Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Οι τζογαδόροι.

Εάν ήμασταν σοβαρά σκεπτόμενοι πολίτες, θα είχαμε και μια σοβαρή πολιτεία η οποία θα φρόντιζε -τουλάχιστον- τα συμφέροντα των πολιτών της.
Εάν σήμερα είχαμε μόνο την Νέα Δημοκρατία για κυβέρνηση, δε θα την είχαμε και “αύριο”. Το ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜΕ είχαν συνήθως τις καλύτερες σχέσεις -όσο υπήρχε η ανάλογη φροντίδα-. Τώρα που ως κόμματα έγιναν “ένα”, τα ΜΜΕ συνεχίζουν τη καλή σχέση γιατί χρωστάνε πολλά και…
Εάν δεν ήμασταν συμφεροντολόγοι, πιθανόν να μη κλεινόμασταν πίσω από τις λέξεις «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από αυτούς». Το να θεωρούμε ότι είναι ρίσκο για εμάς κάτι άλλο και να μη βλέπουμε τι γίνεται δίπλα μας, μάλλον για αδιαφορία μοιάζει.
Εάν λέμε ότι οι πολιτικοί κοιτούν βασικά το δικό τους συμφέρον και ελάχιστα του συνόλου, καλό θα είναι να κοιταχτούμε στον καθρέπτη και να αναλογιστούμε αν κάνουμε το ίδιο και εμείς.

Εάν πιστεύουμε ότι εμάς δε θα μας αγγίξει τόσο η κρίση μέχρι να  έρθει η υποτιθέμενη ανάπτυξη, με το πιστεύω και την ελπίδα θα μείνουμε.
Έχουμε καταλάβει τι παίζει στην Ελλάδα;
Αυτοί που μας καταλήστεψαν, μας φέσωσαν, έζησαν εις βάρος μας, συζητούν με τους τοκογλύφους εάν θα μας πάρουν τα σπίτια και μας κάνουν τη χάρη να μιλάνε για όρια. Εάν δείτε προσεκτικά, και άλλα κόμματα το ίδιο λένε, στα όρια υποτίθεται ότι διαφωνούν. Όσο για το να πάει παραπέρα ένα χρόνο το θέμα των πλειστηριασμών, είναι μεγάλη κοροϊδία. Αυτοί που δεν μπορούν σήμερα να πληρώσουν, θα μπορούν σε ένα χρόνο; Από πού θα βρουν;
Συζητούν επίσης τον αριθμό αυτών που θα απολύσουν (εκτελέσουν σε άλλες εποχές) για να “ζήσουν” οι υπόλοιποι. Με αυτό τον τρόπο νομίζουν ότι θα έχει συνοχή η κοινωνία που ο Σαμαράς τη θεωρεί σημαντική για να πάμε μπροστά. Οι υπόλοιποι που θα έχουν δουλειά, εννοείται ότι θα είναι κάπως καλύτερα από τους “εκτελεσθέντες” αλλά θα συνεχίζουν να είναι έρμαια της όρεξης των τοκογλύφων.
Λένε αυτά τα ρεμάλια -οι πολιτικοί-, ότι θα πρέπει να παίρνουμε τα πιθανός υποδεέστερα φάρμακα και ότι αυτό είναι καλό για τη τσέπη μας και για το καλό του κράτους! Για το καλό της υγείας μας θα μιλήσει κανείς; Πόσο άρρωστο μπορεί να είναι ένα κράτος για να έχει υπουργό υγείας τον Άδωνη; Θα μου πείτε, οι υπόλοιποι είναι καλύτεροι; θα σας πω ότι λίγο πολύ τα ίδια σκ… είναι όλοι.
Είναι δυνατόν να τζογάρουν το σήμερα και το αύριο όλων μας αυτοί οι επικίνδυνοι;  Κι όμως είναι, δεν βρέθηκαν ξαφνικά εκεί, άλλωστε αυτό λένε και οι ίδιοι, «εντολή πήραμε»! Να τους την ξαναδώσετε.
Όσοι τους ξαναψηφίσουν αποδέχονται όλα αυτά που γίνονται. Το σκεπτικό του Πόντιου Πιλάτου «Δεν συμφωνώ αλλά για διάφορους λόγους σταυρώστε τον», καταδικάστηκε και κάποια στιγμή θα γυρίσει μπούμερανκ και σε αυτούς.
- Όσο εμείς σκύβουμε το κεφάλι, τόσο η εξουσία θα παίρνει θάρρος. 
Ανάρτηση από: http://outelogos.wordpress.com