Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

57 χρόνια από την δολοφονία του ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

Του Χάρη Κολτσίδα

Σαν σήμερα 9-10-67 δολοφονήθηκε άνανδρα ο πιο μεγάλος Ουμανιστής Διεθνιστής επαναστάτης ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ  με καταγωγή την Αργεντινή. Γιατρός. Ξεκίνησε με ένα σαπιοκάραβο με μερικές δεκάδες Πατριωτών Επαναστατών να ξεσηκώσουν τον πολύπαθο πάμπτωχο και καταπιεσμένο από το Δικτατορικό καθεστώς του Μπατίστα 1952-1959 πού είχε την στήριξη των ΗΠΑ και την εύνοια των εμπόρων κοινωνικών στρωμάτων.

Μετά την Νίκη των Επαναστατών στις 1-1-1959 διέφυγε Αεροπορικώς και αναφέρεται ότι στο Αεροπλάνο στοιβάχθηκαν Έργα Τέχνης και μετρητά αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.
Για μία ακόμα φορά οι μισητοί στο λαό Δικτάτορες με Κύριο σύνθημα τους το ΠΑΤΡΙΔΑ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Εκμεταλλευμένοι το Θρησκευτικό-Πατριωτικό συναίσθημα των λαών απέδειξαν τον πραγματικό αντιπατριωτικό και αντιλαϊκό τους ρόλο.
Ποιος δεν θυμάται απ' όσους το έζησαν το ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ από τούς Δικτάτορες 21-4-67-6ος-1974(Δικάστηκαν στη μεταπολίτευση σε ισόβια κάθειρξη για Έσχατη Προδοσία και για την Προδοσία της Κύπρου.
Πρόσφατα τον ξεχασμένο και κατάπτυστο όρο Πατρίδα - Θρησκεία - Οικογένεια τον χρησιμοποίησε και Σούργελο Κασσελάκης  μήπως ψαρέψει ψήφους από την ψευτοπατριωτική Άκρα Δεξιά ή κάτι άλλο επιδιώκει ο μυστήριος ερχομός του από τις ΗΠΑ Οπαδός όπως δήλωσε ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ και Πρόσφατα με την πρωτόγνωρη δήλωση ότι το ΝΑΤΟ είναι ΙΕΡΗ Αμυντική Συμμαχία.
Για όλους αυτούς αξίζει να αναφερθεί η αναφορά του Μεγάλου Αμερικανού Συγγραφέα ΕΡΝΕΣΤ ΧΈΜΙΝΓΟΥΕΪ - Η ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΔΡΟ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ!!!
Χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των Πατριδοκάπηλων είναι η λεηλασία των Χωρών τους σε βάρος του λαού και όταν εκδιώχθηκε αναφέρεται ότι πήραν μαζί τους μεγάλα ποσά σε μετρητά και είχαν καταθέσεις σε τράπεζες ξένων Χωρών. Ο Σάχης τού ΙΡΑΝ 1941-1979.
Ο πρώην Βασιλιάς της ΙΣΠΑΝΙΑΣ Χουάν Κάρλος 1975 έφυγε από την χώρα
για να μην δικαστεί το 2020 γιατί αντιμετώπιζε κατηγορίες για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.
Ο τέως Βασιλιάς Κ. ΓΛΥΣΜΠΟΥΡΚ 1974 πούλησε την Βίλα του στην Αγγλία αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτοί βρίσκουν στην Ιστορία αργά ή γρήγορα στην μνήμη των λαών τον αποτροπιασμό τους και ανήκουν στην Ανήθικη πλευρά της Ιστορίας.
Στην Λαμπρή πλευρά της ιστορίας και στην μνήμη των πολύπαθων λαών τής Λατινικής Αμερικής παρά τα τόσα χρόνια πού πέρασαν είναι βαθιά χαραγμένα τα ονόματα του ΣΙΜΟΝ ΜΠΟΛΙΒΑΡ 1873-1830(Ηγέτης της ανεξαρτησίας των Χωρών τής Λατινικής Αμερικής)
ΕΜΙΛΙΑΝΟ ΖΑΠΑΤΑ 1879-1919(Ηγέτης των Ανταρτών τής αγροτικής Επανάστασης 1910 σε μία εποχή πού η γη ανήκε στους μεγάλους γαιοκτήμονες) και αξίζει η αναφορά ότι ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να υπάρχουν αγροτικά κινήματα με αναφορά στο όνομά του ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ.
Η Φήμη του ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ξεπέρασε τα σύνορα και έγινε Παγκόσμιο Σύμβολο ιδιαίτερα της νεολαίας με την φωτογραφία του να ανεμίζει στις νεολαιίστικες εξεγέρσεις και αυτό δεν είναι τυχαίο
ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΥΜΑΝΙΣΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ.
Στο πληρέστερο βιβλίο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ από όσα κυκλοφορούν του Ισπανού
Πάκο Ιγνάθιο Τάιμπο 955 σελίδες βιογραφία με γεγονότα και με μαρτυρίες  ανθρώπων πού έζησαν μαζί του και 185 σελίδες παραπομπές στις πηγές που αναφέρει παραθέτουμε 2 γεγονότα πού δείχνουν το Μεγαλείο του Ουμανισμου του.
Όταν τελείωναν οι ένοπλες μάχες ο ΤΣΕ περιέθαλπε τούς τραυματίες Επαναστάτες (Γιατρός) και στην συνέχεια τούς τραυματίες της Κυβέρνησης Μπατίστα.
Δεύτερο γεγονός πού αποδεικνύει τον σεβασμό πού κατέκτησε και στους Στρατιώτες της Κυβέρνησης ή αναφορά σε μία ενέδρα τους, ξεπροβάλει ένας όρθιος Αντάρτης και ο Στρατιώτης πού σήκωσε το όπλο να τον πυροβολήσει ακούει μία φωνή του διπλανού του
ΜΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΕ και αμέσως κατέβασε το όπλο.
ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΤΣΕ.
Ο Συγγραφέας αναφέρει
Στην Βολιβία στο χωριό πού τον δολοφόνησαν (στην αίθουσα τού σχολείου) οι αγράμματοι και βαθιά θρησκευόμενοι κάτοικοι τον τίμησαν με ευλάβεια. Τον παρομοίωσαν σαν ένα νέο ΧΡΙΣΤΟ και το βράδυ παρά τούς εκφοβισμούς για πρώτη φορά τα παράθυρα των σπιτιών φώτιζαν από ένα καντήλι πού έκαιγε όλη την νύχτα.