Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Τα «κοράκια» των εισπρακτικών βρήκαν πολιτικό «αρχικόρακα»!

Τα «κοράκια» των εισπρακτικών απέκτησαν και επίσημα πολιτικό εκπρόσωπο: Τον υπουργό Επενδύσεων κι Αναπτύξεως, Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος έσπευσε να δικαιολογήσει την πρακτική των εισπρακτικών εταιρειών να τηλεφωνούν εν μέσω πανδημίας – με λουκέτα στα καταστήματα και επιδόματα στους εργαζόμενους – και να απαιτούν με κάθε είδους απειλές να πληρωθούν. Αρκεί να το κάνουν με «αξιοπρέπεια»!

Μάλιστα για να έχει και πιο επίσημο «χρώμα» η πλήρης πολιτική κάλυψη ο Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε στις συγκεκριμένες αναφορές από το βήμα της Βουλής. «Οι εισπρακτικές εταιρείες νομίμως τηλεφωνούν» ξεστόμισε ο Γεωργιάδης στη Βουλή και πρόσθεσε: «Τα χρέη είναι για να πληρώνονται».

Συγκεκριμένα, έκανε κι ολόκληρη… ανάλυση για να εξηγήσει τις αθλιότητες που είπε: «Είναι άλλο πράγμα η συζήτηση για το πώς θα διευκολύνουμε τους ανθρώπους να πληρώσουν τα χρέη τους που είχαν προ της πανδημίας (…) και είναι διαφορετικό πράγμα να πούμε στον κόσμο “μην πληρώνεται τα χρέη σας”. Τα χρέη είναι για να πληρώνονται. Αυτή είναι η βασική αρχή του οικονομικού συστήματος το οποίο ζούμε».
Συμπλήρωσε, λίγο μετά: «Σήμερα οι εισπρακτικές εταιρείες νομίμως τηλεφωνούν (…) Τι εμείς μπορούμε να κάνουμε; Να ελέγχουμε το θεσμικό πλαίσιο». Τέλος, επειδή πάνω απ’ όλα η πολιτική της κυβέρνησης είναι… ανθρώπινη, κάλεσε τις εισπρακτικές εταιρείες, «η όχληση να γίνεται με αξιοπρέπεια»…

Οι δηλώσεις στο βίντεο μετά το έκτο λεπτό:
Πολιτικός «αρχικόρακας» με παρελθόν

Η τακτική του Γεωργιάδη είναι γνωστή. Πρόκειται για τον κύριο υπουργό που έχει ξεστομίσει:

— «Το κάνουν επί σκοπώ (σ.σ τις διαδηλώσεις) για να διαδώσουν τον ιό, το κάνουν με δόλο. Για να διαδώσουν τον ιό. Για να κρατήσουν την Ελλάδα δεμένη στην καραντίνα. Και μετά να βγαίνουν και να κατηγορούν την κυβέρνηση για την καραντίνα. Δεν το καταλάβατε ακόμα;(…) Ένα μικρό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, της Αριστεράς, και της άκρας Αριστεράς, αποφάσισε να αποσχιστεί από την εθνική προσπάθεια, και να εκβιάσει το υπόλοιπο σώμα της ελληνικής κοινωνίας(…) Είναι απολύτως προφανές ότι έχουν πέσει οι μάσκες τους. Είναι κανονικοί εκβιαστές. Χρησιμοποιούν τον κορωνοϊό ως όπλο για να καταστρέψουν την Ελλάδα», όταν με αθλιότητες και ψέματα επιχειρούσε να πετάξει πάνω από την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

— «Όποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του, εγώ προσωπικά ο Άδωνις Γεωργιάδης την παίρνω», όταν επέλεξε να λοιδορήσει του μικρούς επαγγελματίες της εστίασης που διεκδικούσαν οικονομική στήριξη με τα μακρόχρονα «λουκέτα» που τους επέβαλε η κυβέρνηση του.

«Τι θα τα κάνει ο κόσμος τα λεφτά, θα γίνει 300 κιλά» , όταν επιχειρούσε να …δικαιολογήσει στην πρώτη καραντίνα τα 800 ευρώ που έδινε η κυβέρνηση σε χιλιάδες εργαζόμενους στους οποίους οι εργοδότες επέβαλαν αναστολή σύμβασης.

— «Πώς θα ζήσουν οι τράπεζες;» για να …δικαιολογήσει τις ληστρικές χρεώσεις που επέβαλλαν οι τραπεζίτες στις ηλεκτρονικές συναλλαγές εν μέσω καραντίνας!

— «Τι να τα κάνουμε 1000 λεωφορεία, να κόβουν βόλτα στο Σύνταγμα», για να …δικαιολογήσει την κυβέρνηση που είχε αφήσει τον κόσμο να στοιβάζεται μέσα στα λεωφορεία όταν η χώρα είχε χιλιάδες κρούσματα σε καθημερινή βάση.

— Είναι «ζημία» για την οικονομία να υπάρχει πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας(!!!) προκειμένου να …δικαιολογήσει τα μπαράζ των πλειστηριασμών με την στήριξη και τους νόμους της κυβέρνησης που ετοιμάζουν οι τραπεζίτες μόλις βγει η χώρα από την καραντίνα.

Ανάρτηση από: https://www.imerodromos.gr/