Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Ακόμα ένας θρίαμβος για τους Έλληνες

Του πιτσιρίκου


Η Νέα Δημοκρατία πέτυχε μεγάλη νίκη στις εθνικές εκλογές, με αποτέλεσμα να έχουν φουντώσει οι ελπίδες στους πολίτες, οι οποίοι -επειδή είναι σοφοί- έδωσαν ξανά την αυτοδυναμία στο κόμμα που εκτίναξε το δημόσιο χρέος και οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία. 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μεγάλος νικητής των εθνικών εκλογών αλλά το πρόβλημα για αυτόν είναι πως θα πρέπει τώρα να υποδυθεί τον πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αισθάνεται εντελώς αποτυχημένος -και μεγάλη ντροπή- επειδή θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να χάσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά θα το ξεπεράσει αν πάρει τον Οκτώβριο το Νόμπελ Ειρήνης.

Αλλά ο μεγάλος ηττημένος αυτών των εκλογών είναι η Ντόρα Μπακογιάννη που είδε τον ζαβό αδερφό της να γίνεται πρωθυπουργός και θα πρέπει τώρα να κάνει πως είναι χαρούμενη, ενώ είναι γνωστό πως τα δυο αδέλφια δεν συμπαθιούνται ιδιαίτερα -ούτε οι Μητσοτάκηδες δεν αντέχουν τους Μητσοτάκηδες- και πολύ θα ήθελε να πλακώσει τον αδελφό της στις σφαλιάρες.

Πάντως, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ υψηλό γιατί οι πολίτες έκριναν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περισσότερους πασόκους από το ΚΙΝΑΛ, οπότε ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για να αναβιώσει ο δικομματισμός και να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση μετά την νέα χρεοκοπία -που έρχεται με φόρα-, ώστε να σώσουν τη χώρα και να φέρουν την ελπίδα.

Φυσικά, ο Αλέξης Τσίπρας έχει στην καβάτζα και ένα σατανικό σχέδιο για να επιστρέψει μόνος του στην πρωθυπουργία.

Οπωσδήποτε, είναι πολύ έξυπνη η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του να αφήσουν 37 δισεκατομμύρια στον κουμπαρά ασφαλείας και να φροντίσουν να ενημερώσουν τους πάντες για την ύπαρξη αυτών των χρημάτων.

Είναι βέβαιο πως οι νεοδημοκράτες έχουν λυσσάξει επειδή έχασαν την κουτάλα για 4,5 χρόνια, οπότε τώρα είναι έτοιμοι να πέσουν με τα μούτρα στη μάσα.

Οπότε, ο Τσίπρας άφησε εκεί τα 37 δισεκατομμύρια σαν τυράκι, με τη βεβαιότητα πως οι νεοδημοκράτες θα σκοτωθούν μεταξύ τους για να πάρουν ένα κομματάκι και θα γίνει του μουvιού το πανηγύρι.
Φιλελέδες, ακροδεξιοί, καραμανλικοί, φασιστάκια και άλλοι νεοδημοκράτες, μπορεί να το έπαιζαν ενωμένοι και αγαπημένοι μέχρι να νικήσει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές αλλά είναι γνωστό πως μισιούνται θανάσιμα μεταξύ τους και θα βγάλουν τα μαχαίρια για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι από τα φράγκα, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση ένας τζιτζιφιόγκος σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μπορέσει να τους ελέγξει· χώρια που και ο Μητσοτάκης προέρχεται από μια οικογένεια με μεγάλη παράδοση στη μάσα.

Η Χρυσή Αυγή έμεινε εκτός Βουλής -αφού αφενός δεν είναι χρήσιμη πια στο σύστημα και αφετέρου κάποιοι ολιγάρχες έδωσαν εντολή στους υπηκόους τους σε αυτές τις εκλογές να ψηφίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη- και οι πάντες λένε πως το μεγαλύτερο καλό αυτών των εκλογών είναι πως οι χρυσαυγίτες δεν θα είναι πια στη Βουλή, αν και κανείς δεν αναρωτιέται πώς στην ευχή πήρε άδεια από τον Άρειο Πάγο ένα νεοναζιστικό κόμμα να συμμετέχει στις εκλογές.

Βέβαια, αν δεν έχεις πάθει Αλτσχάιμερ, θυμάσαι πολύ καλά πως ήταν τα κανάλια και τα παπαγαλάκια των ολιγαρχών που διαφήμιζαν την Χρυσή Αυγή και παρουσίαζαν τους χρυσαυγίτες σαν καλά παιδιά που περνάνε τις γιαγιάδες απέναντι, αλλά η μνήμη δεν είναι το δυνατό σημείο των Ελλήνων, οπότε έβαλαν στη Βουλή ακόμα και τον Μπάμπη Παπαδημητρίου που μιλούσε για τη σοβαρή Χρυσή Αυγή λίγες μέρες πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το θετικό με το αποτέλεσμα των εκλογών είναι πως τώρα θα πέσει πολύ γέλιο.

Μπορεί οι Έλληνες να είναι μαζοχιστές αλλά απέδειξαν -κάνοντας πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη- πως έχουν και τρελή αίσθηση του χιούμορ.

(Όταν άκουσα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει -ως άλλη Βουγιουκλάκη και κάνοντας 40 διαφορετικές μούτες- πως ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός, κατάλαβα πόσο αστείες στιγμές θα ζήσουμε.)

Ανάρτηση από: http://teleytaiaexodos.blogspot.com