Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Την πιο κρίσιμη στιγμή, να κλιμακώσουμε με καθαρό μυαλό και ξεκάθαρο στόχο!


Του Γρηγόρη Γρηγοριάδη

Βαδίζουμε, το δίχως άλλο, στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ και στο νομοσχέδιο της ντροπής. Είναι ώρα να δούμε κατάματα την πραγματικότητα και να πούμε αλήθειες. Μόνο μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας μπορούμε να ελπίζουμε στη νίκη.

Σήμερα, αφού δυστυχώς οι πολιτικές δυνάμεις που έπρεπε να πρωτοστατήσουν για κάτι τέτοιο δεν δείχνουν καμία έμπρακτη πρόθεση για να περπατήσει στη ζωή η λογική της συγκρότησης Παλλαϊκού Μετώπου Πάλης για την υπεράσπιση των πιο ζωτικών λαϊκών αναγκών, του ψωμιού, της δουλειάς, της υγείας, της παιδείας, της ειρήνης, της δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας κι αφού οδεύουμε, δυστυχώς ξαναλέω, προς την κορύφωση της μάχης ενάντια στο αντιδραστικό ν/σ για τα ιδιωτικά ΑΕΙ επί της ουσίας ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ως πανεπιστημιακό κίνημα, ας καταλάβουμε τουλάχιστον ότι:

Η ΚΥΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΑΣ μας, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, είναι η ΜΑΧΗ για την ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ του νομοσχεδίου, την υπεράσπιση του Αρ. 16 από τους παραχαράκτες και τους πλιατσικολόγους της δημόσιας περιουσίας, τις ύαινες των ξένων και ντόπιων funds και τους κολλητούς τους στην κυβέρνηση.

Οχι γιατί από θέσεις αρχών αυτή η μάχη εξαντλεί τους λόγους για τους οποίους αντιστεκόμαστε στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. Είναι καταγεγραμμένη και τεκμηριωμένη η θέση αρχών του κινήματος υπέρ της Δημόσιας, Δωρεάν Παιδείας για Όλο το Λαό.
Σήμερα, όμως, η μάχη για την αντισυνταγματικότητα του ν/σ εκ των πραγμάτων μπορεί να συσπειρώσει γύρω τις ευρύτερες δυνάμεις που, ανεξάρτητα των επιμέρους ιδεολογικών καταβολών και αφετηριών κατανοούν ότι δε μπορεί να γίνει αποδεκτό από το λαό το να μπορεί η αστική τάξη να κουρελιάζει ακόμα και το Σύνταγμα του δικού της καθεστώτος, για να μοιράσει τα ιμάτια των υπολειμμάτων της δημόσιας περιουσίας μεταξύ των ξένων και ντόπιων κηφήνων της.

Πού κατανοούν, επίσης, ότι δε μπορεί να κατρακυλήσουμε ως χώρα στο έσχατο επίπεδο εξάρτησης και υποτέλειας, ώστε να δεχόμαστε ότι το  Σύνταγμα της θα τελεί υπό την έγκριση των Βρυξελλών και, μάλιστα, να το ζητάμε εμείς οι ίδιοι (δηλαδή το ξενόδουλο, διεφθαρμένο, κομπραδόρικο αστικό μπλοκ που δυναστεύει το λαό) ακόμα κι εκεί που το ευρωενωσιακό κατεστημένο έχει παραχωρήσει ως "εθνική αρμοδιότητα", όπως η Παιδεία.

Γιατί αυτή είναι η αλήθεια: ούτε ΚΑΝ το ευρωενωσιακό δίκαιο δε μπορούν να επικαλεστούν οι τσανακογλύφτες του Μαξίμου και των funds των οποίων λειτουργεί ως "μπροστινός" για να λεηλατήσουν το δημόσιο πλούτο. Γιατί ακόμα και η Ιδρυτική Συνθήκη της τότε ΕΟΚ και νυν ΕΕ αναγνωρίζει ότι η ρύθμιση της Παιδείας είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατών - μελών και κανένα ταχυδακτυλουργικό τρικ των κηφήνων της α(χ)ρηστείας δε μπορεί να το αλλάξει αυτό. Αν ήταν αλλιώς, τότε εδώ και δεκαετίες έπρεπε η χώρα να πληρώνει πρόστιμα και να σέρνεται στα ευρωπαϊκά δικαστήρια επειδή, τάχα, "παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο", πράγμα που φυσικά δεν έχει συμβεί ποτέ.

Εδώ, λοιπόν, συμβαίνει το "εκπληκτικό", τα λυσσασμένα σκυλιά του καθεστώτος, η ακρίδα των πιο αφηνιασμένων αρπακτικών της δημόσιας περιουσίας και οι πολιτικοί τους υπηρέτες, να ζητούν από μόνοι τους, βασιλικότεροι του Βασιλέως, να παραιτηθεί η χώρα από ένα από τα ελάχιστα πεδία στα οποία, έστω σε κάποια επιμέρους πλαίσια, της έχει παραχωρηθεί από τα αφεντικά της ΕΕ μια κάποια αρμοδιότητα. Μιλάμε ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΗ, ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ που όμοια της δεν πρέπει να έχουμε ξαναζήσει στη μεταπολιτευτική ιστορία των τελευταίων 50+ ετών. ΘΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΤΙΜΙΑ ΤΗΣ;;;

Η μάχη για την αντισυνταγματικότητα δε μπορεί και δεν πρέπει να κατανοηθεί ως "μια προσφυγή στο νομικό συμβούλιο της Βουλής, το ΣτΕ κλπ.", χωρίς να σημαίνει ότι και αυτό δε θα πρέπει να γίνει. Πρώτα και κύρια πρέπει να αποτελέσει ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΙΧΜΗ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΎ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. Είναι η ώρα των ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, των πολιτικών απεργιών, των κινητοποιήσεων με μια και μοναδική, κεντρική πολιτική αιχμή ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ, ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ "ΑΔΥΝΑΤΟ ΚΡΙΚΟ" Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ!

Το λιγότερο που πρέπει να γίνει, λοιπόν, είναι να ενωθούν όλες οι φωνές, όλες οι δυνάμεις γύρω από το σύνθημα:
* ΝΑ ΚΥΡΗΧΘΕΙ ΧΘΕΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ Ν/Σ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ!
* ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Αρ. 16!
* ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΏΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΩΝ funds, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Δηλώνουμε ότι ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ στις ύαινες να  ξεκοκκαλίσουν και να διαγουμίσουν τη δημόσια περιουσία ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ τα δημόσια πανεπιστήμια! Κάθε δικαστής, κάθε αξιωματούχος που θα αρνηθεί να πράξει το αυτονόητο, τη συνταγματική και νομική του υποχρέωση, να κηρυχθεί ΕΚΠΤΩΤΟΣ, να ΔΙΩΧΘΕΙ ΠΟΙΝΙΚΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΑ!

Κι επειδή υπάρχει ακόμα καιρός να αλλάξει ροτα η πορεία της πατρίδας προς το γκρεμό, να ανοίξει επιτέλους η συζήτηση για ένα ΝΕΟ, ΛΑΪΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ που θα πάρει πίσω κάθε εκχώρηση εθνικής - λαϊκης κυριαρχίας στους ξένους δήμιους και στα ντόπια τσιράκια τους και θα κατοχυρώσει τις πραγματικές ανάγκες του λαού, τα αιτήματα του αγωνιζόμενου κινήματος της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των μικροεπαγγελματιών, της νεολαίας, των τίμιων, εργαζόμενων επιστημόνων.

Σε αυτό τον αγώνα, να συναντηθούμε με κάθε ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ, κάθε ΠΑΤΡΙΩΤΗ, με κάθε ΤΙΜΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ που δεν αντέχει να βλέπει την πατρίδα, το λαό και τη νέα γενιά να κατρακυλούν προς το γκρεμό. Με μπροστάρηδες τα νιάτα των καταλήψεων, που πρέπει να καταλάβουν κι αυτά, όμως, ότι μόνο μέσα από αυτό τον ΕΝΩΤΙΚΟ, ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΔΡΟΜΟ ΜΠΟΡΕΙ να "έρθει ανάποδα ο ντουνιάς" και όλους εμάς τους εργαζόμενους στο πλευρό τους, ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!

Γρηγόρης Γρηγοριάδης
Μέλος ΔΣ του Συλλόγου ΕΔΙΠ ΕΜΠ

(το κείμενο είναι ανοιχτό για υπογραφή από όποιον συνάδελφο συμφωνεί μαζί του)

Ανάρτηση από: https://ggrigoriadis.blogspot.com/