Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ορθώς αθωώθηκαν (Όλοι) για το «σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου»

Μετά από πολύμηνη διαδικασία, που ξεκίνησε στις 15 Απριλίου, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε αθώους τους 42 κατηγορούμενους, επιχειρηματίες, επενδυτές, χρηματιστές, εφοπλιστές κ.α που κάθισαν στο εδώλιο με βαριά αδικήματα, όπως αυτά της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα
Διότι, εκτός εξαιρέσεων, το Κράτος και οι υπηρέτες Αυτού, χρησιμοποιούν το μέτρον της τιμωρίας, οσάκις παρεκτρέπονται τα παιδιά των, όπως και εις πάσαν οικογένειαν έχουν εφαρμογήν οι λόγοι του Αποστόλου Παύλου, «τις έστιν νέος, όν ου παιδεύει πατήρ;» (Εβρ. ιβ’ 7). Αναλόγως δε του χαρακτήρος και των αντιλήψεών του έκαστος φαίνεται αυστηρότερος ή επιεικέστερος, χρησιμοποιεί τούτο ή εκείνο το είδος της τιμωρίας, όλοι δε σχεδόν ακολουθούν ως προς τούτο τα διδάγματα της παραδόσεως και της πείρας, της οικογενειακής, της κομματικής και της κοινωνικής.

Ημείς δεν θ’ αποπειραθώμεν να ορίσωμεν ποία να είναι η τιμωρία εκάστης παρεκτροπής. Διότι υπάρχουν τόσαι περιπτώσεις και τόσα είδη παρεκτροπών, και τόσαι περιστάσεις, τόσοι χαρακτήρες κρατών και τόσες κατηγορίες πολιτών, ώστε να είναι αδύνατον να δοθεί κανών τις γενικός, ο οποίος να ισχύει δι’ όλας τας περιπτώσεις και δι’ όλα τα παραπτώματα και τους χαρακτήρες (κρατών και of course κατηγορίαι πολιτών). Δι’ αυτό, το Κράτος και οι δικαστικοί υπηρέτες Αυτού, όπως όλοι οι έξοχοι γονείς, έχοντες οδηγόν την πείραν των και την έμφυτον αγάπην προς τα παιδιά των, και ζητούντες εις τας προσευχάς των τον φωτισμόν του Θεού, πρέπει να σταθμίζουν καλώς εκάστην περίπτωσιν και να ευρίσκουν ποίαν τιμωρίαν πρέπει να επιβάλουν.
Παραπτώματα εξ αγνοίας ή αδυναμίας και κλίσεως φυσικής τιμωρούνται επιεικέστερα, ή και ουδόλως.
Η Δικαιοσύνη θαρρώ, έπραξε δικαίως.

Ανάρτηση από: http://roides.wordpress.com