Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ανθρωπισμός α λα (αριστερά) ελληνικά

Μιας πιάνει η βρώμα όταν ανοίγουμε τα πακέτα με το φαγητό.... Όλο και περισσότερα παιδιά αρρωσταίνουν... Κόσμος φεύγει για τα νοσοκομεία από δηλητηριάσεις... Κοίτα, δεν ήρθαμε εδώ επειδή έχει ωραία κουζίνα. Ξεφύγαμε απ’ τους Ταλιμπάν και θέλουμε να πάμε κάπου να ζήσουμε ήρεμα. Σαν άνθρωποι.
Αυτά και άλλα λέει η Marzia Kamali, 15 χρονών πρόσφυγας / μετανάστρια απ’ το Αφγανιστάν. Που η γεωγραφία την ανάγκασε, μαζί με την οικογένειά της, να είναι υποχρεωμένη να περάσει απ’ την ελληνική επικράτεια. Και να 'ναι, τώρα, παγιδευμένη στον "καταυλισμό" του Ελληνικού.
Η 15χρονη αφγανή έχει μάθει ήδη όσα δεν θα μάθουν οι περισσότεροι έλληνες ακόμα κι αν ζήσουν όχι μία αλλά δέκα ζωές. Η φαιορόζ κυβέρνηση, με την σύμφωνη γνώμη ολόκληρου του καθεστωτικού φάσματος, έχει δώσει την αρμοδιότητα της "ζεστής φιλοξενίας" των λίγο πάνω από 50 χιλιάδες προσφύγων / μεταναστών στον φασίστα ψεκασμένο υπουργό. Και ο ελληνικός στρατός ξεφορτώνει τα "ληγμένα" του στα στομάχια των αιχμάλωτων.

Η 19χρονη Sweeta Yousafzai, επίσης απ’ το Αφγανιστάν, που έκανε την διαδρομή προς τον ευρωπαϊκό παράδεισο με τις δύο αδελφές της, συμπληρώνει: Κάθε φορά που διαμαρτυρόμαστε για το φαγητό μας λένε αν δεν μας αρέσει να πάμε να αγοράσουμε... Και ότι δεν μας κάλεσαν να έρθουμε στην Ελλάδα.
Αλλά δεν είναι αρκετές η νηστεία, οι δηλητηριάσεις, οι αρρώστιες. Δεν περισσεύουν κρεβάτια (γι’ αυτούς), δεν περισσεύουν σεντόνια… Και τώρα που τα θερμόμετρα βαράνε 40άρια, απλά θα αφεθούν να βράζουν.
Πως είπατε; "Δεν είναι φασίστες" αυτοί της φαιορόζ κυβέρνησης και οι κολαούζοι τους; Τι είναι;


Ανάρτηση από: http://www.sarajevomag.gr