Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

2035 ώρες κακοπληρωμένης εργασίας

Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι στην κορυφή των ευρωπαϊκών κρατών, με τον μέσο Έλληνα να δουλεύει 2.035 ώρες τον χρόνο.
 Κακοπληρωμένες ώρες, με εκβιασμούς λόγω της υψηλής ανεργίας... - και εδω στην κορυφή της Ε.Ε. - με τους πιο υψηλούς φόρους - και εδώ κορυφή στην Ε.Ε. - με τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά επίσης πολύ υψηλές, με διαλυμένο κοινωνικό κράτος, με τον πολίτη στο στόχαστρο χωρίς καμιά προστασία.
 Με τους νέους επιστήμονες να έχουν φύγει στο εξωτερικό - άλλη μία κορυφή -
 Ελλάδα 2019, μια χώρα που άφησε πίσω τα μνημόνια, αλλά και την
ανεξαρτησία της - όση της είχε απομείνει - την αξιοπρέπειά της, τη λογική, τη συνοχή της, την διάθεση για δημιουργία για πρόοδο. Μια χώρα που βουλιάζει μέσα στα αδιέξοδα, το μίσος, τον ρατσισμό, το χρέος, την απελπισία.
 Μια χώρα που οι Πολίτες της εμπιστεύθηκαν την τύχη τους και την τύχη της χώρας σε αυτούς που θα αποφάσιζαν για αυτούς, χωρίς αυτούς. 

 Πολίτες που ανέθεσαν τα πάντα σε άλλους, άλλοτε σε δοτούς από το εξωτερικό "αρίστους", άλλοτε σε θεόσταλτους από τις "ηγέτες", άλλοτε σε "επαναστάτες" που ερωτεύθηκαν τελικά τη καρέκλα, αλλά που ποτέ δεν πίστεψαν ότι όλους αυτούς δεν τους χρειάζονται.
 Πολίτες που πρέπει έστω και τώρα να αντιδράσουν στο καθημερινό ευτελισμό, μετατρέποντας την οργή τους σε απόφαση να σταματήσουν την ανάθεση και να πάρουν τη τύχη τους στα χέρια τους.
 Μόνο η πίστη, ότι η συμμετοχή, και οι διαδικασίες της Άμεσης Δημοκρατίας, η γνώση και το πάθος για το διάλογο και την πρόοδο είναι η απάντηση.
 Ποτέ δεν είναι αργά.

Α. Στ.


Ανάρτηση από: https://kinisienergoipolites.blogspot.com