Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Οι "παιδικές ασθένειες" χαντακώνουν την υπόθεσή μας!!!

Του Γρηγόρη Γρηγοριάδη

Σήμερα είναι προγραμματισμένη, για το απόγευμα, μια αντιΝΑΤΟική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, οργανωμένη από μια πρωτοβουλία Σωματείων και Συλλογικοτήτων. Κυκλοφόρησαν και αφίσες της κινητοποίησης όπου ξεχωρίζει ως κεντρικό σύνθημα το "να ηττηθεί το ΝΑΤΟ" και "νίκη στους λαούς που παλεύουν ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό". 

Με ρώτησαν κάποιοι σύντροφοι, αν στηρίζω την συγκεκριμένη κινητοποίηση. Λοιπόν, ναι, τη στηρίζω. Αλλά - και να με συγχωρούν οι σύντροφοι διοργανωτές της - βρίσκω εν πολλοίς άστοχο τον προσανατολισμό της. Και εξηγούμαι:


"Να σταματήσουμε τον ΠΟΛΕΜΟ του ΝΑΤΟ και του Σιωνισμού, που ΗΔΗ έχει εμπλέξει τη χώρα μας, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!"

Κατά τη γνώμη μου, με ΑΥΤΟ το σύνθημα έπρεπε να διεξαχθεί η σημερινή συγκέντρωση, γιατί είναι πιο πλατιάς απεύθυνσης και μπορεί να αγκαλιαστεί από ευρύτερες δυνάμεις, ακόμα και όσους έχουν αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι εφικτή μια ήττα του ΝΑΤΟ πχ στην Ουκρανία ή του αμερικανοσιωνισμού στην Παλαιστίνη, στο Λίβανο κλπ.., ή δε θέλουν να φανεί ότι "στηρίζουν τον δικτάτορα Πούτιν" κλπ.
Γενικότερα, το έγραψα και πριν μερικές μέρες, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ για μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και μικροηγεμονισμούς (ή μικρο-μεγαλο-ηγεμονισμούς, για να μην αφήνω κανέναν απ' έξω). Είναι η ώρα να κατέβει στο δρόμο ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΟΣΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΗΔΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ. Αν δεν το κατανοούμε αυτό και επιμένουμε να προβάλλουμε "τη γραμμή μας" (όσο σωστή κι αν είναι, ή δεν είναι, όσο κι αν συμφωνώ ή διαφωνώ μαζί της), ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ στην υπόθεσή μας.

Αυτό που χρειαζόμαστε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ "συνθήματα", όπως "ήττα του ΝΑΤΟ", "νίκη στον Χ", τον Ψ κλπ., αλλά ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΑΛΗΣ: να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε οικονομική και πολιτικοδιπλωματική σχέση με το Ισραήλ, να σταματήσει ΚΑΘΕ αποστολή όπλων στην Ουκρανία, να αρθούν ΧΘΕΣ οι αντιρωσικές κυρώσεις που έχουν, εκτός των άλλων, γονατίσει το λαό κλπ.. Είναι πολλά, βέβαια, απλώς παραθέτω εδώ ορισμένα για να γίνει κατανοητή η λογική. Και, δυστυχώς, αυτή τη λογική ΔΕΝ τη βλέπω ΟΥΤΕ στη σημερινή κινητοποίηση.

Από τη μια μεριά, έχουμε το ΚΚΕ των ίσων αποστάσεων (στην ουσία της αβάντας στο ΝΑΤΟ) που ακόμα και για να διαδηλώσεις για τις βάσεις πρέπει να το κάνεις στα κομματικά του μπλοκ, από την άλλη το σημερινό με όσα προανέφερα, δηλαδή μια αντιΝΑΤΟική διαδήλωση με το σύνθημα της οποίας προσωπικά συμφωνώ και δε μπορώ παρά να καλέσω σε συμμετοχή σε αυτήν, διατηρώντας όμως τις επιφυλάξεις και ενστάσεις μου για το αναμφισβήτητο γεγονός ότι απευθύνεται ΜΟΝΟ σε όσους συμφωνούν με αυτό το σύνθημα και σε κανέναν άλλο - με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Άραγε, θα βάλουμε ποτέ μυαλό, σύντροφοι; Έχω αρχίσει να αμφιβάλλω...

Ανάρτηση από: https://ggrigoriadis.blogspot.com/