Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Κατά τα άλλα εορτάσανε...

Του Αχιλλέα Ομήρου


ΕΜΕΝΑ πάντως με καθησύχασε – μέχρι τα τρίσβαθα της ψυχής και του μυαλού μου με συγκίνησε – η δήλωση του πρωθυπουργού μας μετά την τελευταία Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (22-3-19) : «Το δίλημμα είναι σαφές. Η Ελλάδα, για άλλη μια φορά, είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας και δεν θα βρεθεί στη λάθος πλευρά.» [Το δίλημμα σε σχέση τι πρέπει να ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές].

Ο κ. Τσίπρας με καταπλήσσει κάθε φορά που ανοίγει τα στόμα του για να μας εξηγήσει επί τέλους την Ιστορία και τις πλευρές της, με λίγα λόγια τις «νομοτέλειες», όλα όσα δεν ξέρουμε, δεν μας απασχόλησαν ή δεν τα καταλάβαμε ως λαός και Έθνος αν όχι από το 1821, τουλάχιστον από το 1940 και μετά. Ώστε για μια φορά δεν βρισκόμαστε στην λάθος πλευρά, αλλά σε αυτή την σωστή, της Ιστορίας!!! Η σωστή πλευρά από ό,τι εγώ τουλάχιστον καταλαβαίνω είναι ότι ανήκουμε και θα ανήκουμε στην Δύση – εκεί που σωστά άρα αποφάσισαν όλες οι μεταπολεμικές και μετεμφυλιακές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβάνεται και η Χούντα για μας επανέφερε στα «συγκαλά» μας μόλις ακούστηκαν κάποια συνθήματα που θα μας έβαζαν σε μεγάλο εθνικό και κοινωνικό κίνδυνο. Βέβαια ο λαός συνέχισε να απαιτεί κάποιες φορές να περάσουμε στην άλλη πλευρά της Ιστορίας: θα θυμάστε εκείνα τα κατάπτυστα συνθήματα: «Έξω οι Αμερικάνοι», «Έξω από το ΝΑΤΟ», «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», «Εθνική Ανεξαρτησία» κλπ.κλπ. Συνθήματα | Αιτήματα ενός «παραπλανημένου» λαού – με ευθύνη ενός μεγάλου μέρους του φθαρμένου και αναξιόπιστου παλιού πολιτικού συστήματος. 

Ευτυχώς γλυτώσαμε ιδίως χάρη στην σοφή καθοδήγηση του χαρισματικού νέου ηγέτη μας (την «χαρισματική» στόφα του την παραδέχτηκε και μάλιστα δημόσια και ο μη χαρισματικός πρώην πρωθυπουργός κ. ΓΑΠ, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, νυν του ΚΙΔΟΣΟ και μην ξεχνάμε και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς). Και φροντίζει αγωνιζόμενος αυτός πρώτα από όλους, να μας εξασφαλίζει σταθερή και μόνιμη θέση σε αυτή την πλευρά της Ιστορίας. Δίπλα σε όλους του Διεθνείς Πολιτικούς, Οικονομικούς, Χρηματοπιστωτικούς Οργανισμούς του επίσης Διεθνούς Ιμπεριαλισμού. Γι αυτό άλλωστε κι εμείς – από την σωστή θέση της Ιστορίας πάντοτε – σφίγγουμε τα χέρια και γελάμε με την καρδιά μας μετά την υπογραφή συμφωνιών που σταθεροποιούν αυτή την θέση μας, δίπλα σε εκπροσώπους του γνωστού δημοκράτη Ντ Τράμπ, του επίσης γνωστού αντιιμπεριαλιστή Νετανιάχου και του επίσης γνωστότατου προέδρου της Κύπρου κ. Ν. Αναστασιάδη γνωστού από τον αγώνα του να ψηφιστεί το σχέδιο ΑΝΑΝ. 

Κατά τα άλλα εορτάσανε όλοι αυτοί και χαρήκανε για τον ξεσηκωμό, την Επανάσταση του 1821. Τσούγκρισαν δε τα ποτήρια τους ενθυμούμενοι ότι και τότε με ευθύνη οι «ηγέτες» του Αγώνα, παρέδωσαν το Ψήφισμα της Υποτέλειας προς τον θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας!!

Ανάρτηση από: http://geromorias.blogspot.com