Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Η Προτεσταντική ηθική στο πλευρό των μεταναστών!

Ο κ.Ούλριχ Γκρίλο, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) δηλωσε πριν λίγο καιρό μεταξύ άλλων:
 
{..}Είμαστε εδώ και καιρό μια χώρα μετανάστευσης και πρέπει να παραμείνουμε{..}

{..}Ως χώρα που ευημερεί και επίσης από χριστιανική αγάπη για τον πλησίον, η χώρα μας θα πρέπει να μπορέσει να υποδεχθεί περισσότερους μετανάστες{..}

{...}Η Γερμανία, ο πληθυσμός της οποίας γερνάει, έχει ανάγκη από ξένους εξειδικευμένους εργάτες....Εξαιτίας της δημογραφικής εξέλιξης, με τη μετανάστευση διασφαλίζουμε την ανάπτυξη και την ευημερία{..}

Για την περίπτωση της Ελλάδας είχε δηλώσει ο φιλάνθρωπος κύριος: 
«Στην Ελλάδα υπάρχει κρατική περιουσία εκατοντάδων δισεκατομμυρίων Ευρώ. Σκέπτομαι για παράδειγμα επιχειρήσεις στον χώρο της ενέργειας, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα ακίνητα», και πρότεινε «ένα μέρος της κρατικής περιουσίας της Ελλάδας να μεταφερθεί στο ESM», είναι το περίφημο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, για να αποτραπεί το οποιοδήποτε ενδεχόμενο να χάσουν οι δανειστές της Ελλάδας τα κεφάλαιά τους. Και ακόμη το ESM θα έχει τη δυνατότητα να πουλήσει αυτήν την περιουσία, την οποία βέβαια η Ελλάδα θα μπορούσε να αγοράσει ξανά, «πάλι με χρόνους πάλι με καιρούς»! Ο Ούλριχ Γκρίλο ισχυρίστηκε, εκτός των άλλων, ότι η ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας θα πρέπει να είναι «εργαλείο εξυγίανσης των κρατικών προϋπολογισμών των υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης»! Δηλαδή κανονικό ξεπούλημα.
  • Η προτεσταντική ηθική σε όλο της το μεγαλείο! Η έκφραση της χριστιανικής αγάπης χωρίς όριο! Ο εκπρόσωπος του Γερμανικού Κεφαλαίου ως καλός Σαμαρείτης!
  • Η απόδειξη ότι και ένας βιομήχανος, ένας πλουτοκράτης μπορεί να έχει φιλεργατικά, διεθνιστικά συναισθήματα!!! Η αλληλεγγύη των τάξεων και των εθνών! Το τέλος της αποικιοκρατίας, ο καπιταλισμός στις πιο αγνές, ανθρωπιστικές προθέσεις!
Μήπως όμως πρέπει η αριστερά, καθώς χαίρεται όταν οι μετανάστες λιάζουν τα κορμιά τους στον ήλιο, να αρχίσει να ανησυχεί για το τί τους περιμένει; και δεν εννοούμε βέβαια να τους προσφέρει αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας... Πάντως μια μεγάλη κινητοποίηση της αριστεράς για τις αιτίες που σπρώχνουν τους Σύρους, τους Αφγανούς, τους Πακιστανούς και τους Βορειοαφρικανούς στη προσφυγιά δεν είδαμε... Άσε που όταν το ΝΑΤΟ και οι Ευρωπαίοι φίλοι μας προκλητικά βομβάρδιζαν ξένες χώρες και εξόπλιζαν τους ισλαμοφασίστες οι εδώ διεθνιστές-αριστεροί και οπαδοί του "πολιτικά ορθού" μιλούσαν για την "Άνοιξη" των λαών της Αφρικής.
 
Ανάρτηση από:  http://geromorias.blogspot.gr