Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Αρνητικοί στον κορωνοϊό οι Τούρκοι στρατιώτες που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο

Του πιτσιρίκου

Δεν υπάρχει ανησυχία από την ελληνική κυβέρνηση για την κατάληψη 16 στρεμμάτων στον Έβρο από την Τουρκία, αφού οι Τούρκοι στρατιώτες υποβλήθηκαν σε τεστ και είναι όλοι αρνητικοί στον κορωνοϊό.
Οι Τούρκοι στρατιώτες πλένονται πολύ σχολαστικά, ενώ φορούν όλοι γάντια και μάσκες.

Οι Έλληνες στρατιώτες τηρούν ευλαβικά το social distancing και δεν πλησιάζουν τους Τούρκους, για να μην κολλήσουν καμιά αρρώστια.

Η ελληνική πλευρά προέβη σε έντονο διάβημα προς την Τουρκία, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα δεν θα δεχτεί Τούρκους τουρίστες πριν από τον Ιούλιο, οπότε οι Τούρκοι στρατιώτες θα πρέπει να αποχωρήσουν αμέσως και να επιστρέψουν τον Ιούλιο για διακοπές στο Καστελόριζο.

Αν οι Τούρκοι δεν αποχωρήσουν, δεν θα πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ, ενώ θα τους επιβληθεί πρόστιμο 600 ευρώ -το πρόστιμο είναι ενισχυμένο εξαιτίας της Γενοκτονίας των Ποντίων- και δεν θα αγοράζουν τις σόδες με 13% αλλά με 24%.
Οπωσδήποτε, η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πολύ σκληρή αλλά οι Τούρκοι μόνο έτσι καταλαβαίνουν.
Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να δίνουμε και ιδιαίτερη σημασία στο τι κάνουν οι Τούρκοι στον Έβρο, αφού στον Έβρο δεν περιμένουμε τουρίστες.

(Είναι πολύ όμορφο που μαθαίνουμε τι συμβαίνει στον Έβρο από βρετανικές εφημερίδες. Άλλωστε, τα ΜΜΕ στην Ελλάδα προσπαθούν αυτή την εποχή να βρουν την απόσταση που θα έχουν τα τραπέζια στα εστιατόρια. Φλέγον εθνικό θέμα.)

Ανάρτηση από: https://pitsirikos.net


Ευχαριστώ τον φίλο Βασίλη Ν.