Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

H θέση της ΕΔΕΚ για την απόφαση του Eurogroup, που εξαφανίζουν τα αργυρώνυτα μνημονιακά παπαγαλάκια των ΜΜΕ


Δήλωση του Γραμματέα της Κ.Ε Δημήτρη Παπαδάκη για την απόφαση του Eurogroup

Η απόφαση του Eurogroup είναι πρωτοφανής, επώδυνη και απαράδεκτη, αφού επιβάλει τη ληστεία καταθέσεων που απέρριψε την προηγούμενη εβδομάδα η Βουλή των αντιπροσώπων. Τα εκβιαστικά διλήμματα τα οποία τέθηκαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μας κάνει να διερωτόμαστε αν είναι αυτή η Ευρώπη που ονειρεύονται όλοι οι εταίροι μας. Εξαντλώντας το μέγιστο της σκληρότητας τους έθεσαν όρους που ουσιαστικά στραγγαλίζουν την Κυπριακή οικονομία και την οδηγούν πολλά χρόνια πίσω.
Η απόφαση αυτή θα βυθίσει τη Κύπρο σε φαύλο κύκλο ύφεσης, θα αυξήσει δραματικά την ανεργία, θα οδηγήσει σε κλείσιμο επιχειρήσεων και σε κοινωνική δυστυχία.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση αποδείχθηκε ότι δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη και διαχειρίστηκε εν πολλοίς κατά τρόπο ερασιτεχνικό τη διαπραγμάτευση.Θα πρέπει να δηλώσουμε ότι ούτε ζητήθηκε ούτε δόθηκε συγκατάθεση της ΕΔΕΚ για τη συμφωνία , υπήρξε απλώς ενημέρωση κατά τη ψεσινή νύχτα στο Προεδρικό .Χρέος μας είναι η προετοιμασία για κατεπείγουσα έξοδο από τα ασφυκτικά νεοαποικιακά δεσμά της Τρόικας και των μνημονίων .
Προς αυτή τη κατεύθυνση η ΕΔΕΚ θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα καταθέσει προτάσεις προς τη Κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις , ενώ θα επιδιώξει συνεννόηση και κοινές δράσεις με προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη , ιδιαίτερα στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.
Ο Κυπριακός λαός είναι έτοιμος να υποστεί θυσίες όμως ζητά εναγωνίως τη χαμένη του αξιοπρέπεια.
Η ΕΔΕΚ ζητά την άμεση έναρξη ποινικών διώξεων σε όλους όσους ευθύνονται και μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουμε σε εγγραφή του σχετικού θέματος στη βουλή.
Απαιτούμε την εξέταση των εκροών καταθέσεων των τελευταίων εβδομάδων ώστε να διαπιστωθεί αν κάποιοι γνώριζαν και έστειλαν τις καταθέσεις του στο εξωτερικό.
Μπαίνουμε σε μια δύσκολη περίοδο και απαιτείται η μέγιστη δυνατή συναίνεση. Απαιτείται όλοι να επιδείξουμε υπομονή και ψυχραιμία ώστε να γίνει δυνατή η ομαλοποίηση της κατάστασης και η γρήγορη έξοδος της χώρας από την κρίση.
Γραφείο Τύπου
25/03/2013
Ανάρτηση από: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/