Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ηφαίστειο η Τουρκία για το σκάνδαλο διαφθοράς.


Με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης δεν συνιστά παρά την ύστατη απόπειρα του Ερντογάν να επιβληθεί με τα όργανα ενός βαθέος κράτους αλλά και με τις αποκαλύψεις εισαγγελέα ότι η κυβέρνηση παρεμπόδισε την έρευνά του, η Τουρκία εξακολουθεί να κλυδωνίζεται από το σκάνδαλο της διαφθοράς.

Τούρκος εισαγγελέας κατήγγειλε σήμερα ότι του αφαιρέθηκε ο φάκελος της έρευνας για μια υπόθεση διαφθοράς που έχει συνταράξει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ότι η αστυνομία παρακώλυσε την διαδικασία, αρνούμενη να πραγματοποιήσει σημαντικές συλλήψεις.
«Διαμέσου της αστυνομίας, το δικαστικό σώμα αντιμετώπισε ανοικτές πιέσεις, και η εκτέλεση των δικαστικών εντολών παρακωλύθηκε», τόνισε ο εισαγγελέας Μουαμέρ Ακάς σε γραπτή δήλωσή του η οποία διανεμήθηκε σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Διαπράχθηκε ένα έγκλημα διαμέσου της [κρατικής] ιεραρχίας. . . στους υπόπτους επετράπη να πάρουν προφυλάξεις, να διαφύγουν και να αλλοιώσουν στοιχεία», τόνισε ο εισαγγελέας.

Ανάρτηση από:www.ethnos.gr