Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

"...Διαπράξατε ύβριν κ. υπουργέ. Και όπως γνωρίζεται ως μορφωμένος άνθρωπος, "...διά της ύβρεως φύεται, και ανανεούται ο τύραννος, όταν, φησί, πολλά διαπράξηται, τότε εις μεγάλα εμπίπτει κακά, διά της ύβρεως επαρθείς..." (Οιδίπους τύραννος). 
 Γίνατε αλαζόνες και τη συνέχεια τη γνωρίζετε. Η Αλαζονεία οδηγεί τους ανθρώπους να διαπράττουν την Ύβρη… Οι Θεοί τους στέλνουν την Άτη, να τους θολώσει το νου και να διαπράξουν χειρότερες ανοησίες… Κι ύστερα έρχεται η Νέμεσις, δηλαδή η Τιμωρία τους… Τελικά, και η Τίσις, η Καταστροφή τους!   ..."

Του Γιώργου Τασιόπουλου 

«Δυστυχώς, σε αυτούς τους καιρούς έχει χαθεί πλέον η αξία του λόγου, έχει εκπορνευτεί επίσης και η τέχνη, αλλά και η γραφή έχει εκφυλιστεί σε μία πράξη ανάλογη με κείνην του να κόβεις μονέδα».
«Γίνεται λόγος για τα επιτεύγματα αυτού του συστήματος του οποίου το μοναδικό θαύμα υπήρξε το ότι συγκέντρωσε στο ένα πέμπτο του πληθυσμού της γης πάνω από το ογδόντα τοις εκατό του πλούτου, ενώ το υπόλοιπο, το μεγαλύτερο κομμάτι του πλανήτη, πεθαίνει από την πείνα μέσα στην αθλιό­τερη μιζέρια. Θα ’πρεπε ίσως να προβληματιστούμε ως προς την αντίληψή μας σχετικά με το νεοφιλε­λευθερισμό, ο οποίος στην πράξη ουδεμία σχέση έχει με την ελευθερία. Αντιθέτως, χάρη στην απέραντη οικονομική τους επιφάνεια, τους μηχανισμούς προπαγάνδας και τις οικονομικές δαγκάνες, τα ισχυρά κράτη μοιράζονται μεταξύ τους την κυριαρχία του πλανήτη».
«Κι όταν στο δρόμο βλέπω τόσα μικρομάγαζα σφραγισμένα ή όταν οι γείτονες με σταματάνε για να μου πουν πως δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να συντηρούν πια το εργαστήρι του, γιατί δεν τους αποδίδει ούτε τα απαραίτητα για να πληρώσουν τους φόρους, συλλογίζομαι τη διαφθορά και την αναλγησία που ενυπάρχει σε όλη αυτήν τη χυδαία σπατάλη και την ανήθικη αφθονία που απολαμβάνουν κάποια ελάχιστα άτομα· και έχω την αίσθηση ότι γινόμαστε μάρτυρες της βαθιάς έκπτωσης ενός κόσμου όπου, από τη στιγμή που η απόγνωση γιγαντώνεται, αυξάνεται και ο εγωισμός και το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω»
Ενώ, λοιπόν, οι πιο άτυχοι πνίγονται στα βαθιά νερά, σε κάποια γωνία, κάνοντας τους εντελώς ανυποψίαστους για την καταστροφή, στο κέντρο ενός χορού μεταμφιεσμένων, οι άνθρωποι της εξουσίας εξακολουθούν να χορεύουν, σκασμένοι στα γέλια από τις ίδιες τους τις χοντράδες».


Αποσπάσματα από το τελευταίο βιβλίο του Του Ερνέστο Σάμπατο
  «Πριν το Τέλος», Εκδόσεις Γκοβόστη


Το περιστατικό και το βίντεο  είναι του 2017

Δεν απαιτούσαμε από τον υφυπουργό, κ. Πετρόπουλο, να δείξει ανάλογη ευαισθησία με αυτήν του Αργεντινού συγγραφέα Ερνέστο Σάμπατο, αλλά οι δηλώσεις του σε μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων μας προκάλεσαν. Δήλωσε ανερυθρίαστα:

"Καλωσορίζω και τους μαθητές που παρακολουθούν αυτή τη συζήτηση, για να θυμούνται ότι τούτη η Κυβέρνηση επιδιώκει να λύσει προβλήματα που συσσωρεύθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η θνησιμότητα στην Ελλάδα από τα χρόνια 2010, 2011 μέχρι και το 2014 αυξήθηκε κατά 18% και οι αυτοκτονίες πολιτών ανήλθαν στο 7,2%.

Η εικόνα των κάδων απορριμμάτων στην Αθήνα, από όπου είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και οι σκύλοι γιατί ήταν άνθρωποι που έτρωγαν τα αποφάγια, είναι μία εικόνα την οποία ίσως δεν προλάβατε να δείτε εσείς, παιδιά, αλλά είναι μια πραγματική εικόνα η οποία έχει εκλείψει. Αντιμετωπίσαμε μία ανθρωπιστική κρίση στη χώρα και με δυσκολίες δημιουργήσαμε όρους για να αφήσουμε πίσω μας αυτό το παρελθόν".


Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητεςΔηλώσεις με έπαρση σε μικρούς μαθητές που επισκέφτηκαν τη Βουλή, από ένα εκπρόσωπο της
σημερινής κυβέρνησης!!!

Ποιοι; Αυτοί που ενδύονται με το αποκριάτικο προσωπείο του "σωτήρα" και παρελαύνουν στη κεφαλή της πορείας του αποκριάτικου, πολιτικού καρνάβαλου που ίδιοι έστησαν, εμπρός στα μάτια του  καθημαγμένου ελληνικού λαού, σε μια ρημαγμένη χώρα!

Οι ψεύτες και ανάλγητοι, που υποθήκευσαν το μέλλον των επόμενων γενιών υπογράφοντας μνημόνια, που ξεπούλησαν τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια, που καλλιέργησαν τον αλυτρωτισμό και τις επεκτατικές βλέψεις, Σκοπιανών, Αλβανών και Τούρκων ανοίγοντας ενδοτικά, σε βάρος μας, όλα τα εθνικά ζητήματα, "Μακεδονικό, Τσαμουριά, Θράκη, Αιγαίο, Κυπριακό".  Οι πελάτες και δορυφόροι των Νατοϊκών επιδιώξεων στην περιοχή μας. 

Αυτοί, που δεν διστάζουν να καλούν ακόμη και πρώην συντρόφους τους (Λαφαζάνη κ.α΄.) στη ΓΑΔΑ για φρονηματισμό, που μας απειλούν ότι μας παρακολουθούν ηλεκτρονικά, και συλλαμβάνουν προληπτικά στα μπουγατσάδικα το κοσμάκη, όταν παραδίπλα περνά κρυμμένο από το λαό κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ! 
Από τη Χούντα είχαμε να δούμε τέτοια προπαγάνδα, τόση δημοκρατία, τέτοια υποταγή στις ξένες πρεσβείες, τέτοια καταστολή!!!

Αφήστε τα παιδιά μας ήσυχα, κύριε Πετρόπουλε.  Εμείς καθημερινά κλαίμε, γιατί βλέπουμε χιλιάδες συνανθρώπους μας να ψάχνουν καθημερινά για φαγητό στα σκουπίδια.

Δεκάδες χιλιάδες παιδάκια να πεινάνε και σχεδόν 30.000 συνανθρωπους μας κοιμούνται στους δρόμους...

Είναι έργο δικό σας και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που με απόλυτη ευλάβεια τις μνημονιακές υπογραφές τους σεβαστήκατε και συνεχίσατε στην ίδια πολιτική, το προειλημμένο σχέδιο για την καταλήστευση του ελληνικού λαού και καθιστώντας την πατρίδα μας αποικία χρέους!

Διαπράξατε ύβριν κ. υπουργέ. Και όπως γνωρίζεται ως μορφωμένος άνθρωπος, "...διά της ύβρεως φύεται, και ανανεούται ο τύραννος, όταν, φησί, πολλά διαπράξηται, τότε εις μεγάλα εμπίπτει κακά, διά της ύβρεως επαρθείς..." (Οιδίπους τύραννος). 

 Γίνατε αλαζόνες και τη συνέχεια τη γνωρίζετε. Η Αλαζονεία οδηγεί τους ανθρώπους να διαπράττουν την Ύβρη… Οι Θεοί τους στέλνουν την Άτη, να τους θολώσει το νου και να διαπράξουν χειρότερες ανοησίες… Κι ύστερα έρχεται η Νέμεσις, δηλαδή η Τιμωρία τους… Τελικά, και η Τίσις, η Καταστροφή τους!

ΥΓ. Οι φωτογραφίες είναι αφιερωμένες σε εσάς.  Έχετε βεβαρυμένο πρόγραμμα αλλά μια βόλτα από την Βουλή ως την Ομόνοια, ίσως σας μεταπείσει για την ψευδή εικόνα που έχετε περί ευδαιμονίας του ελληνικού λαού

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Αποτέλεσμα εικόνας για αστεγοι αθηνα
Αποτέλεσμα εικόνας για αστεγοι αθηναΑποτέλεσμα εικόνας για αστεγοι αθηναΑποτέλεσμα εικόνας για αστεγοι αθηναΑποτέλεσμα εικόνας για αστεγοι αθηναΑποτέλεσμα εικόνας για αστεγοι αθηναΑποτέλεσμα εικόνας για αστεγοι αθηνα

Ανάρτηση από: https://geromorias.blogspot.com