Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

«Θα το κάνουμε μαζί και θα μοιράσουμε την αμοιβή 50-50...»: Καλοπληρωμένος αριστερός «τοίχος της σιωπής» υπέρ των Ουκρανών ναζί

Του Ανδρέα Ζαφείρη

Για μας το θέμα που θίγουμε παρακάτω δεν είναι προσωπικό, ούτε φυσικά σκανδαλοθηρικό αλλά βαθύτατα πολιτικό που αποκαλύπτει απαράδεκτες μεθοδεύσεις και πρακτικές.      
Μάρτιος 2015: ο Ματθαίος Τσιμιτάκης, δημοσιογράφος στην Αυγή τότε και μέλος της στενής επικοινωνιακής ομάδας του Α. Τσίπρα, λαμβάνει ένα mail από το Γιάννη Καρρά, καθηγητή πανεπιστημίου και συνεργάτη στο ίδρυμα Open Society που ανήκει στον Τζορτζ Σόρος. Θέμα: η συγγραφή μιας έκθεσης για τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Το mail γράφει:
«Θα το κάνουμε μαζί και θα μοιράσουμε την αμοιβή 50-50, αλλά πρέπει να μου πεις πώς να χειριστώ το φορολογικό κομμάτι. Αν έχω καταλάβει καλά, θέλεις το συμβόλαιο να είναι μόνο στο όνομά μου, σωστά; Θέλεις όμως το όνομά σου να εμφανίζεται στην έκθεση ή όχι; Απάντησέ μου σε όλα αυτά…Γενικά μην πεις ότι το κάνεις για λογαριασμό του Open Society. Κάτι τέτοιο θα έκλεινε πόρτες. Υπάρχει μεγάλη δυσπιστία για το ίδρυμα στην Ελλάδα, κυρίως εξαιτίας της δράσης του σε ό,τι αφορά την πρώην Γιουγκοσλαβία».  

Το κείμενο συνεχίζει με οδηγίες σχετικά με την έκθεση, ενώ έχει αναφορές σε δημοσιογράφους, ΜΜΕ, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, think τank, κόμματα, εκκλησιαστικούς παράγοντες, στρατιωτικούς κ.α.
Το mail αποτελεί μέρος δεκάδων χιλιάδων ευαίσθητων εγγράφων που έφερε στην επιφάνεια μία αμερικανική ομάδα χάκερ ακτιβιστών που ονομάζονται DCLeaks. Ο ίδιος ο Ματθαίος Τσιμιτσάκης δεν αρνείται το γεγονός και το δικαιολογεί.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το απόσπασμα για τα ελληνικά ΜΜΕ.
«Media: Εδώ είναι το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών (πρέπει να σκεφτούμε πώς να χωρίσουμε τη δουλειά). Πρέπει να δώσουμε ένα “ποιος είναι ποιος” με πληροφορίες για τουλάχιστον 6 εφημερίδες, 10 οπτικοακουστικά μέσα (τηλεόραση και ραδιόφωνο) και 6 διαδικτυακές σελίδες. …Ακολουθούν κάποιες προτάσεις για εφημερίδες: “Καθημερινή”, “Αυγή”, “Τα Νέα”, “Βήμα”, “Εφημερίδα Συντακτών”, “Ελευθεροτυπία”, “Πρώτο Θέμα”, “Ριζοσπάστης” (;) …Όσον αφορά την τηλεόραση, μπορούμε απλά να κάνουμε τα βασικά κανάλια. Τι λες για αριστερά blogs; Και για εμπορικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς; Νομίζω ότι πρέπει να καλύψουμε την Αριστερά στα FM. ΣΚΑΪ. Τι άλλο; Κάτι από τους εθνικιστές ή την Ακροδεξιά; Η επιλογή μου θα ήταν το “Άρδην” (ήδη το κοιτάζω), που τουλάχιστον επιδιώκει να είναι σοβαρό. Το “Patria” είναι ακόμα πιο ανούσιο. Θα ασχοληθώ με τις θρησκευτικές ιστοσελίδες στο θρησκευτικό και πολιτιστικό παράρτημα.»
Την ίδια στιγμή που στην Ουκρανία προχωρούσε ένα ναζιστικό πραξικόπημα ΝΑΤΟικής έμπνευσης, με 70.000 νεκρούς και 1, 5 εκατομμύρια πρόσφυγές, με σφαγές (ακόμη και Ελλήνων), με στρατόπεδα συγκέντρωσης, ομαδικές εκτελέσεις και αποκεφαλισμούς, στην Ελλάδα, το Open Society, χρηματοδοτούσε τη προσπάθεια αποσιώπησης της φασιστικής φρίκης. Μιας φρίκης που ακόμη συνεχίζεται. Όπως συνεχίζεται και το «Τοίχος της Σιωπής» που χτίστηκε τότε. Με αυτουργούς και συνυπεύθυνους.  
Υ.Γ: Εντύπωση προκαλεί η μέχρι τώρα σιωπή από την πλευρά του Μαξίμου και του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες που τους συνδέουν με το Ματθαίο Τσιμιτάκη. Δεν θα υπάρξει τελικά τοποθέτηση;
                
Ανάρτηση από: http://www.iskra.gr