Του Πάρι Καρβουνόπουλου
Ο Γάλλος πρόεδρος Ε.Μακρόν ανακοίνωσε ότι «τελείωσε η περίοδος της αφθονίας», λες και όλοι οι Γάλλοι ζούσαν πλουσιοπάροχα…
Ο πρωθυπουργός του Βελγίου δήλωσε ότι οι επόμενοι 10-15 χειμώνες θα είναι πολύ δύσκολοι για τους Ευρωπαίους!!! Τι είναι 10-15 χρόνια μπροστά…στην αιωνιότητα θα πουν κάποιοι «αναλυτές»…
Στην Ελλάδα την προετοιμασία μας έχει αναλάβει ο κ.Άδωνις Γεωργιάδης που μας ανακοίνωσε ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι χειρότερος από εκείνους της κατοχής ,επιλέγοντας τον χειμώνα του 1942…Τότε που άνθρωποι πέθαιναν από την πείνα λόγω της γερμανικής κατοχής…
Ήρθε βέβαια ο Μαρσέλο στον Ολυμπιακό «χάρη στον Μητσοτάκη» και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης έσπευσε να πάρει μέτρα: ο μισθός του διοικητή του ΕΦΚΑ από 4.000 ευρώ γίνεται 7.483 ευρώ και οι υποδιοικητές του ΕΦΚΑ από 3.600€ θα παίρνουν 7.043 ευρώ..
Πέρα από το «μαύρο χιούμορ» οι πιο «σκοτεινές ώρες» επιστρέφουν στην Ευρώπη που επιμένει να πυροβολεί όχι μόνο τα πόδια της. Το πιστόλι έχει ανέβει στον κρόταφο της…
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι , οι προβλέψεις για όσα έρχονται τρομακτικές… Παρόλα αυτά οι «ευρωπαίοι ηγέτες» δεν δείχνουν καμία διάθεση για να εξετάσουν εναλλακτικές στρατηγικές εξόδου από την κρίση, επιμένοντας στην ολομέτωπη αντιπαράθεση με τη Μόσχα χωρίς να αφήνουν περιθώρια εκτόνωσης. Πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να νικήσουν την Ρωσία στον οικονομικό πόλεμο βρίσκεται σε εξέλιξη; Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν δείχνουν ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες γι ΄ αυτό και τα όσα εκστομίζουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία.
«Μπορεί να υποχωρήσει η Ευρώπη και να «επιβραβεύσει» την ρωσική εισβολή» ,είναι το εύλογο ερώτημα. Όχι είναι η απάντηση, αλλά το να δοθεί διέξοδος στη Ρωσία για μπορέσει να κάνει έστω ένα βήμα πίσω είναι απαραίτητο και ήταν ένα επιχείρημα που ακουγόταν έντονα τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου. Μετά περιέργως δεν το ακούσαμε ξανά. Το ζητούμενο είναι να σταματήσει ο πόλεμος, αλλά ποιος το συζητά έστω αυτή τη στιγμή;
Την ίδια ώρα οι «ευρωπαίοι ηγέτες» δείχνουν να έχουν μεγαλύτερη αγωνία για την προσωπική τους τύχη. Όχι άδικα. Πολλοί «έμειναν χωρίς δουλειά» τους μήνες του πολέμου και σχεδόν όλοι αποδίδουν εμμέσως την «ανεργία» τους στον Πούτιν!
Όσοι απέμειναν ,όπως για παράδειγμα ο καγκελάριος Σολτς θα προσπαθήσουν να διατηρηθούν στην καρέκλα τους μοιράζοντας «βοηθήματα», αλλά και «αναβαθμίζοντας» μηχανισμούς καταστολής για να αντιμετωπίσουν πιθανές κοινωνικές εξεγέρσεις. Η είδηση ότι στη Γερμανία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο στρατός για περιπολίες στους δρόμους δεν διαψεύστηκε με …φανατισμό.
Όσο για εμάς στην Ελλάδα; Το ταμείο είναι μείον και αυτό φαινόταν πολύ πριν από τον πόλεμο…Είναι προφανές ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί ραγδαία αφού η «επιδοματική πολιτική» της κυβέρνησης δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ. Ζήτημα αν μπορεί να αντέξει λίγες εβδομάδες ακόμη.
Ανάρτηση από: https://www.militaire.gr/