Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Όσοι χαρίζετε το "ΟΧΙ" των βρετανών στην ακροδεξιά της προσφέρετε μεγάλη υπηρεσία!

Του Βασίλη Πολυχρόνη

Συνεχίστε να ταυτίζετε την ψήφο ενός λαού αποκλειστικά με την ακροδεξιά και τη ξενοφοβία, συνεχίστε να χρεώνετε τη βούληση του εργάτη του Μάντσεστερ, του άνεργου του Λίβερπουλ και του αγρότη της Ουαλίας στην πειθώ του λόγου του Φάραντζ, του Τζόνσον και των άλλων ακροδεξιών απολειφαδιών και… όταν θα έρθει η ώρα να πάτε να ζητήσετε ψήφο για προοδευτική αλλαγή σε Ελλάδα και Ευρώπη θα σας δώσει… από τα 3 το πιο μακρύ!
Αλήθεια - μιας και διάβασα και κάτι για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις ή στα δίδακτρα των φοιτητών στην περίπτωση του Brexit - για ενημερώστε με τον… αδαή, όταν πριν 2 χρόνια ο Κάμερον διπλασίαζε τα δίδακτρα που ανήκε η Μ.Βρετανία? Όταν ο Κάμερον έβαζε πολλαπλά εμπόδια για τους μετανάστες που ήθελαν να εργαστούν στη χώρα του που ανήκε η Μ.Βρετανία? Όταν έκανε τους Πολωνούς (με τη σύμφωνη γνώμη της πολωνικής κυβέρνησης) σκλάβους με τη νομοθεσία που θέσπισε που βρισκόταν η Μ.Βρετανία? Όταν ο… φιλοευρωπαϊστής Κάμερον απαιτούσε (και πετύχαινε) στο Συμβούλιο Κορυφής την αναθεώρηση επί τα χείρω της Κ.Α.Π. η Μ.Βρετανία σε ποιον συνασπισμό ανήκε? Όταν επέβαλλε όλα αυτά ο… φιλοευρωπαϊστής Κάμερον, η… γιαλαντζί αριστερά των Εργατικών τι έκανε? Που βρισκότων ο Μίλιμπαντ, τι έκανε ο Κόρμπιν?

Αντί να στρουθοκαμηλίζετε και να επιστρατεύετε την εύκολη λύση της ταμπέλας σε ότι δεν σας βολεύει, καλό θα είναι να κοιτάξετε τη σκοπιμότητα ύπαρξης μιας τέτοιας Ευρώπης. Μιας Ευρώπης που οχυρώνεται πίσω από την ξενοφοβία, μιας Ευρώπης που καταργεί εργατικές κατακτήσεις εκατονταετιών, μιας Ευρώπης που μετέτρεψε τα αγαθά της παιδείας, της υγείας και του πολιτισμού σε εμπόρευμα, μιας Ευρώπης όπου πια το κοινωνικό κράτος υπάρχει μόνο στα λεξικά ως έννοια… εξαφανισμένη!
Αυτή η Ευρώπη γιγαντώνει την ακροδεξιά, αυτή η Ευρώπη στέλνει τους λαούς της στον κοινωνικό Καιάδα, αυτή η Ευρώπη δεν έχει λόγο ύπαρξης! Αυτή η Ευρώπη κατεδαφίζεται και στη θέση της φτιάχνεται μια άλλη, πραγματική Ευρώπη των λαών της, της συνεργασίας μεταξύ τους και της ευημερίας προς όφελος τους!


Ανάρτηση από: Βασιλης Πολυχρονης