρίστες να μιμηθούν τους Έλληνες άστεγους και να πηγαίνουν στα νοσοκομεία, να την κάνουν ταράτσα και μετά να πέφτουν για ύπνο στους διαδρόμους, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ο ελληνικός τουρισμός.  

Ξενοδόχοι και εστιάτορες ζητούν να κλείσουν τα δημόσια νοσοκομεία τους καλοκαιρινούς μήνες –και να φυλάσσονται από άνδρες των ΜΑΤ-, ώστε να μην κινδυνεύσει ο τουρισμός και χαθεί το πρωτογενές πλεόνασμα.

Ανάρτηση από: http://pitsirikos.net