Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

“Πρωταπριλιά”: Η Ημέρα Που Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη “Γιορτάζει”(Mini Αφιέρωμα)

 Mini Αφιέρωμα σε κάποιους από τους πολλούς λόγους που "γιορτάζει" την Πρωταπριλιά η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Περίπατο έχει πάει κάθε κυβερνητική εξαγγελία που έχει γίνει στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου εμβολιασμού «Ελευθερία», με τα δεδομένα να είναι αδιαμφισβήτητος κριτής των πεπραγμένων του Μαξίμου.

Στις 12 Ιανουαρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. «Θα έχουμε στο πρώτο τρίμηνο 4.000.000 δόσεις. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Άρα, θα μπορούμε να έχουμε εμβολιάσει κοντά στα 2.000.000 συμπολίτες μας» ανέφερε τότε ο πρωθυπουργός.

Ποια είναι η πραγματικότητα στα τέλη Μαρτίου; Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί μετά βίας ξεπερνούν το 1.000.000, δηλαδή περίπου οι μισοί από όσους υποσχόταν ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, οι δόσεις που έχουν πραγματοποιηθεί είναι περίπου 1,6 εκατομμύρια, δηλαδή ούτε καν οι μισές δόσεις που εξήγγειλε ο κ.Μητσοτάκης!

Πού είναι, λοιπόν, οι δόσεις που μας έταξε ο κ. Μητσοτάκης; Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά αναξιόπιστος μπροστά στους πολίτες, αφού όσα είχε προαναγγείλει δεν συμβαδίζουν, ούτε λίγο, με την πραγματικότητα.

Βλέπουμε μια ΕΕ ανήμπορη να αντιδράσει στις καθυστερήσεις παράδοσης των δόσεων του εμβολίου από τις φαρμακοβιομηχανίες και τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην κάνει τίποτα για να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απλά υποσχέθηκε εμβόλια στον ελληνικό λαό, για τα οποία όμως δεν πίεσε ώστε να είναι διαθέσιμα.

Και μπορεί η μεγαλύτερη ευθύνη να βαραίνει τις Βρυξέλλες, ωστόσο το διαφαινόμενο φιάσκο με τις παραδόσεις των δόσεων από τις φαρμακοβιομηχανίες δεν εμπόδισε τον πρωθυπουργό να δώσει φρούδες ελπίδες σε έναν λαό που βρίσκεται πάνω από έναν χρόνο κλεισμένος σπίτι του.

Την ίδια ώρα που ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πιέσει στο ελάχιστο τα ευρωπαϊκά όργανα, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λάβει καμία πρωτοβουλία για να ενισχύσει την εμβολιαστική προσπάθεια στη χώρα, κάνοντας κινήσεις προς το κινεζικό και το ρωσικό εμβόλιο ενδεχομένως.

Η έλλειψη επαρκών δόσεων από τις εταιρίες με τις οποίες έχει συνάψει συμφωνία η Ε.Ε. έχει ωθήσει κράτη-μέλη της να στραφούν προς αυτές τις λύσεις ώστε να καλύψουν τις ανάγκες τους. Παρ’ όλα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση έχει επιλέξει να είναι δέσμια των επιταγών των Βρυξελλών, με αποτέλεσμα το μικρό ποσοστό κάλυψης εμβολιασμού των πολιτών και τη συνέχιση ενός έωλου και αναποτελεσματικού lockdown.

Το σύστημα υγείας

Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη τον Ιανουάριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε: «Επειδή δεν εμβολιάζουμε τυχαία, αλλά εμβολιάζουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, δηλαδή κινδυνεύουν περισσότερο, δηλαδή είναι πιο πιθανό να νοσηλευτούν, αυτό σημαίνει ότι μειώνουμε δυσανάλογα πολύ την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Κατά συνέπεια, τον Μάρτιο θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση».

Και εδώ η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει τον πρωθυπουργό, δυστυχώς με τραγικές συνέπειες για τους συμπολίτες μας… Προφανώς, τον Μάρτιο δεν είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση, αντιθέτως είμαστε στη χειρότερη που έχει βρεθεί η χώρα! Η πίεση στο σύστημα υγείας όχι μόνο δεν έχει μειωθεί, αλλά αυξάνεται συνεχώς, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να σπάει καθημερινά ρεκόρ. Οι θάνατοι έχουν εκτοξευτεί σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ.

Προπαγάνδα για να καλύψει την αποτυχία

Το όλο σκηνικό συνθέτει μια εικόνα παταγώδους αποτυχίας. Από τα εμβόλια, που άλλο μάς έταζαν και άλλο έχουμε, ως την κατάσταση στο σύστημα υγείας και τα νοσοκομεία με πολεμικές συνθήκες.

Την ίδια ώρα, αντί το κυβερνητικό επιτελείο να ψάχνει τρόπους για να ανατρέψει τη δύσκολη κατάσταση όπου βρίσκεται η χώρα, καταφεύγει σε προπαγανδιστικές σανίδες σωτηρίας, παρουσιάζοντας μια επιτυχημένη εικόνα που δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με ό,τι συμβαίνει.

Με μπροστάρηδες τον Άκη Σκέρτσο και τον Βασίλη Κοντοζαμάνη, το Μαξίμου επιχείρησε επί δύο συνεχόμενες Παρασκευές να προπαγανδίσει με χυδαίο τρόπο τις θέσεις του και παρουσίασε ως… μεγαλειώδη επιτυχία τα rapid self tests, παρότι οι φαρμακοποιοί έχουν προαναγγείλει την αποτυχία αυτού του εγχειρήματος.

Σε κάθε περίπτωση, όσο η κυβέρνηση τα βλέπει όλα καλώς καμωμένα, ο ιός «θερίζει» την κοινωνία, οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ αυξάνονται, ενώ οι πολίτες μένουν αθωράκιστοι, καθώς οι δόσεις των εμβολίων -όταν δεν πηγαίνουν σε «γαλάζια» ρουσφέτια– είναι για λίγους…

Υπόθεση Λιγνάδη – “Εξω πάμε καλά”

Στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί φέρεται να καλύπτει την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην υπόθεση Λιγνάδη

Ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως οι πολύκροτες αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου κατατέθηκαν σε κυβερνητική εκδήλωση, ενώ η καταγγελία διατυπώθηκε σε εκδήλωση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Επίσης ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός ότι η κυβέρνηση προσέφυγε αμέσως στη δικαιοσύνη για την υπόθεση Λιγνάδη και τέλος ότι παρέλαβε χάος η κυβέρνησή του τον Ιούλιο του 2019 στο προσφυγικό κάτι που αναιρείται από τα λόγια του ίδιου του Χρυσοχοΐδη.

Οπως δεν είναι ακριβώς έτσι και όσα λέει στην εθνική αντιπροσωπεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης που προσπαθεί να πείσει και τους πολίτες ότι όλα πάνε καλά και στη σχέση του με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αλλά και εκεί αναλύεται σε φερόμενες ως ψευδείς αναφορές. Κατ’ αρχή στην οικονομία που έχει στηρίξει τη ρητορική του στα χρήματα που θα πάρει εύκολα από το Ταμείο Ανάπτυξης €70 δις.. Μόνο που αυτά έχουν γίνει €32 δις. με τα δάνεια που θα πάρουμε και οι όροι θα είναι πολύ πιο σκληροί σε σχέση με το ΕΣΠΑ.

Αρα η ανάπτυξη αναβάλλεται για το 2022 καθώς οι ελληνικές υπηρεσίες τα σχέδια που έχουν υποβάλει είναι χωρίς τις τελικές λεπτομέρειες κάτι που δεν γίνεται δεκτό από την ΕΕ.

Επίσης στο θέμα του υγειονομικού διαβατηρίου υπάρχει ένα τείχος άρνησης από πολλές χώρες της ΕΕ κάτι που το αποκρύβει συνειδητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον ελληνικό λαό και μιλάει για άλμα του τουρισμού το καλοκαίρι.

Άραγε, κατά την Γερμανική Προεδρία τί έχουμε να θυμόμαστε ως “επιτυχίες” της Ελληνικής Διπλωματίας; Τίποτα! Ούτε στην συνάντηση του Βερολίνου δεν κληθήκαμε. Ο Κος Μητσοτάκης επιμένει να λέει το γνωστό “έξω πάμε καλά”….

Από τα παραπάνω συμπεραίνεται αβίαστα ότι προσπαθεί να αφήσει στο σκοτάδι τον ελληνικό λαό καθώς έχει αποτύχει σε όλες τις πτυχές της πολιτικής του.

Αλλά οι επιπτώσεις είναι τόσο τραγικές στην καθημερινή ζωή των πολιτών που η αγανάκτηση πλέον ξεχειλίζει.

Ανάρτηση από: https://thesocialist.gr/